Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

EHFA Fitness Fórum - Madrid

2011. május 27. 06:46 - Zopi

 

 Beszámoló az EHFA harmadik Fitness Fórumáról

Madrid, 2010. május 10-11

A rendezvényen az EHFA SC szakértőjeként voltam jelen és ismét  meggyőződhettem az európai fitness szektorban rejlő erőről és potenciálról. A 128 résztvevővel lebonyolított EU-s konferencián (ahol orosz, és amerikai részvevők is voltak) a fitnesz ipar szakértői elemezték az aktuális trendeket, illetve az üzleti fejlesztés kérdéskörét.

Az EHFA Fitness Fórum résztvevői a madridi Barnabeu stadionban.

 

A rendezvény további célja az volt, hogy a fitnesz szektor szereplőinek, tehát az edzőknek, fitnesz szövetségek vezetőinek, iskoláknak, fitnesz klub menedzsereknek, tulajdonosoknak és más érdekelteknek találkozási és kommunikációs lehetőséget biztosítson. Ebben az évben a fórum délre költözött (2008-ban Hollandiában, 2009-ben Prágában került megrendezésre) és a Madridi Európa Egyetem modern egyetemi campusában kapott helyet.

A konferencián kiemelt szerepet kapott a speciális populáció edzése, ezen belül is a szenior korosztály preventív fittségi edzése, mely kiemelten aktuális téma az elöregedő, betegségektől sújtott EU-s tagországokban.

 

A konferencia tartalmából:

A 91 éves Dr Charles Eugster, (80 év feletti kategóriában többszörös evezős világbajnok) az erőfejlesztő edzés jótékony hatásairól és a személyi edzője motívációs szerepéről beszélt hihetetlen szellemi, fizikai frissességgel és humorral.

Xavier Martins Dias a Les Mills International fitnesz cég európai vezetője a “The Future of Fitness” című tanulmányában a fitnesz iparban rejlő lehetőségeket és anomáliákat elemezte.

Prof Alfonso Jiménez előadásában a fitnesz oktatás jövőjére tért ki, azokat a kihívásokat és lehetőségeket vette sorra, melyek a fitnesz szakemberek előtt állnak szakmai fejlődésük során.

Lyn Heward a Cirque du Soleil művészeti igazgatója a kreativitás és a testmozgás összefüggéseire fókuszált, a Reebok Jukari Fit to Flexm programjának elméleti és gyakorlati bemutatásán keresztül.

Az elméleti és gyakorlati bemutatók mellett arra is jutott idő, hogy a konferencia mintegy 120 résztvevője meglátogassa a Reál Madrid futballstadionját. A lelátók mögött lévő üvegfalú étteremben fogyasztottuk el a spanyol konyha remekeiből álló vacsorát.
Itt Emilio Burtragueno –becenevén „a keselyű” - korábbi futball legenda köszöntött minket, aki ma a királyi csapat sportiskolájának igazgatója. A Fórum résztvevői egyöntetűen üdvözölték felajánlását a stadion gondosan karbantartott gyepén történő közös fotózásra.

Cikkrészlet az EHFA közleményből: "Magyarországot Zopcsák László az IWI ügyvezetője képviselte, akit korábban az EHFA tavaly őszi ülésén beválasztottak az EHFA Standard Council-ba, vagyis a Minőségfejlesztési Bizottságba.
Az öttagú testület felelős a munkacsoportok által kidolgozott tervek jóváhagyásáért, így az Európai Egységes Keretrendszerbe (EQF) tartozó képzésekért is. A testületet Prof. Alfonso Jimenez irányítja, aki egyébként Zopcsák László PhD témavezetője is a Madridi Európa Egyetemen.

Herman Rutgers, EHFA ügyvezető igazgatója így nyilatkozott a rendezvényről: Az EHFA Fitness Fóruma folyamatosan fejlődik, csakúgy mint a tagországok fitnesz szövetségei. 3 évvel ezelőtt a Hollandiában megrendezett Fórumon csupán 45 fő vett részt. Ebben ez évben a résztvevők létszáma már megháromszorozódott. Szervezetünk összehozza a fitnesz ipar érdekeltjeit és szakértőit lehetőséget biztosítva arra, hogy közösen határozhassuk meg a fitnesz szektor fejlődési irányvonalait és lehetőségeit. Nagy örömünkre szolgál, hogy a madridi konferencia előbbre vitt minket ezen az úton!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnesstrend.blog.hu/api/trackback/id/tr882935820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása