Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

Súlyemelő Workshop Dr Jeremy Moody-val

2015. április 02. 12:21 - Zopi

Weightlifting - Level 1

Súlyemelő Workshop

 

Oktató:  Dr. Jeremy Moody PhD

Időpont: 2015. május 9-10., szombat-vasárnap 9.30-16.30

Helyszín: Flex Base, Budapest, Márvány u. 17, 1012

Tanfolyam díja: 49.000 Ft + áfa

 regisztr.PNG

Az olimpiai súlyemelés helyesen megválasztott és alkalmazott gyakorlatainak rendkívül nagy szerepe van a fitneszben és a teljesítménysportokban is az általános fittségi állapotfejlesztéstől, egészen a robbanékonyság fokozásáig. Alkalmas nők, férfiak, utánpótlás és masters korúak kondíciójának fejlesztésére, helye van az élsportban és a fitnesz edzésben is. 

dsc_0589.JPG

 

A május 8-i Real Madrid Graduate School – IWI SportAcademy Sportszakember Továbbképző Konferencia-n is előkerül ez a téma előadás, és gyakorlati bemutató formájában is. "Megszaporodtak azok a trendek a fitneszben is, ahol kiemelt fontosságú lenne a PES, CES ismeretek és az olimpiai súlyemelés helyes alkalmazása, hiszen egy életre tönkre lehet vágni a nem kellően felkészített vendégeket a bootcamp/crossfit/"funkcionális tréning"/HIIT jellegű terhelésekkel ortopédiai és kardiovaszkuláris szempontból is."

Mivel erről a témáról már több cikket írtam, pl:

Olimpiai súlyemelés focistáknak, kosarasoknak? nem ismételném önmagam. 

A legutóbbi nyílt napunkon is helyet kapott a súlyemelés Nagy Ákos nagyszerű előadásában,

Milyen volt a budapesti IWI Nyílt Napunk? Rekord döntő! 4. rész.

IWI Nyílt Nap - 2. rész. A súlyemelés szerepe a fitnesz edzésben és a sportági teljesítmény fokozásában

most inkább azt a workshopot mutatom be, mely a fitnesz szektorban és az élsportban úttörő módon utat nyit az olimpiai súlyemelés helyes alkalmazásának integrálásához.

Miért éppen Dr. Jeremy Moody-t kértem fel, joggal kérdezheted. Először is azért, mert a tavalyi bemutató workshopjáról, melyet a budapesti Sunrise fitneszben tartott, nagyon jó visszajelzések érkeztek. Íme egy kis ízelítő a képzésből:

 

 

 

 

Jeremy a Cardiff Metropolitan University „Strength and Conditioning” MSc. programjának vezetője. „Performance director” - Brit kerekesszékes rögbi válogatottnál, és a Welsh Judo-nál. Az Egyesült Királyság Erőnléti Edző Szövetségének (UKSCA) korábbi elnöke, és vizsgáztatója. Speciális szakterülete: mozgásban korlátozott sportolók erőnléti edzése). Számomra azért is hiteles, mert maga is edz, edzéseket tart, elméleti háttérben is kiváló (több power development témájú könyv szerzője). 

Jeremy részletes bemutatását és a tavalyi konferenciaelőadásának videóját itt találhatod: Előadók bemutatása: RMGS – IWI SA Konferencia

Nem egy olyan szemináriumot akartunk ajánlani, ahol egy sikeres súlyemelő beszámol arról, hogy szerinte mi a helyes technika, vagy neki mi jött be, hanem egy olyan képzésben gondolkodtam, melyre egy nagy tapasztalatú oktatót nyertünk meg, aki képes a különböző hátterű résztvevők számára megtanítani a gyakorlatokat, hibát javítani, egyéni különbségekre felhívni a figyelmet és egy olyan módszertant átadni, mely nemzetközi szinten is megállta már a helyét a gyakorlatban. Fontos a szemlélet, mely nem súlyemelő sportág centrikus, hanem a súlyemelés kiterjesztését, más sportágakban való alkalmazási lehetőségét helyezi előtérbe!

 

A kurzus technikai paraméterei:

Weightlifting - Level 1

Súlyemelő Workshop

 

Oktató:  Dr. Jeremy Moody PhD

 

A  2 napos súlyemelő gyakorlati workshop tartalma:

  1. Az olimpiai súlyemelés technikáinak, mozgásanyagának bemutatása és oktatása, különös tekintettel a fitnesz és teljesítménysportokban való alkalmazási lehetőségekre
  2. Hatékony bemelegítő és rávezető gyakorlatok
  3. A guggolás (front, back, overhead), emelések (deadlift és annak különböző változatai), valamint a Push Press, Push Jerk és Snatch Balance gyakorlatok helyes technikai kivitelezésének oktatása
  4. A Clean & Jerk, illetve a Snatch gyakorlatok helyes technikai kivitelezésének oktatása 

 

A Level 1  alap szintre olyan súlyemelésben kezdő érdeklődőket, sportedzőket, személyi edzőket, testnevelő tanárokat várunk, aki szeretnék megismerni az olimpiai súlyemelés alapvető mozgásanyagát és technikáit, valamint kíváncsiak arra, hogy miként lehet alkalmazni az általános fizikai fittség fejlesztésében mindezt, nőknél és férfiaknál egyaránt.

A gyakorlatcentrikus  worskhop arra is válasz ad, hogy milyen fiziológiai előnyei vannak a helyes technikával végrehajtott gyakorlatoknak a sportolókra, beleértve az utánpótlás és masters korúakat is.

A képzés angol nyelvű, de tolmácsolás lesz.

Időpont: 2015. május 9-10., szombat-vasárnap 9.30-16.30

Helyszín: Flex Base, Budapest, Márvány u. 17, 1012

Tanfolyam díja: 49.000 Ft + áfa

A konferencia résztvevői és az IWI törzshallgatói számára 5000 Ft kedvezményt jár! Előregisztráció szükséges, helyszíni befizetésre nincsen lehetőség. A workshop maximális létszáma 20 fő, a jelentkezéseket a befizetések sorrendjében véglegesítjük.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnesstrend.blog.hu/api/trackback/id/tr907331798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása