Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

Előadások részletesen Real Madrid Egyetem _IWI Sportkonferencia

2015. április 30. 23:45 - Zopi

 rmgs.PNG

iwi_sportakademia_logo_en.png

 

Real Madrid Graduate School – IWI SportAcademy Sportszakember Továbbképző Konferencia

 

2015. május 08. Novotel City, Budapest

program.PNG

regisztracio.PNG

A Konferencia megszervezésének motivációi (blogbejegyzés)

 

 Részletes program, előadások bemutatása:

 

 Köszöntő
Mi változott tavaly óta az erőnléti edzés területén országosan?
Helyzetkép, hazai és külföldi kitekintés.
Tapasztalatok az erőnléti edzés hatásáról serdülő és junior sportolók esetén.

Dr Zopcsák László

IWI SportAkadémia szakmai vezető

Real Madrid Egyetem óraadó tanár, Tudományos tanácsadó
IWI Fitnesz-Wellness-Sport Iskola alapító
Váci KSE junior, serdülő csapat erőnléti koordinátora

 

Az egy évvel ezelőtt, Telkiben megrendezett I. Nemzetközi Erőnléti Edző konferencia sporttörténeti esemény volt az erőnléti_mg_1291.jpg edző szakma hazai bevezetésében, megalapozásában. Az elmúlt időszakban közel 100 CES (Korrektív Sportrehabilitációs Tréner) és PES (Erőnléti Edző) végzettségű szakember végzett az IWI-nél, rendkívül jó elhelyezkedési aránnyal, klubcsapatoknál, vagy egyéni praxist folytatva. Vajon a sportvezetők is úgy gondolják hazánkban, hogy szükség van a Real Madridnál és az USA ligákban használt sportszervezési és edzésmódszerekre? A váci Kézilabda SE-nél a válasz igen! Előadásában Zopcsák László bemutatja azt az utánpótlás erőnléti edző programot, amelybe az IWI SportAkadémia hallgatói szakmai gyakorlattal is bekapcsolódnak.

 

Milyen nemzetközi sportvezetői karrierlehetőséged
nyílik a Real Madrid Egyetem képzéseit elvégezve?
Az Egyetem felsőfokú sportszakember képzései.
100% online MBA Sportmenedzsmentből?


Dr Pedro Diaz Ridao (ESP)


Universidad Europea/Real Madrid Graduate School -
MBA in Sports Management Director

 

A Real Madrid Graduate School képzései azt a széleskörű tapasztalatot adják át a hallgatóknak, melyet a Real Mapedro.PNGdrid szerzett meg fennállása során a profi sport olyan területein, mint a sportmenedzsment, sportjog, sportmarketing, sportkommunikáció, sporttudományok. Az iskola igazgatója és tanára Emilio Butragueno, a világírű futballista. Dr. Pedro Díaz Ridao az egyetem MBA sportmenedzsment tanszékének vezetője betekintést ad a Real Madrid sikerei mögött álló tudásanyag kulisszatitkaiba, mitől működik ez a sportklub, milyen képzéseken készítik fel a jövő sportvezetőit a legmagasabb kihívásokra? Ha tudatosan tervezed életpályád, az RMGS diplomával megnyílnak előtted a legnagyobb sportklubok kapui is!

A konferencia délutánján kiscsoportos tájékoztatókat tart Veronica Recanati, az Universidad Europea de Madrid nemzetközi tanulmányi osztályának vezetője az általuk kínált képzések karrierlehetőségeiről, a felvételi eljárásról és a hallgatókat érintő tanulmányi információkról.
A tájékoztatón való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, ezen az űrlapon jelentkezhetsz!

 

Mi az erőnléti edzés jelentősége és felépítése utánpótlás korú sportolóknál?
Nemzetközi esettanulmányok a “jövő sportolóinak” világából!

 

Dr Jeremy Moody (UK )


A cardiff-i egyetem (UK) erőnléti edző
MSc programjának vezetője
UKSCA (United Kingdom Strength & Conditioning Association) korábbi elnöke
GBWRA kerekesszékes rögbi válogatott – Performance director

 

 

Dr. Moody_mg_1316.jpg volt a tavalyi konferenciánk nyitó előadója, fővédnöke. Jeremy ismét rendkívül inspiratív, szemléletes módon nyújt betekintést a profi erőnléti edzés világába, de most különös hangsúly fektet az utánpótlás korú sportolók felkészítésének sajátosságaira. Hogyan készítik fel ifjú korban a leendő „power” sportolókat? Mennyire kell sportágspecifikusnak lennie az erőnléti edző munkájának junior, serdülő korban? Melyek az integrált edzésfelkészítés jellemzői? Milyen módszerekkel dolgoznak az angol csapatoknál?

 

Hogyan hat a gondolkodásunk és a testünkben folyó energiaáramlás (Chi) sportteljesítményünkre?
Mozgás diszfunkciók felmérése másképp, teljesítményfokozás K.O.R.E. terápia használatával élsportolóknál és a fitnesz edzésben.


Andrew Wilkinson (UK )


Personal Trainer és KORE Performance Terapeuta.
Élsportolók (evezés, triatlon, jégkorong, erőemelés, futball, lovas sportok) erőnléti edzője.
Hawaii Ironman versenyző, hegymászó, teljesítette 7 kontinens legmagasabb csúcsait (Mt Everest, 2007)

 

Mi lehet a makacs sportsérülések, vagy a teljesítményt gátló alulmoeverest1.jpgtiváltság hátterében?  Nem kétséges, hogy Andrew az egyik leghitelesebb előadó, aki ezekbe a rejtelmekbe bevezethet minket, hiszen az Ironman távok és a legmagasabb hegycsúcsok leküzdéséhez a jó kondíción kívül, nyilvánvalóan valami mentális plusz tudás is szükséges, ami benne megvan. Az Andrew által, saját praxisában is alkalmazott KORE terápia energiablokkokról kezeléséről, oldásáról szól, funkcionális izomerő tesztelési diagnózisra építve. A nyugati és keleti terápiás módszereket integráló módszer elsajátítása után fitnesz edzőként dolgozó személyi edzők és élsportolókat segítő erőnléti edzők is képesek felismerni és kezelni azokat a gyenge pontokat a szervezetben, amelyek az alacsony teljesítményt és sérülésekből való lassú felépülést okozhatják.

A konferencia résztvevők között az előadás után 3 fő részére 20-20 perces ajándék kezelést sorsolunk ki, melyet még a délelőtt folyamán igénybe lehet venni.

 

 Melyek a sikeres edzők legfontosabb tulajdonságai?
A minőségi szakmai továbbképzések (CPD) jelentősége a sport
és a fitnesz szakmában.
A „Personal Trainers to Watch” Program bemutatása.


Keith Smith (UK )


Global Master Trainer, Life Fitness & Hammer Strength
Nemzetközi edzőképző intézetek oktatója és vizsgáztatója

 

Keith 1996 óta oktat személyi és erőnléti edzőket az Egyesült Királyságban és nemzetközi szinten is. A mai napon a fittségi állapot fejlesztésére, a speciális célcsks.jpgoportokra (idős, rizikófaktoros), valamint az élsportra szakosodott képzések kidolgozásában, vizsgáztatásban megszerzett tapasztalatait osztja meg velünk. A Life Fitness Akadémia Master Trainer programjának vezetőjeként beavat minket az edző továbbképzések CPD programok (continued professional development) rendszerébe, rávilágít a folyamatos szakmai önképzés jelentőségére és összetevőire. Bemutatja a Life Fitness Personal Trainers to Watch programját is, ahol az „Év Személyi Edzőjét” választják meg szigorú bekerülési kritériumok és a szakmai zsűri döntése alapján. Szeretnél az év edzője lenni? Még van lehetőséged jelentkezni!

 

Robbanékonyságfejlesztés teljesítménysportokban
(egyéni és csapat sportjátékokban) az olimpiai súlyemelés
gyakorlataival. Gyakorlati bemutató és előadás


Dr Jeremy Moody (UK )


A cardiff-i egyetem (UK) erőnléti edző
MSc programjának vezetője

 

 

20140524_110418_2.jpgJeremy edzéselméleti-tudományos tapasztalatát kiegészítve a gyakorlatban is műveli az edzősködést. Az olimpiai súlyemelés helyesen megválasztott és alkalmazott gyakorlatainak rendkívül nagy szerepe van a fitneszben és a teljesítménysportokban is, az általános fittségi állapotfejlesztéstől, egészen a robbanékonyság fokozásáig

Azt a szemléletváltó megközelítést mutatja be ebben a gyakorlati prezentációban, hogy miként lehet a súlyemelés egyes gyakorlatait integrálni csapat és egyéni sportolók felkészítésébe.

A konferenciát követően május 9-10-én Dr. Jeremy Moody a UKSCA (Egyesül Királyság Erőnléti Edző Szövetsége) módszerein alapuló Weightlifting Level 1 workshopot tart. 

 

A Nemzeti Kézilabda Akadémia felépítése és a korosztályos képzési stratégia.
Melyek a Testnevelési Egyetem legfőbb célkitűzései a magyar
mozgáskultúra területén?


Mocsai Lajos


A Testnevelési Egyetem Rektora
Kézilabda mesteredző
BEK, EHF-KEK győztes, Olimpiai Ezüstérmes edző
Nemzeti Kézilabda Akadémia Főigazgatója

 

Mocsai Lajos Rektor úr óriási lendülettel és a felsőfokú sportszakember képzés megújításának határozott céljávmocsai-lajos.jpgal vette át a Testnevelési Egyetem (TE) irányítását. Olyan kulisszatitkokba avat be bennünket, mint a TE vezetői stratégiája, célkitűzései a magyar mozgáskultúra területén, továbbá ismerteti elképzeléseit a 21. század egyetemének legfőbb képzéseivel kapcsolatban.

Előadásának másik fókuszát a Nemzeti Kézilabda Akadémiának, mint a magyar kézilabda utánpótlás kiemelt központjának bemutatására irányítja. Konferenciánk egyik kiemelt témája a fiatal sportolók alapozó erőnléti edzésének, a velük végzett szakmai munka összetevőinek körüljárása. Az NKA főigazgatójaként betekintést enged az akadémiai rendszer és a korosztályos képzési stratégia felépítésébe is.

Miként lehet monitorozni és befolyásolni a keringési mutatókat az erőállóképességi (HIIT) mozgásformák
közben, a gyakorlatok intenzitásának fokozásával? 
Erőállóképességi gyakorlatok progressziója és azok keringésre gyakorolt hatásainak bemutatása pulzuskontrollal.
Gyakorlati bemutató és előadás


Góg Anikó

Funkcionális tréning specialista, IWI képzés vezető,
személyi edző, korábbi triatlon olimpikon,
Polar Race tréner,


Gergely Márk

Funkcionális tréning specialista
Személyi Edző, IWI szaktanár, cross training oktató,
szertorna szakszemináriumi oktató


Ungvári Máté
FTC labdarúgás utánpótlás erőnléti edző,
Funkcionális tréning specialista, IWI képzés vezető

Az élsport világa a csúcsterhelésről szól, ahol nagy jelentőségű a teljesítmény monitorozása. Azonban megszgoga.jpgaporodtak azok a trendek a fitnesz/ szabadidősportban is, ahol kiemelt fontosságú lenne a preventív szemlélet, hiszen a fizikálisan nem kellően felkészített résztvevőket komoly rizikófaktornak tesszük ki a bootcamp, crossfit, funkcionális tréning, jellegű magas intenzitású intervall erőállóképességi (HIIT) terhelésekkel, ortopédiai és kardiovaszkuláris szempontból is. Ezen a bemutatón a hallgatóság betekintést kap a pulzusgörbe által nyert információk értelmezésébe, valamint olyan szemléletmódot ismerhetnek meg, melyet akár az előadást követően maguk is képesek lesznek alkalmazni a gyakorlatban edzéseiken, sportolóik felkészítésében.

 

Standardizált fizikai állapotfelmérések és pályatesztek a csapatsportokban. Melyek a használható tesztek
utánpótláskorú és felnőtt játékosoknál?

Dömötör Edit

TF Terhelés-élettani Labor tudományos munkatársa,
edzésdiagnosztikai és kardiotréning szakember

 A nemde_01_masolata.jpgzetközi példák alapján több hazai sportszervezetnél is megjelent a törekvés az egységes fizikai felmérő szabványok kialakítására, illetve az így nyerhető adatok szisztematikus gyűjtésére és feldolgozására. Az előadó két valós esettanulmányon keresztül  mutatja be azt a folyamatot, amelynek során a terheléses laborban mért adatok és a felkészülési időszakban elvégzett pályatesztek eredményei az adatbázisban összeérnek.

 

Sporttudományi edzéstámogatás a labdajátékokban - valós hozzáadott érték, vagy a tények megerősítése?

Schuth Gábor
Sporttudományi tanácsadó, Leeds Beckett University
labdarúgó kutatócsoportjának tagja, Sunderland AFC

 _mg_1485.jpg
Akadémia korábbi teljesítmény elemzőjeA gyakorló edzők részéről gyakori kritika, hogy a sporttudomány eredményeiből számukra kevés építhető be közvetlenül a mindennapi munkájukba. Vajon ugyanazokat a teszteket célszerű-e alkalmazni, ha utánpótláskorú játékosok kiválasztása, vagy a felnőtt élsportolók fejlődésének elősegítése és nyomonkövetése a cél? Vajon a kapott eredmények hordoznak-e új, a gyakorló szakember számára releváns információkat vagy csak meddő számok maradnak? Az előadó az erőnléti felkészítés folyamatán keresztül mutatja be, hogyan segíthetik a tesztelések az egyén- és posztspecifikus edzéstervezést.

 

Hogyan épül fel a korszerű erőnléti edzés csapat és egyéni sportoknál?
Periodizáció a gyakorlatban az OPT (Optimum Performance
Training) és a CEx (Corrective Exercise Continuum)
edzésrendszereken keresztül.

Horváth Szabolcs

Soproni NBI-es férfi kosárlabdacsapat erőnléti edzője,
Soproni SC futball utánpótlás erőnléti koordinátor,
IWI Erőnléti Edző (PES) képzés vezetője

Füzy Gábor

IWI Korrektív sportrehabilitációs tréner (CES) és erőnléti
edző, labdarúgás, atlétika erőnléti koordinátor, IWI CES tanfolyam vezetője

 


Az_DSC8964 másolata.jpg edzői munka alfája és omegája a szizstemetikusan felépített, rendszerelvű periodizációban rejlik, amely edzéstervezési tapasztalatokra, edzéselméleti ismeretekre és _MG_1583.jpgsportági specifikumokra épül.

 

 

 

Az edzésperiodizálás alkalmazása különbözteti meg a profi edzőt a hobby trénertől, hiszen ezen múlik az eredményes munka! Előadóink a CES és PES képzések vezetői, - akik maguk is  edzőként bizonyítanak gyakorlatban a sportpályákon, - bemutatják a legkorszerűbb erőnléti edzéstervezési szempontokat, az utánpótlás felkészítésének kihívásait, az erőnléti munka szisztematikus felépítését, valamint a különbségeket és fókuszpontokat az egyes korosztályok felkészítésében. Edzői szemmel miként ismerjük fel és kezeljük a játékosainkat érintő mozgás diszfunkciókat, hogyan segít ebben a CEx (Corrective Exercise Continunm) folyamat? Miként alkalmazható az OPT (Optimum Performance Tranining) teljesítmény modell már fiatal kortól? Ehhez hasonló kérdéseket érintenek az előadók, mindezt gyakorlati oldalról, esettanulmányokkal szemléltetve.

 

Kerekasztal beszélgetés az erőnléti edzés tapasztalatairól
meghívott edzőkkel, élsportolókkal

Merész András vízilabda mesteredző, Zsiga Gyula kézilabda mesteredző, Miklós Edit alpesi síző, Füzy Gábor, Horváth Szabolcs, Ágó Renáta a női vízilabda válogatott erőnléti edzője, valamint további élsportolók, illetve
erőnléti edzők

 

Neves élsport és szabadidősport edzőktől, élsportolóktól kérdezhetsz a konferencián!

Kívimages.jpgáncsi vagy, hogy Miklós Edit kitartása miből merítkezik, figyelembe véve, hogy egy, a magyarok számára nem hagyományos sportágban ért el úgy kiemelkedő eredményeket, hogy a szűk környezetén kívül nem sokan hittek benne és ő mégis szezonról szezonra pontosan meghatározta/megfogalmazta/definiálta és elérte a céljait?

 

 Kéletoltes_1.jpgrdeznél Zsiga Gyula kézilabda mesteredzőtől, hogy a Vác Férfi Kézilabda csapatát hogyan juttatta fel az NBI–be? A bemelegítési protokoll újszerű alapokra helyezése miért fontos a számára? Használja-e a funkcionális edzést?

 

Megtudakolnád Merész Andrástól, hogy milyen erőnléti edzői koncepcióváltás áll a vizilabdás lányok sikerei mögött? Fontletoltes.jpgos-e a törzsizmok stabilizálása, a korrekciós gyakorlatok alkalmazása?

 

 Ehhez hasonló kérdéseket Te is feltehetsz a beszélgetés során, amelyet m2-10558-14542400.jpgMezei Dániel, ismert sportriporter vezet!

 

 

 

 

Érdekelnek az erőnléti edzőség kulisszatitkai? Gyakorlatban is használható módszerekre vagy kíváncsi?

Szeretnéd megtudni milyen tudás áll a Real Madrid sikerei mögött?

Lendítenél a karriereden?

 

A Real Madrid Egyetem – IWI Konferencia nyeresége számodra:

Szakmai kapcsolati tőke és karrierépítés

Elit edzők közé tartozás

Gyakorlati tudás építés, klientúra növelés, eredményesség fokozás

Funkcionális eszközök kipróbálása, kedvezményes beszerzése

Kedvezményes továbbképzések

  • A május 8-án jelentkezők között  a CES  (korrektív tréner) és PES (erőnléti edző) képzésekre két jelentkező tandíjának felét MI FIZETJÜK! Ha a konferencián jelentkezel tanfolyamunkra, kedvezményben részesülsz a tandíjból.
  • Ha szeretnél PES, vagy CES tréner lenni, feltétlen most jelentkezz a képzésre! A belépőjegy árát beszámítjuk a tandíjadba! Lendíts saját karriereden, iratkozz be most a képzésre!

Előadók bemutatása: Real Madrid Egyetem – IWI SportAkadémia Konferencia

Angol nyelvű program itt

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnesstrend.blog.hu/api/trackback/id/tr507418118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása