Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

IWI innovációk 2012 őszén

2012. július 25. 12:43 - Zopi

Fejlesztéseink a 2012-es őszi évadra:

A tartalomból:

  • E-learning videótár erőfejlesztő sorozat, IV-ik rész, bemutató film
  • Fitness Instructor (EQF level 3) alapképzések magyarul is!
  • Ingyenes tandíjpályázat külföldi magyarok részére!
  • A FitJóga®  – Body&Mind képzési rendszer háttere
  • IWI végzettség használható már Ausztráliában, USA-ban is?
  • Kedvezménycsomagok korábbi és leendő hallgatóinknak!

 

Miért az IWI?

Átérzem a dilemmát, hogy egy tanfolyam, vagy iskola kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen az árak mellett a képzés minőségén túl még számos összetevőt kell megismerned ahhoz, hogy jól határozz. Magam is sokszor voltam hasonló helyzetben és alapos „benchmarking” segített meghozni a helyes döntést például az első személyi edző tanfolyamom elvégzése előtt az USA-ban.

Itthon persze könnyebb dolgod van, mert tényszerű infókkal segítünk eligazodni az információ áradatban, hogy megkönnyítsük a felelős döntést, tanulmányaidat illetően.

Megújult weboldalunk „Miért az IWI” menüpontja tényszerű adatokkal támogat abban, hogy pozícionáld magad, és választott karrieredet minél több sikerélménnyel, professzionális felkészítéssel, élvezetesebben, átláthatóbban, ugyanakkor a hatályos rendeleteknek megfelelően tudd elkezdeni.

 

IWI Fitnesz Karrier és Nyílt nap

 

A weboldal mellett az őszi nyílt napunk is segít orientálódni. Itt gyakorlati bemutató foglalkozásokon, állásbörzén, karriertanácsadáson vehetsz részt, megismerheted az IWI tanárait, képzéseit, a globális és a hazai fitnesz iparágat, wellness egészségturisztikában rejlő lehetőségeket!

_DSC3970.jpg

 

Szeptember 16-án az Oxygen Újpest Wellness Központban szinte a teljes tanfolyami programkínálatot áttekintheted bemutató órák formájában!

Előregisztrálni itt tudsz:

http://www.iwi.hu/hu/eloregisztracio/form/3-eloregisztracio

A korábbi eseményekről beszámolót itt találhatsz:

 

E-learning videotár

Hallgatóink tanulásának segítésére az IWI videótárban összességében száznál is több gyakorlatelemzés található, melyet az elmúlt félévben filmeztünk le. Ez óriási támogatást jelent a szakmai alapok elsajátítása szempontjából, hiszen a teljes "checklista" (működő agonista, antagonista, szinergista izmok, segítségadás, mozgásminta, hibajavítás stb...) bármikor megnézhető, gyakorolható. Hallgatóink és a mi régi óhajunk teljesült ezzel a IV-ik erőfejlesztő sorozattal, melynek korábbi részei tartalmaznak core, intenzitásfokozás, power kardió, ill. bemelegítő gyakorlatokat az aerobikosok számára is. A szándék persze eddig is megvolt bennünk ilyen minőségi anyagok fejlesztésére, de tudjátok: pénz, paripa, fegyver....

Itt megnézheted a 45 gyakorlatból álló Erőfejlesztő gyakorlatsor bemutató kisfilmjét. Ezt az anyagot, csak a jelenlegi sportedző, személyi edző, fitnesz instruktor hallgatóinknak tesszük elérhetővé.

és íme egy is ízelítő az e-learning videótár többi fejezetéből....

Képzési rendszer

 

A legtöbb munkánk abban fekszik, hogy létrehoztunk egy 47 tanfolyamból, workshopból álló, 3 különálló részre tagolt képzési rendszert, mely mára az egyik legszélesebb tanfolyami portfóliót kínálja a fitnesz-wellness oktatás területén Európában, specializálódva az egyes lakossági célcsoportok igényeire és az edzőképzés új irányvonalaira.

 

A FITJÓGA® – Body&Mind Képzési rendszer

 

Az idei évad különlegessége, hogy kialakítottuk a FitJóga® – Body&Mind képzési rendszert, mely ötvözi a tradicionális jóga hagyományait és a modern preventív fitnesz értékeit. A célunk itt az volt, hogy az alternatív mozgástrendeket bevigyük a fitnesz szektorba, hiszen rendkívül sok ember tartozik ebbe a célcsoportba. Figyeltünk arra, hogy ne a túlmisztifikált változatot kövessük, hanem a Nyugat – Európában, USA-ban is beérett FitJóga trendet. (Lásd korábbi bejegyzésem az IRHSA konferenciáról Los Angeles-ben.)

A mi (Mo-on egyedülálló) koncepciónk egyrészt figyelembe veszi a jóga nemzetközi szervezete, a Yoga Alliance követelmény rendszerét, másrészt tartalmazza a „nyugati civilizáció” korproblémáira adott alkalmazott jóga ismeretanyagát. Továbbá a munkavállalásra vonatkozó hazai szabályozásoknak megfelelően (157/2004. (V.18) Korm. Rendelet), választhatóan OKJ-s sportedző végzettséget is biztosít, mely előfeltétele az emelt szintű OKJ-s képzéseknek (A sportoktató végzettség nem elegendő pl a személyi edző bemenethez!!!).

A stabil alapokat a több mint 200 órás FitJóga® alapképzés biztosítja, s erre épülnek különböző színvonalas Jóga és Body&Mind továbbképzések elismert, nagy szaktudású jógaoktatók és szakemberek tolmácsolásában. A fitneszben (és az élsportban!!!) való felhasználás mellett ajánljuk képzésünket mindazoknak, akik a jóga általános fizikális, mentális, lelki és érzelmi hatásait, kiegyensúlyozó szerepét szeretnék önmagukon megtapasztalni.

Jóga képzésünk már korábban is bizonyított, de itt most ennek az újragondolása, fejlesztése történt meg. Nézz bele a jógatáborunkban készült kisfilmbe:

 

Fitnesz képzési szekció

 

Egyik legfontosabb fejlesztésünk a nemzetközileg akkreditált Fitness Instructor (EQF Level 3) képzés hazai adaptálása és indítása. Figyelem nem Fitnesz Instruktor !!! (így magyarosan írva), mert az majd OKJ-s (Országos Képzési Jegyzékben szereplő, államilag elfogadott) képzésként 2013 – tól lesz elérhető, mintegy kiváltva a sok bürokráciát tartalmazó és a versenysportra kihegyezetett sportedző tanfolyamokat.

 

Tehát a Fitness Instructor (EQF Level 3) képzést két szakirányban indítjuk magyar nyelven!

 

  1. Fitness Instructor – mely a Testépítés-Fitnesz Sportedző körülbelüli nemzetközi megfelelője
  2. Group Fitness Instructor mely az Aerobik Sportedző körülbelüli nemzetközi megfelelője

 

Ezek a nemzetközileg elfogadott fitnesz alapképzések annyiban különböznek a sportedző képzésektől, hogy nem tartalmazzák az OKJ-s vizsgát és bizonyos OKJ-s elméleti tananyagrészeket, viszont nagyon gyakorlat centrikusak!!!

 

Kinek ajánljuk ezeket a képzéseket?

 

  • szomszédos országok magyar lakosainak, akik nemzetközileg elfogadott fitnesz végzettséget szeretnének, de nem vonatkozik rájuk a magyarországi OKJ-s szabályozás
  • magyarországi érdeklődőknek, akik KÜLFÖLDÖN kívánnak munkát végezni
  • minden érdeklődőnek, aki önfejlesztésként, saját teljesítményének, edzéshatékonyságénak növelése céljából végezné a képzéseket, de nem kíván itthon munkát vállalni egyelőre.

 

Miért hoztuk meg ezt a döntést? Mert igen sok határon túl élő magyar érdeklődött a képzéseink iránt, akiknek nem kell OKJ, viszont szükségük van a nemzetközileg elfogadott végzettségre, hiszen ők is tudják, hogy így be tudnak regisztrálni az EREPS-be!

Kiírtunk egy pályázatot, mely külföldi magyarok részére szól! Minden régióból 1-1 fő ingyenesen részt vehet ezen a képzésen, amennyiben vállalja, hogy tudását otthon kamatoztatja! Jelentkezéseket a karrier@iwi.hu mailen várunk!

prosi előlap.png

Őszi képzési katalógus közel 50 tanfolyammal!

letölthető itt: www.iwi.hu főoldal alsó blokk

 

Egészségturisztikai és menedzsment képzési szekció

 

Kevéssé tudott rólunk, hogy a szállodaipar számára is képzünk szakembereket. Ezt a szekciót kívántuk most erősíteni és kínálatot biztosítani, ha vezetőként szeretnél elhelyezkedni a fitnesz - wellness - egészségturisztikai szektorban, vagy saját vállalkozásod irányításához keresel megfelelő szaktudást.

A  magyar fitneszipar fejlődése a menedzsment szemléleten és a kvalifikált fitnesz menedzsereken múlik, akik munkájára egyre nagyobb az igény. Egészségturisztikai szekciónk a szállodaipar részére képez Wellness & SPA menedzserek mellett animátorokat, szaunamestereket, wellness tanácsadókat, növelve elhelyezkedési esélyeidet!

 

A nemzetközi elfogadottság

 

Erről a témáról nem lehet eleget beszélni, hiszen sok a téveszme. Sok máshol végzett szakember a zsebében érzi a külföldi munkalehetőséget, ha van egy „Europass-a” (ilyet persze minden vizsgaszervező intézmény ki tud állítani), azonban a nemzetközi regiszterek az EREPS bemeneti feltételt és az EQF besorolást kérik. Lásd korábbi bejegyzéseimet erről a témáról a blog jobb felső "fitness külföld" menüpontja alatt.

 

A Los Angeles-i IHRSA konferencián kötött megállapodások eredményeképpen és az IWI akkreditációinak köszönhetően mára szinte az egész világon elfogadottak az IWI végzettségek!

Az európai fitnesz iskolák közül egyedülálló módon IWI végzettséggel az EREPS (EU) mellett az ICREPS (Új-Zéland, Dél-Afrika, Ausztrália) és az IDEA FitnessConnect (USA, Kanada) edzőregisztereibe is be lehet kerülni. Miért lehet ez fontos számodra? Kipróbálhatod magad külföldön, szaknyelvi, kapcsolati, egzisztenciális tőkére tehetsz szert, melyet aztán itthon újra kamatoztathatsz!

 

EREPS

Az Európai Unió területén biztosít kiemelt lehetőséget. Több száz magyar edző regisztrált már. Az Egyesül Királyságban pl. 28 000 edző van regisztrálva a rendszerben!!!

Info: EREPS

 

ICREPS

International Confederation of Registers for Exercise Professionals (ICREPs) 30 országot (köztük Ausztrália, Új Zéland, Dél- Afrika) edzőregisztereit és fitnesz szakembereit összefogó szervezet.

Info: ICREPS 

 

IDEA FitnessConnect

Fitness Connect IDEA FitnessConnect: USA és Kanada edzőregisztere és keresője, melybe az IWI-s végzettségű szakemberek regisztrálhatnak.

Info: IdeaFIT 

 

Kedvezmény csomagok

 

Ezt az újítást elsősorban régi hallgatóink számára hoztuk létre, de amint látható gondoltunk azokra is akik tudatosan tervezik karrierjüket, illetve időben (korán) jelentkeznek a képzéseinkre. Megköszönjük bizalmadat, ha régi törzshallgatónk vagy, és ismét képezni akarod magad nálunk! Jelentkezz időben, több tízezer Ft-ot takaríthatsz meg! Új hallgató vagy, nemzetközi vizekre eveznél? Tekintsd meg árkedvezményeinket, biztosan találsz magadnak megfelelő ajánlatot!

  • Törzshallgatói kedvezmény
  • Előjelentkezési kedvezmény
  • Sportedző csomag
  • Nemzetközi karrier csomag
  • Új hallgató csomag
  • Céges és átképző csomag

 http://www.iwi.hu/hu/jelentkezes/kedvezmenyek

Üdv és találkozunk Szeptember 16-án az Oxygen Újpest Wellness Központban az IWI nyílt napon, addig is pihenjetek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnesstrend.blog.hu/api/trackback/id/tr224676992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása