Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

Bagladi Gergő - "The Ballmethod" koncepció kidolgozója. London. Interjú

2011. szeptember 05. 12:00 - Zopi

 


Geri lesz a "sztárvendége" az IWI nyílt napjának. Amikor Londonban vagyok mindig találkozunk, vagy csak beülünk egy "cider"-re, vagy mint legutóbb is, tart nekem egy edzést. De nem az egykaptafa kondigépes stílusból, hanem óriáslabdán, (amit hívnak swissball-nak, giant ball-nak, -itthon helytelenül Fittball-nak mondjuk) teljes neuromusculáris sokkélményt okozva, oly módon, hogy az ember flow-szerűen belefeledkezik a mozgásba, annyira leköti hogy a feladatot végre tudja hajtani, s közben azt sem tudja merre vannak ennen végtagjai... Én  csak úgy hívom: a magyar Paul Check. (Hf: Who the... is Paul Check? Az első beküldők között kisorsolok egy angol szaknyelvi tanfolyamot a PT Jam-en)

A két szombathelyi tesi szakos jóbarát (Horváth Szabi - lsd a korábbi interjút vele) együtt ment ki szerencsét próbálni Londonba még 2005-ben, miután elvégezték az IWI PT képzését. Geri ott ragadt, és iszonyúan élvezi.  Mindig rohan, futva érkezik a találkozókra, de nem csak azért mert sietős neki, vagy késésben van, hanem mert így is edz...  Nem kapaszkodik a metrón, törzsből oldja meg a londoni tube imbolygását. Csak meg ne neszelje, hogy mindet kidumálok...

Geri valamit nagyon tud, nagyon átél, és ezt most megmutatja nektek az IWI Karrier Napon. Szenvedélyből karrier? Hm. Létezik hogy jó a szlogenünk?

 
 Ilyen lesz a hasad, ha nem kapaszkodsz a metrón és törzsből oldod meg...


Geri szívből örülök, hogy haza tudtunk csábítani az IWI Nyílt napjára. Egyébként mi tart Téged Londonban?

 London? Úgy gondolom ez az egyik legdinamikusabb város a világon, tele lehetőséggel, kihívással, izgalommal!

 A Facebook-os profilodban a kiégett autók képei arról árulkodnak, hogy a közelmúltbéli londoni események tényleg tartogattak izgalmat. Mi a helyzet most?

 Szünidő volt a suliban, unták magukat a srácok. Most már minden csendes, helyre rakták őket. Azért durva volt közelről nézni a szitut.

 Ezt megnyugtató tudni, hogy a tanulás így leköti az energiákat. Különben mennyire találtad meg a számításaidat? Nagyon nem gyötör a honvágy, úgy veszem le…

 Jól érzem magam jelenleg Londonban, bár szeretnék még egy másik világvárosban is élni, épp a napokban jelentkeztem a zöld kártya lottóra, szóval, ha összejön, ki tudja akár Los Angeles:)

 Nálad mi fő mozgató elem? Mitől érzed jól magad a bőrödben?

 Szerintem, a szakmai siker egy fontos része a "networking", (hálózatépítés) amit - talán furcsa, amit mondok, - de itt sokkal könnyebb megvalósítani, mint otthon Mo-on. A személyes része pedig az, hogy főleg a mi szakmánkban, rengeteg emberrel találkozunk, foglalkozunk, akiknek nagyobb része sikeres, kreatív, és ez inspiráló lehet számunkra is.

 Na, de mitől sikeres az egyik edző a másik meg nem?

 Úgy gondolom, ha valaki szereti, amit csinál, eléggé motivált, kitartó akkor a siker is jönni fog. Továbbá mindig legyenek rövid, közép és hosszú-távú célkitűzései, akár csak egy jó edzésprogramnak. Sokan nagy hévvel nekiállnak aztán hamar feladják. Szakmai alázat kell, mindig tanulhatsz újat...

 Ez jó, periodizáld magad. Hogy stílszerű legyek, neked mi a célkitűzésed a ”mezociklus” végére?

 Örülnék, ha a hamarosan megjelenő telefonos "Ballmethod" applikációnk sikeres lenne, bár ezt meg az Apple-nek is jóvá kell hagyni. Ja, és szeretnék nyugdíjba menni 40-en évesen :)

Csak, hogy mindenki tisztában legyen vele egy londoni edző kollégáddal kidolgoztátok a "The ballmethod" edzéskoncepciót, melynek weboldala fura mód a www.theballmethod.com nevet viseli. Gondolom a nyílt napon ebből szemezgetsz....

Egyébként én magam is láttam, hogy a felhúzást (dead lift) ill, szakítást (clean press) akár 60 kg-al végzed a labda tetején állva. Már-már cirkuszi mutatvány. Sosem volt perec?

 De, egyszer lezúgtam, mikor közben TV-t néztem a Gymben... valami sportműsor ment...

 

Na meg elég formabontón fekvőtámaszozol. De én ezt nagyon értékelem, mi is nagyon  sokat edzettünk plyometrikusan anno...

 Befejezési és kiindulási fázis.   Ez most trükk? Nézd meg a nyílt napon....

 
Persze tudom, hogy a kliensekkel az alapoktól építed fel a tréninget, s ez egy folyamatos sikerélményt biztosít számukra. Neked mi az erősséged, ill. mi a fejleszteni való területed a jelenlegi munkádban?

Core-training területen szorgoskodom, bár még rengeteget kell fejlődnöm. Nagyon szeretnék a sérülés kezelés terén tanulni, véleményem szerint ez nagyon fontos szakterület a mai fitnesz világban. (Mind kliens szerzés, mind pedig kliens megtartás területén)

Azért Te elég fanatikusan csinálod a dolgaidat, nem?

 

Hétköznapi jelenet Londonban az aluljáróban

 

Ezt most miért mondod?

Kész szerencse. Még jó hogy volt a közelben egy óriásladba....

 

Látom, hogy a klienseid nem csak fitt fiatalok, hanem hétköznapi dolgozó emberek, de azért az csúcs, hogy akár egy 60 feletti férfit is meg tudsz tanítani, edzeni az óriáslabdán.

 
 Edzéstartás közben - szenior korcsoport....

 

Vagy van, hogy egy családanyukát edzel, aki fél térdre ereszkedve a labdán egykezes csigás evezést végez.Tök normális jelenet.

        
 Megszokott életkép...  Ez azért túl egyszerű gyakorlat...

  

Geri edzéskelléktára nem itt merül ki...

 

Nem az a nagy dolog, hogy nehéz gyakorlatokat találj ki, hanem hogy meg tudd tanítani, úgy hogy élvezze a kliens.

Igazad van, ez lehetne akár az Ars Poeticád is.

Egyébként kiket vársz az IWI nyílt napi workshopodra? Miben ad újat majd a tréning a résztvevőknek?

Az IWI Nyílt Napra mindenkit várok, aki tudni akarja, hogy azon kívül, hogy nem kapaszkodunk a metrón, hogy lehet még jó core–izmokat kreálni:). Szóval mindenkit, akit érdekel a funkcionális edzés és az óriáslabda viszonya.

A PT Jam után a bulin ott maradsz?

Viccelsz?

Igen.

Persze, hogy maradok ezért jöttem haza....:)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnesstrend.blog.hu/api/trackback/id/tr13201704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása