Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

Mi az az EKKR?

2011. július 21. 16:59 - Zopi

Az EKKR (Európai Képesítési Keretrendszer), egy EU-s találmány, mintegy 10 éve dolgoznak rajta az oktatási szakemberek. Lényege, hogy kompetencia alapon sorolja be a szaktudást (lsd ábra). Ez külföldön (Nyugatra) már így működik, itthon még nem, 2012-től kötelező lesz itthon is bevezetni. Az EKKR (angolul Euroepan Qualification Framework - EQF) a munkakör céljának megfelelő felkészítést („job purpose driven”) tűzi ki célul, míg az itthoni gyakorlat  elméleti modulokról szól, és bizony az OKJ-s vizsgán olyan ügyetlen hallgató is át tud csúszni, aki ugyan egyest kapott gyakorlatból, de a szóbelin kidumálta magát egy hármassal.

 De hogy ne csak én propagáljam, kattintsatok ide és olvassátok el, hogy más hiteles honlapok mit is írnak erről.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

Az EKKR 8 szintje a segédmunkástól a doktori fokozatig...

 

A mi sulinkban ez úgy működik, hogy amikor megszereztük az EHFA akkreditációt  (több hónapos felkészülés, fordítás, adminisztrációs és vizsgaellenőrzés után) s ezzel együtt a hallgatóink EREPS-be regisztrálásának lehetőségét, akkor egy brüsszeli – angliai - svájci vizsgabizottság előtt kellett bizonyítanunk, hogy az EKKR szerint készítjük fel a hallgatókat. Talán viccesnek tűnik, hiszen ez lenne a normális, pedig gondolj bele, a jelen OKJ-ban nincs is igazán benne anatómiai vizsgakérdés, holott ez az edzői szakma alapja. Nem elég, hogy az edző tudja az izmok nevét, a gyakorlat-végrehajtás közbeni működésüket kell ismernie és tudni az összefüggéseket, ha edzéstervet készít. Ettől válik valaki kompetenssé...

Az akkreditált iskolákat egyébként nyilvántartják az EREPS weboldalon is, (lsd korábbi posztbejegyzésemet IWI a TOP 25-ben), elismerik, megbecsülik.


 
IWI akkreditációs vizsga (háttérben a bizottság)

Gyanítom, hogy már most számos kérdés vetült fel benned, s ezek egy részét ismerem hallgatóinktól. Miért fontos, hogy nemzetközi végzettségem legyen? Hogyan vehetnék részt a hazai fitnesz szektor összefogásában? (Csak erős idegzetűeknek ajánlom...:) Hány magyar regisztrált eddig az EREPS-be? A Lite Wellness -es edzők miért regisztráltak mindannyian? A Lite Wellness miért csak IWI-s személyi edzőket alkalmaz? Hogyan induljak el a fitnesz szakmában, milyen karrierutat válasszak?

Regisztrálj a blogra és kérdéseidre szívesen válaszolok!

Gyere el a nyílt napunkra -az IWI Edzők Napjára- szeptember 10-én Budapesten, vagy szeptember 17-én Zalaegerszegen, ha ez a város közelebb esik hozzád!

 
 Köszönöm a figyelmet!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnesstrend.blog.hu/api/trackback/id/tr973086785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása