Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

II. Nemzetközi Fitnesz Menedzser Fórum

2012. november 26. 17:05 - Zopi

 

Engedd meg, hogy meghívjunk a II. Nemzetközi Fitnesz Menedzser Fórumra! 


(az MFESZ* szervezésében)

Fitnesz klub tulajdonosok, vezetők, edzők és a fitnesz szektor fejlődésében érdekelt szakemberek, üzletemberek részére 

Novotel Kongresszusi Központ „Brahms terem” Budapest

2012. november 29. csütörtök, 13.30-17.30

13.00-13.30 - Regisztráció

Hans Munch az IHRSA európai igazgatójának vidó-üzenete a Magyar fitness klub vezetők részére.

13.30-13.45  - Köszöntés, programismertetés, bemutatkozások
Az MFESZ stratégiai tervének ismertetése

13.45-14.45 - A Magyar és a Közép – Kelet európai fitness ipar fejlődésének lehetséges irányvonalai, esettanulmányok Európából
John Harris a Starsfitness cégcsoport igazgatója, fitnesz terem tulajdonos, Ausztria. – Az angol nyelvű előadást tolmácsoljuk

14.45-15.20 - Az IRHSA és az EHFA konferenciák összefoglalása– trendek statisztikák, sztenderdizálási folyamatok az EU-s fitness szektorban. Los Angeles, Bécs, Barcelona, Brüsszel -2012
Dr Zopcsák LászlóMFESZ elnök

15.20.-15.45 - A MOB és a szabadidősport. Hol a helye a Fitnesznek a szabadidősportban?
Monspart SaroltaMagyar Olimpiai Bizottság alelnök

15.45-16.00 - Kávészünet 15 perc

16.00-16.25 Elméleti megközelítések és gyakorlati alkalmazások: Mit mutatnak a magyar fiatal populáció sportolási trendjei?
Dr. Perényi Szilvia, egyetemi adjunktus, Debreceni Egyetem, Sportgazdaság és Menedzsment Tanszék

16.25-16.45 Értékesítés és ügyfélszolgálat londoni fitnesz termekben, egy személyi edző perspektívájából.
Ladányi Zoltán fitnesz szakmai vezető, személyi edző.

16.45-17.00  Melyek a legfőbb kihívások a magyar fitnesz szektor előtt? Helyzetértékelés egy vidéki, egy Bp-i fitnesz terem, egy személyi edző stúdió tulajdonos/menedzser, valamint egy tápkiegészítő-forgalmazó cég szemszögéből.

17.00-17.30 Kerekasztal beszélgetés

18.00 Üzleti vacsora

A programból:


Az MFESZ rendezvény célja, hogy a hazai fitnesz szektor szereplőinek szakmai és üzleti információs fórumot, kapcsolatépítési lehetőséget biztosítson. A rendezvény fő üzenete, hogy a fejlődés kulcsa a fitnesz ipar résztvevőinek összefogásában rejlik, melyhez legitim szervezeti hátteret az EHFA és IHRSA tag MFESZ biztosít.

1. Hans Munch az IHRSA Európai Igazgatójának videó üzenete a magyar fitnesz ipar számára

2. A Magyar és a Közép – Kelet Európai fitness ipar fejlődésének lehetséges irányvonalai, esettanulmányok Európából
John Harris


John az IHRSA bécsi konferenciáján személyesen mutatta be klubjait a résztvevőknek egy buszos tanulmányút keretében és örömmel vállalta el, hogy előad Budapesten ebben a témában. Döntését az is könnyítette, hogy imádja fővárosunkat, gyakori vendége a Gellért fürdőnek!
Kell is a kikapcsolódás, hiszen a fitnesz terem üzemeltetés rendkívül nehéz feladat. Ismerni kell a célpiac igényeit, ismérveit, a márkaépítés lépéseit, a vendégvonzás és főként a megtartás fortélyait, a sikeres értékesítés és csapatmunka kulisszatitkait, hogy csak néhány fontos momentumot említsünk. Ugyanakkor a helyes üzleti döntések meghozásához helyesen kell megítélni a piaci környezetet, a változásokat, a bejövő trendeket, tehát naprakésznek kell lenni. John abban segít a magyar érdeklődőknek, hogy vázolja az azonosságokat és különbségeket egy fejlett és egy fejlődésben lévő szektor között. Előadásának fő üzenete, hogy bár a hazai fitnesz ipar erős lemaradásban van Nyugat Európához képest, mégsem szükséges végigjárnunk azokat a buktatókat, problémákat, melyekkel ők szembesültek, hanem lehet tanulni ezekből a hibákból és gyorsítani a magyar fitnesz szektor fejlődési folyamatát.
John Harris a Starsfitness és “John Harris” cégcsoport és fitness terem – igazgatója és tulajdonosa. USA-ból származik, de hosszú évek óta Ausztriában él. Tagja az IHRSA (International Health, Racquet and Sports Club Association) európai bizottságának.


3. Az IRHSA és az EHFA konferenciák összefoglalása– trendek statisztikák, szabványosítási folyamatok az EU-s fitness szektorban. Los Angeles, Bécs, Barcelona, Brüsszel -2012
Dr. Zopcsák László (PhD)


Ebben az évben három jelentős konferencia is volt, melyek meghatározóak a nemzetközi fitnesz ipar szempontjából. Ez IHRSA rendezvények a legújabb trendeket, iparági elemzéseket mutatják be, üzleti oldalról közelítve és a profit orientált működést szolgáló információkat közölve. Az IHRSA éves jelentései, „global reportjai” alapfontosságúak ahhoz, hogy magunkat létező iparágnak, működő szektornak hívjuk. Ezekről a konferenciákról készült egy összefoglaló, mely a fő témákat veszi célba és László ezeket a témákat mutatja be röviden. Természetesen ez rendkívül összetett feladat hiszen, csak a Los Angeles-i konferencián 7 szekcióban 4 napon keresztül folytak az előadások, úgymint: cégvezetés, menedzsment, fitnesz edzés/személyi edzés, jogi kérdések, innovációk, szolgáltatás menedzsment, eladás és marketing. A bécsi konferencia különlegessége, hogy európai specifikumokról volt szó, azokról a témákról melyek bennünket is érintenek. Az előadásban a fenti témák esszenciáját kapják meg az érdeklődők, továbbá szó lesz a fapados fitness terem láncok előretöréséről, a fitness ipar lendületének szociológiai és társadalmi jelenségeiről, a sikeres értékesítő csapat építésének lépéseiről, az elmúlt 6 év trendelemzésére és a 2013 –a trendek értékelésére is vállalkozik az előadó. Mi várható, ha hazánkba is bejönnek a fapados multik? Mi a titka az üzleti modelljüknek? Fejlesztő vagy destruktív hatása lesz mindez a magyar fitnesz szektorra? Trendek, statisztikák, üzleti döntésekhez fontos információk hangzanak el ezen az előadáson.


Az EHFA barcelonai konferenciájának fő vonulata a szakmai minőségfejlesztés volt a beszállítók, forgalmazók, fitnesz termek, vizsgaközpontok, felnőttképzés, felsőoktatás, kutatás területein. Milyen kompetenciákat kell például fejleszteni a jövőben az edzőknél, hogy a szolgáltatási szektorban megfeleljenek? Még több technikai tudást, vagy inkább a szolgáltatás menedzsmentet, kommunikációt? A résztvevők az előadást követően online formában hozzájuthatnak részletesebb anyagokhoz is.


Dr. Zopcsák László (PhD): A Universidad Europea de Madrid egyetemen Spanyolországban végzett doktori tanulmányokat és szerzett PhD fokozatot sporttudományok területén. Kutatását fitnesz termi vendégeken végezte, egyes edzésperiodizációs modellek erőre, robbanékonyságra, testkompozícióra gyakorolt hatását mérve. Szakmai pályafutását testnevelő tanárként, majd fitness és személyi edzőként kezdte külföldön, majd fitnesz termek szakmai üzemeltetésével és vezetésével is foglalkozott. A hazai személyi edző képzés kialakítását követően saját fitness iskolát alapított 2000-ben.
2009-ben kinevezték a brüsszeli European Health and Fitness Association Szabványosítási Bizottságának öt tagú testületébe szakértővé. Külföldi konferenciák meghívott előadója, (Moszkva – Intourmarket 2008, Leisure 2008, 2010, Brüsszel Fitness Forum 2010, London Fitness Forum 2010, Madrid NA Forum 2011) legutóbb pedig az EHFA barcelonai ISM fórumán vezette a “Predicting future skills needs for fitness professional” munkacsoportot.
2012 óta elnöke a Magyar Fitnesz és Egészségfejlesztési Szövetségnek. A külföldi tapasztalatokat látva hisz abban, hogy összefogással, együtt gondolkodással dinamizálni lehet a magyar fitness szektor fejlődését. Célja, hogy hazánkban is legyenek olyan validált, evidencia alapú kutatások, melyek a testmozgás, a fizika aktivitás hatékonyságát, az egészséges életmód egyénre és társadalomra vonatkozó gazdasági és egészségügyi hatását támasztják alá.


4. A MOB és a szabadidősport. Hol a helye a fitnesz szektornak a szabadidősportban?

Monspart Sarolta

Van-e a kormányzatnak szabadidősport stratégiája? Várható-e elmozdulás a szabadidősport megítélésben, támogatásában? Miként tekint a MOB a szabadidősportra, azon belül is a fitness szektora? Milyen lépéseket kellene és lehetne megtenni annak érdekében, hogy a fitness szektor is részese legyen a népegészségügyi folyamatoknak és a prevenció egyik színhelyévé váljon? Hasonló izgalmas kérdések merülnek fel a szakemberekben, amikor a fitness ipar feljesztéséről van szó. Monspart Sarolta a tőle megszokott szókimondó és humoros stílusban értékeli a helyzetet.

Monspart Sarolta: A Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, tájfutó világbajnok, tizennégyszeres magyar bajnok, sífutásban hatszoros magyar bajnok. Az első nő Európában, aki három órán belül futotta le a maratoni távot. Szakedző, mesteredző. Az Országos Egészségfejlesztési Intézet Életmód Osztályának vezetője.


5. Elméleti megközelítések és gyakorlati alkalmazások: Mit mutatnak a magyar fiatal populáció sportolási trendjei?


Dr. Perényi Szilvia


A magyar népesség alacsony sportolási statisztikái már évtizedek óta, szinte evidenciaként jelentek meg a magyar sport társadalmi és fokozatosan, gazdasági közbeszédében is. A sportolás és a fizikai aktivitás körül felhalmozódott a hiányállapotok és hiánytünetek minden sportpiaci szereplő részére egyben piaci lehetőségeket rejtenek magukban akkor, ha képesek vagyunk az elméleti és mérési megközelítéseket gyakorlati alkalmazások szintjére fordítani. A célpiaci populációk változás trendjeinek megismerése hozzájárulhat ahhoz, hogy elgondolkodjunk fejlesztési irányokon, hosszú távú stratégiákon, piaci pozíciókon és lehetőségeken is. Az előadás a magyar fiatal populáció egy évtizeden átívelő sportolási trendjeinek bemutatásán keresztül tesz kísérletet arra, hogy átadja a mérési adatok üzeneteit és lefordítsa azokat a gyakorlat nyelvére. Továbbá felveti az ifjúsági populáció társadalmi változás-trendjeinek meghatározó hatásait is, melyek alapját és kiindulópontját jelentik minden tervezési és fejlesztési gyakorlatnak.


Dr. Perényi Szilvia (PhD.), egyetemi adjunktus a Debreceni Egyetem Sportgazdaság és Menedzsment Tanszékén. Kutatásaiban többek között a magyar fiatalok sportolási trendjeit vizsgálja, de több hazai és nemzetközi kutatásnak is aktív tagja értékátadás és sportszocializáció, sportolói kettős karrier, futótrendek, nők sportja, valamint önkéntesség a sportban, témákban. Doktori fokozatát a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi karán szerezte, mester fokú tanulmányait, Fulbright ösztöndíjasként, a Florida State Egyetemen végezte. Korábban dolgozott sportirányításban és sportmarketing területen, a privát szférában is, több nemzetközi és világverseny szervezésében vett és vesz mai is részt. Oktatói tevékenysége sportszervezés, rekreáció menedzsment, sportszociológia, rendezvényszervezés és sportmarketing témák köré csoportosul. Tagja a Magyar Sporttudományi Társaságnak, a Nemzetközi és az Európai Sportszociológiai Társaságoknak, valamint a MEASURE európai sportolási trendeket vizsgáló szakértői kerekasztalnak.


6. Értékesítés és ügyfélszolgálat londoni fitnesz termekben, egy személyi edző perspektívájából


Ladányi Zoltán


Zoltán a múlt évet Londonban töltötte személyi edzőként. Pályáját testnevelő tanárként kezdte, majd Újvidékről Budapestre költözve belevetette magát a fitnesz szakmai rejtelmeinek kitanulásába. Ezt követően 8 évig dolgozott személyi edzőként, tanfolyamvezetőként és szakmai vezetőként. Bár komoly szakmai sikereket ért el itthon, úgy határozott, hogy bedobja magát a mélyvízbe és nyelvfejlesztési, valamint szakmai motivációtól hajtva kiköltözött Londonba, ahol 2 nagy fitnesz klub alkalmazásában is dolgozott személyi edzőként 1 évig. Zoli rendkívül autentikus ebben a műfajban, folyamatosan képzi magát nem csak szakmailag és pedagógusként, hanem üzleti vonalon is. Jelenleg a BKF gazdálkodásmenedzsment szakának végzős hallgatója. Előadásában kitér a hazai és a külföldi „sales” struktúra közötti különbségekre, és konkrét számok, példák alapján mutatja be, hogy mitől annyira hatékony az értékesítés, milyen feladatai vannak a menedzsereknek és edzőknek a sikeres eladások és vendégmegtartás szempontjából

 *MFESZ (MAGYAR FITNESZ ÉS EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI SZÖVETSÉG www.mfesz.hu az EHFA és az IHRSA tagja)

**IHRSA (INTERNATIONAL HEALTH, RACQUET & SPORTSCLUB ASSOCIATION) több mint 40 éve működik, jelenleg 69 országban 11.000 klub, és 600 beszállító/szolgáltató a tagja. (Európában 2000 klub IHRSA tag). Az IHRSA éves „Global Fitness" jelentései, üzleti statisztikái és konferenciái egyedülállóak, meghatározóak a fitnesz iparban.

*** EHFA (European Health and Fitness Association - www.ehfa.eu, egy non-profit szervezet, mely a fitneszipar érdekképviseletét látja el Brüsszelben, Az európai fitnesz szektor mérete: 22 nemzeti szövetség, 40 000 fitnesz klub, évente 40 millió vendég, 370 000 munkahely, 28 milliárd € forgalom, mely a professzionális futballból befolyó összeg több mint kétszerese.

Helyszín: Novotel Kongresszusi Központ „Brahms" terem, Budapest, 1023 Alkotás u. 63-67. (térkép link)

Frissítő italokat, kávét, pogácsát is tartalmazó részvételi díj:

  • helyszínen 4.500 Ft,
  • elővételben 3.900 Ft/fő,
  • IWI képzésen résztvevőknek és EREPS tagsággal rendelkező edzőknek 1.500 Ft
  • MFESZ tagoknak, vagy helyszíni új belépő tagoknak a rendezvény ingyenes! 


Az üzleti vacsora önköltséges.

A találkozón, valamint a vacsorán való részvételi szándékát kérjük előre jelezze!

Részletes információ és előregisztráció: Kovács Katalin partnerkapcsolati referens, info@mfesz.hu mobil: +36 30 -757-6165, www.mfesz.hu

A 2012. februári I. Nemzetközi Fitnesz Menedzser Fórumról itt olvashat!

A Magyar Fitnesz és Egészségfejlesztési Szövetség Facebook oldalához itt csatlakozhat!


Csatlakozzon a hazai fitnesz ipart formáló proaktív szakemberekhez!

I. Nemzetközi Fitnesz Menedzser Fórum linkjei:

http://fitnesstrend.blog.hu/2012/02/14/i_nemzetkozi_fitnesz_menedzser_szeminarium

http://fitnesstrend.blog.hu/2012/02/21/nemzetkozi_ihrsa_fitnesz_szeminarium_kepes_beszamolo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnesstrend.blog.hu/api/trackback/id/tr194926746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása