Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

Mental Fitness - Skydive

2011. május 25. 08:24 - Zopi

Zopcsák László az IWI ügyvezetője 4000 m-t zuhant, miután kivetette magát egy repülőgép nyitott ajtaján..... Így is lehetne kezdeni a posztot, ha bulvárcikket írnék, s még igaz is lenne. A valóság azonban nem ilyen drámai, csupán első ugrásom egyikét szeretném bemutatni a Gyorsított Szabadeső Kurzuson (AFF- Accelerated Freefall Course).

Lényege, hogy egyből 4000 m-ről ugranak már a kezdők is. Ezért gyorsított. Kinek van ideje 3-4 mp-es szabadeséssel bíbelődni, hagyományos módon 1200 m-ről, bekötve ugrani? Gondoltak egyet az amerikaiak és kifejlesztették  az AFF kurzust, s így egyből 50-55 mp-et lehet száguldani a föld felé mielőtt nyitod az ernyőt! Micsoda különbség! Igaz, hogy két profi oktató lebeg melletted és folyamatosan korrigálja a testtartásod. Szükség is van rá, hiszen ez a "túlterhelt érzékszervek periódusa" pont eléggé leköt, hogy kb. 180 km/h-val viharzunk, fülsiketítő légáramlás, jéghideg, stb... És hogy miért "mental fitness"? Számomra ez volt a legizgalmasabb kérdés az egészben, a felkészülés túltett minden megpróbáltatáson és kihíváson amivel a sporttal, célkitűzéseimmel eddig kapcsolatba kerültem. Az akaraterőn kívül más pszichés erőket is mozgósítani kellett. Folyt. köv...

Ha szeretnéd megnézni az ugrást bemutató videót, akkor regisztrálj, vagy küldj egy mailt nekem és megadom a jelszót!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnesstrend.blog.hu/api/trackback/id/tr882930667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása