Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

Real Madrid Graduate School – IWI SportAcademy Sportszakember Továbbképző Konferencia

2015. március 25. 10:46 - Zopi

 

 

11057356_614974728635780_2817446392881228827_n.jpg 

 

Kiemelt témák

Erőnléti edzés és korrektív sportrehabilitáció korszerű integrálása az utánpótlás nevelésbe

Erőnléti edzés és korrektív sportrehabilitáció a teljesítmény sportokban és a fitnesz edzésben

Karrierlehetőség továbbtanulással a Real Madrid Egyetemen

regisztracio.PNG

 

Keynote előadó, fővédnök: Prof. Alfonso Jimenez, a Real Madrid Graduate School (RMGS) dékánja

Külföldi vendégelőadó: Dr Jeremy Moody a tavalyi erőnléti edző konferencia fővédnöke, a cardiff-i egyetem erőnléti edző tanszékének vezetője, az Egyesült Királyság Erőnléti Edző Szövetségének korábbi elnöke.

 

 A konferencia újbóli megszervezésében több dolog is motivált:

Elsőként a tavalyi telt házas erőnléti edző konferencia sikere buzdított fel. Látom, hogy azóta ha lassan is, de megmozdult valami, és egyre több csapat szerződtet erőnléti edzőt, illetve egyre több sportoló keres megfelelő szakembert az optimális teljesítményfokozáshoz. Sajnos felsőbb szinteken még nem történ meg az áttörés, óvatosan nyitnak a sportági vezetők, tartanak az újtól, az ismeretlentől. Mi vállaljuk ezt az úttörő szerepet, ennek nehézségeit, és állunk elébe az esetleges kritikáknak is. A visszajelzésekből ugyanis tudjuk, érezzük, hogy nagy az igény a hiteles forrásból származó információkra. Szakmai fórumot szeretnénk biztosítani mindazon érdeklődőknek, aki az erőnléti edzés témakörében valamilyen oldalról érdekeltek, hiszen ez egy önálló hivatás (nem belekeverendő más edzői kompetenciákba), melynek méltó helyére kell kerülnie!

A Real Madrid Egyetemmel való együttműködésünk adta a következő apropót az esemény indításához. Ennél a sportklubnál felhalmozott gyakorlati tudás megkérdőjelezhetetlen! Tudtad-e hogy ez nem a fociról szól? Én pl. szeretem a Barcelonát is, szép város! :) Nagyon sokan keverik még mindezt. Itt sportszakmai továbbképzésekről van szó, egyetemi programokról, és azt gondolom, hogy fontos tudnod, van lehetőséged Spanyolországban tanulni, akár MBA-t szerezni sportmenedzsmentből, angolul. Az IWI segít ebben. Én is ott végeztem, nekem jót tett! Hiszen  - nem árulok el titkot -  az edző akkor tud jól dolgozni, egy sportág akkor prosperál, és egy nemzet akkor lehet sikeres a nemzetközi mezőnyben, ha megfelelő tudású, tapasztalatú szervező szakemberek állnak a háttérben. Ez igaz, a szabadidősportra, fitneszre is! Óriási lehetőség áll az előtt, aki most pozicionálja magát és megfelelő végzettséget, tudást szerez!

Meg kell említenem egyéni hajtóerőmet is, mely abból fakadt, hogy az elmúlt évben elkezdtem erőnléti edzőként dolgozni a fiam kézilabda csapatánál és ebből a hobby tevékenységből egy egész szakmai koncepció körvonalazódott, melyről itt olvashatsz bővebben. Tehát van benne egy mély szakmai és érzelmi meggyőződés is, hiszem, hogy az erőnléti edzés koncepciójának hazai bevezetése és elterjesztése egy missziós feladat is, mely egyrészt az edzői (fitnesz és kondicionáló) szakma csúcsa, másrészt rendkívül sok értéket képvisel, hatékonnyá teszi a sportolók felkészülését és szakértő módon alkalmazva minimalizálja a sérüléseket.

Végül, de nem utolsósorban fontosnak tartom, hogy megismerje a hazai edző szakma az NASM által összeállított CES- PES koncepciót. A pszeudo-erőnléti edző képzésekről, melyek valójában egy-egy eszközt próbálnak eladni itt olvashatod kritikai észrevételemet. Téves azt gondolni, hogy az erőnléti edzés csak az élsport világára alkalmazható. Megszaporodtak azok a trendek a fitneszben is, ahol kiemelt fontosságú lenne a PES, CES ismeretek alkalmazása, hiszen egy életre tönkre lehet vágni a nem kellően felkészített vendégeket a bootcamp/crossfit/"funkcionális tréning"/HIIT jellegű terhelésekkel ortopédiai és kardiovaszkuláris szempontból is.  

A konferencia célja tehát, hogy felhívjuk a figyelmet az utánpótláskorú sportolók (náluk lehet még nagy eredményeket elérni és itt kell kezdeni!!!), a fitnesz központokba járó vendégek erőnléti edzésének, és korrektív rehabilitációjának, a preventív tréneri feladatok ellátásának fontosságára, hiszen itt lehet megalapozni azt, hogy milyen ívet ír le a fiatal sportkarrierje, és hogy a civil életbe visszatérve, vajon életminőséget rontó sérüléssekkel kell-e majd együtt élnie. Élsportolókkal foglalkozó edzőink bemutatják és megosztják tapasztalataikat a konferencia résztvevőkkel. Dr. Jeremy Moody gyakorlati bemutatót tart a súlyemelésben rejlő lehetőségekről, melyet az élsportban a robbanékonyság fokozására, a fitneszben pedig általános erőfejlesztésre lehet használni. A nap folyamán 8 előadást, bemutató követhetsz majd, és fontos, hogy a jegyárat leírhatod PES, CES képzéseinkből, ha úgy döntesz, hogy jelentkezel ez évben.

A konferenciát követően május 9-10-én, Dr. Jeremy Moody a UKSCA (UK Erőnléti Edző Szövetség) módszerein alapuló Weightlifting Level 1 workshopot tart a limitált számú (max. 20 fő) érdeklődőnek. 

Az alábbi linkre kattintva nyomon követheted előadóink és a konferencia témák bemutatását.

eloadok.PNG

A részletekkel kapcsolatban hamarosan jelentkezünk, egy biztos, a tavalyihoz hasonlóan izgalmas és mozgalmas esemény elé nézünk!

 

http://iwisportakademia.hu/hu/rendezvenyek/61-real-madrid-graduate-school-iwi-sportakademia-sportszakember-tovabbkepzo-konferencia

Addig is itt megnézheted az interjúkat, beszámolókat a 2014 május 23-án, Telkiben megrendezett I. Nemzetközi Erőnléti Edző konferenciáról:

 

Itt gladiátorokra van szükség – Nemzetközi Erőnléti Edző Konferencia

Interjú Tóth Márton vízilabdázóval, a magyar válogatott tagjával

Interjú Erőnléti Edző Konferencia _Gazdasági Rádió

Előadók bemutatása - Nemzetközi Erőnléti Edző Konferencia

Videók: 

Videó interjúk - I. Nemzetközi Erőnléti Edző Sporttudományos Konferencia

Fotók:

Facebook képek

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnesstrend.blog.hu/api/trackback/id/tr357302502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása