Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

JÓGATÁBORBAN VOLTUNK - IWI Jógaoktató képzés - záróvizsga

2011. október 14. 08:14 - Zopi

 

Nem könnyű, mégis felszabadító hétvégét zárt Fitnesz edző-jógaoktató csoportunk az „elvonulásos” vizsgatáborban, Gyenesdiáson.

Péntek délután gyülekeztünk ebben a Balaton melletti kellemes panzióban, ahol tárt karokkal, terített asztalokkal, gőzölgő bio-és reform ételekkel fogadtak minket a ház gazdái, Anikó és Béla.

2011 april2.jpg

Elhelyezkedés, kis pihenés után irány a jógaterem. Este nyolckor kezdődik a komoly munka, ráhangolódás a szombati jógavizsgára. Mindenki meggyújt egy kis mécsest, befelé kezdünk figyelni, elcsendesedünk.

2011 april_.jpg

Igaz és szép gondolatokat hallgatunk arról, milyen a jó tanár, hogyan tanít, miket vesz figyelembe tanítása során, de már régóta érezzük, bizony hosszú út áll előttünk, szinte a kezdetén járunk….Vigasztalhat talán bennünket a tény, hogy legalább elindultunk rajta, és szeretnénk a tőlünk telhető legjobbat nyújtani.

Ez a csoport az év elejétől dolgozik együtt, egészen különböző életkorú emberek. Két fiú színesíti a hölgykoszorút. Baráti társaság, szinte osztályközösséggé formálódott idő közben, sokat segítve egymást tanulásban, fejlődésben.

A pihentető, lazító és nyújtó ászanák után nem kellett senkit ágyba tessékelni.

2011_april_joga_tabor_Gyenesdias_184.jpg

Szombat van, a várva várt nagy nap, amitől azért tartunk is egy kicsit. Hét órakor már vár ránk a jógaszőnyegünk, hengerpárnáink, jógatégláink, hevederünk. Nem maradhat ki az OHM-mantra, aztán fejest ugrunk a gyakorlásba.

2011 april_jóga tábor_Gyenesdiás 118.jpg 

 

2011 april_jóga tábor_Gyenesdiás 116.jpg

Héttől-kilencig, tizenegytől -egyig ismétlés, folyamatos áramlásban vagyunk.

2011_april_joga_tabor_Gyenesdias_087.jpg

Délután félháromtól megkezdődik a komoly vizsga, hol három-, hol négyperces ászana kitartások, természetesen mindkét oldalra, pontos gyakorlat végrehajtással. Figyelmünk „egyhegyű”  ugyan, de azért megváltás  hallani annak a kellemetlen hangú órának a jelzését, hahó, már csak egy perc van hátra! Megdolgoztunk magunkkal, testünkkel, gondolatainkkal, érzéseinkkel, érzeteinkkel, annyi bizonyos!

2011_april_joga_tabor_Gyenesdias_151.jpg

Aztán egyenként kaptuk a feladatot, minden résztvevő bemutatott, majd letanított a többieknek egy bizonyos pózt, precízen végrehajtva, pontos instrukciókkal, javítva a tanulók testtartásait.

2011 april_jóga tábor_Gyenesdiás 204.jpg

 

 2011 april_jóga tábor_Gyenesdiás 202.jpg

 

2011 april_jóga tábor_Gyenesdiás 209.jpg

 

2011 april_jóga tábor_Gyenesdiás 216.jpg

 

2011 april_jóga tábor_Gyenesdiás 130.jpg

Azért egy kis pihenés is kellett néha....

 

2011 april_jóga tábor_Gyenesdiás 287.jpg

Fél hétig dolgoztunk, keményen, csendben, megszakítás nélkül, és meg kell, hogy valljam, amikor befejeztük, boldogan mentünk vacsizni!

2011 april_jóga tábor_Gyenesdiás 195.jpg 

A nap utolsó másfél órája, az „érzékszervek visszavonása” már csak gyerekjátéknak tűnt az egész napos munka után.

Másnap reggeltől ízelítőt kaptunk a csavaró és fordított testhelyzetekből. 

2011_april_joga_tabor_Gyenesdias_107.jpg

Körbe ülve zártuk le a napot, ahol mindenki összefoglalhatta tapasztalatait a képzéssel és táborral kapcsolatban.

2011 april_jóga tábor_Gyenesdiás 137.jpg

Tanulságos volt meghallgatni a többieket, kellemes érzésekkel, feltöltődve, de azért kicsit el is fáradva búcsúztunk el egymástól.

Köszönjük Hajni, Anikó, Béla, különleges volt ez a hétvége!

Cikkíró: Oláh Gabi - Jóga képzési koordinátor

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnesstrend.blog.hu/api/trackback/id/tr463302018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása