Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

Mitől VALÓBAN nemzetközi egy iskola és miért fontos ez Neked?

2016. március 23. 07:51 - Zopi

Üdv az IHRSA éves konferenciájáról, Orlandóból! Ez a rendezvény a fitnesz ipar olvasztótégelye. Itt jelennek meg legelőször a fitnesz trendek, és a fejlett Észak-Amerika fitnesz iparának innovációi. Igaz, ma már a kölni FIBO méreteiben felülmúlja ezt az eseményt, (ott is jelen lesz az IWI 2 hét múlva) mégis a különlegességét a fentebb leírtak mellett az adja, hogy a 4 nap alatt mintegy 150 előadást lehet meghallgatni 7 fő témakörbe csoportosítva, a leadershiptől a marketing, sales kérdéseken keresztül, a fitnesz klub üzemeltetés jogi aspektusáig. Tehát ha fitnesz business, akkor IHRSA!

Itt tudod letölteni a programot

ihrsa_collage.jpg

Számomra ezek a rendezvények alapozták meg az IWI nemzetközi sikereit, hiszen itt építettem ki a nemzetközi elfogadottsághoz szükséges kapcsolatokat, itt ismerkedhettem meg magasan jegyzett szakemberekkel, iskolákkal, trendekkel. Nem is lehet e nélkül bekerülni a nemzetközi vérkeringésbe, minden befektetés a jövőnkbe. 

A tavaszi képzések indításakor kollégáim sok kérdést kaptak az IWI által biztosított végzettségek nemzetközi elfogadottságát illetően. Meglepődve hallottuk, hogy mekkora a tájékozatlanség ezen a területen, és milyen félrevezető információkat kapnak az érdeklődők ez ügyben más helyekről.  

Mitől nemzetközi egy iskola? Semmiképp sem a névbe illesztett "international" szócskától. De nem is az Europass igazolástól. Manapság egyre fontosabbá válik, hogy végzettségeddel külföldön is elhelyezkedhess. Nem mindegy, hogy egy iskola csak nevében „international”, vagy a valóságban is tartalmazza ennek lényegi elemeit.

Az alábbi videó a 2015 jan. 24-i Educatio Oktatási Szakkiállításon készült 30 perces előadásomból azt a részletet tartalmazza, ahol az IWI nemzetközi szerepéről, edzővé válásom motivációjáról, és a nemzetközi edzőregiszterekbe való bekerülés fontosságáról beszélek.

 

 

Minden cégnek, szakembernek vannak olyan értékei, melyre büszke lehet, mert sokat dolgozott, tanult érte, mert különlegessé teszi, megkülönbözteti a többitől. Az IWI-nél az egyik ilyen érték az, hogy másfél évtizede építésben levő nemzetközi partnerkapcsolataink révén olyan tudásanyaghoz jutunk, melyet beépítve oktatóink továbbképzésébe és a tananyagba, jelentős előnyhöz jutnak hallgatóink. A képlet egyszerű, a fitnesz szektor újdonságait csakúgy, mint az IT, vagy az autóipari innovációkat nem nálunk találják ki, hanem elsősorban USA-ban, és Nyugat Európában. Ezért kritikus fontosságú, hogy egy iskola szakmai vezetői, tanárai részt vegyenek a nemzetközi vérkeringésben, meghívott prezenterként, előadóként jelen legyenek a partner iskolák rendezvényein. Ez a tudás és tapasztalat-csere elengedhetetlen fontosságú. (Blogomban számos ilyen eseményről beszámolok)

 iwi-partnerek-map.png

 

A másik jelentősége a nemzetközi elfogadottságnak, hogy ez tulajdonképpen akkor ér valamit, ha akkreditációval, vagyis az iskola által kiadott tanúsítványok külhoni elfogadottságával is jár! Erről már korábban írtam több posztot, most nem ismételem magam újra. Itt olvashatod 2011-es írásomat, ami most is aktuális! Könnyen le lehet rázni azzal az érdeklődő hallgatókat, hogy az Europass mindent megold, ez azonban koránt sincs így, mert a fitnesz szektorban a munkavállalás feltétele Nyugat Európában, hogy csatlakozz a szakmai regiszterhez. Erre akkor van esélyed, ha font, vagy dollár ezrekért elvégzel egy kinti tanfolyamot, vagy ha eleve olyan iskolába jársz, ahol az EREPS-be, vagy a UKREPS-ben való regisztrációd biztosított!!! 

Miért írom le mindezt?

Mi rendkívül sok energiát, pénzt, utazást, kapcsolatépítést fektettünk abba, hogy a külföldi munkavállalásodat megkönnyítsük. Nem biztatlak a külföldön való letelepedésre, de arra igen, hogy próbáld ki magad, szerezz barátokat, ismerd meg a kinti kultúrát, erősödj szakmailag és anyagilag, nem utolsó sorban pedig a kivételes helyzetet lehetővé tevő szaknyelvet sajátítsd el! Aztán gyere haza és itt építsd a fitnesz szektort, jó szakemberre, edzőre mindig szükség lesz itthon! 

Olvassátok el az alábbi, egyébként nagyon kritikus blog és posztbejegyzéseket megfogalmazó korábbi hallgatónk véleményét:

 Attila Kurti‎ (Aerobik oktatók-Személyi edzők Magyarország - zárt FB csoport)

Sziasztok!
Ez itt most a reklám helye titok nélkül, úgy érzem érdemes pár jó szót szólnom, mivel a múlt héten pénteken vizsgáztam le sikeresen az IWI suliban az emelt szintű személyi edző szakon, ezzel megkaptam az EQF Level 4 besorolást a nemzetközi Reps regisztrációhoz. Korábban már írtam ennek fontosságáról, emiatt a kurzus miatt itthon töltöttem az elmúlt időszakot és hamarosan megyek vissza Dublinba.
A saját esetemből jöttem rá, hogy ez a papír mit jelent, ugyanis korábban Londonban kudarcba fulladt minden tervem, mivel a magyar sima OKJ-s végzettségeket és Europass-t nem fogadják el. Emiatt akkor közel 700 ezer forintot buktam kint 3-4 hét alatt majd visszakényszerültem, holott korábban már éveket éltem külföldön és úgy gondoltam semmi baj nem érhet. Tudatosan a papír miatt iratkoztam be erre a kurzusra, de pozitív csalódás is ért, mivel nem csak erről szól az egész, ebben az iskolában rengeteg uj szakmai irányvonalat fedeztem fel, egy teljesen uj, bővített szolgáltatás rendszerrel indulok most újra. Ki merem jelenteni, hogy az IWI egyedülálló Magyarországon és a legkorszerűbb, leghasználhatóbb tananyaggal rendelkezik, nem a szocialista mennyiségi tananyagra épít mint más iskolák. Bár én a következő továbbképzésemet érthető módon majd Dublinban fogom csinálni, de ha adhatok tanácsot, akkor Mo.-on mindenképp ezt a sulit ajánlom mindenkinek, mind tananyagban, tehát szakmailag, mind pedig a végzettség nemzetközi elfogadottságát tekintve nincsen alternatívája. Köszönöm a az IWI-nek ezt a fél évet, a sok új inspirációt és a szuper társaságot ami összejött, több értékes barátságra is tettem szert, az osztályomban két Man's Physique versenyző is kinőtte magát épp ez idő alatt, egyikük többszörös amatőr bajnok lett ... szóval számomra ez egy tökéletes emlék zárás képpen. Aki szeretné a jövőben követni a fitness ipar eseményeit és az én ténykedéseimet Dublinból az következő edzői oldalamon egy Like-al ezt megteheti, pár hét múlva tehát Írországból fogok "tudósítani" .. szép napot nektek

Milyen iskolaválasztási szempontokat javaslok még áttekinteni mielőtt leteszed a voksod valahová? Az alábbi táblázat nem teljes körűen, de azért tippeket adhat. Kérd a tényeket, az IWI-nél a weboldalunkon minden szempont mellé linkeltük a háttér információt. Ugyanakkor fontos, hogy a nyílt napon meghallgasd a részleteket és a karrier tanácsadáson, konkrétan, személyre szabva segíthessünk. Az már jelent valamit ha, egy sulinak egyáltalán van nyílt napja, az viszont még többet, hogy ott milyen komoly programok vannak? Milyen helyszínre viszi? Milyen szolgáltatást, figyelmet kapsz? Kipróbálhatod-e az egyes trendeket, megismerheted-e a leendő tanáraidat, karrierpályádon kapsz –e majd segítséget pl. munkaajánlatokkal, vagy csak a képzések eladása a cél?

 iskolavalasztasi.PNG

 

Egy iskola nemzetközileg elismert, ha:

  • a kiadott tanúsítványt, végzettséget igazoló dokumentumot más országokban is elfogadják
  • tanárai külföldi képzéseken is oktatnak
  • tanárai meghívott prezenterek külföldi konferenciákon
  • rendelkezik a hazai hatályos OKj-s, (Országos Képzési Jegyzék)  engedélyekkel
  • végzett hallgatói regisztrálhatnak az EREPS-be (Európai Hivatásos Edzők Regisztere)
  • a hazai alapképzések mellett külföldi licensz képzéseket is kínál (nálunk ilyen pl.  CES, PES)
  • Az iskola vezetői, tanárai maguk is rendszeresen jelen vannak a külföldi konferenciákon, továbbképzéseken, hogy a megszerzett ismereteket beépítsék a tananyagba (Rendszeres résztvevői vagyunk a FIBO, IHRSA és EuropeActive rendezvényeknek)

 

 

 

IWI Oktatási katalógus letöltése, nézegetése (Kattints a képre)

iwi15-a4-cover-mock_masolata.jpg

 

További infó tanfolyamainkról:

www.iwi.hu

(Fitnesz, Wellness, Menedzsment, Jóga)

(Erőnléti edzés (PES), Korrektív sportrehabilitációs tréner (CES), Real Madrid Graduate School, Mentor coaching programok)

www.iwishop.hu  

(Funkcionális eszközök, fitnesz termékek)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnesstrend.blog.hu/api/trackback/id/tr727142121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása