Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

Dr Zopcsák László - Bemutatkozás

2011. május 14. 17:39 - Zopi

 Miért olvasd ezt a blogot? (vagy miért ne...)


"Szenvedélyből karrier" - nem csak cégem az IWI, (IWI Nemzetközi Fitness Iskola) hanem saját karrierpályám is kiválóan jellemezhető ezzel a szlogennel. 23 éve Cipruson találtam rá a személyi edző hivatásra, ebből a szenvedélyből alakult ki minden, ami a szakmai portfóliómban látható.  

Ezt a blogot azért hoztam létre 2011-ben, hogy megosszam Veled a fitnesz szektort érintő bennfentes információkat, valamint mindazt az élményt és tapasztalatot, melyet az elmúlt több, mint két évtizedben szereztem egyszer tanulva, máskor oktatva, személyi edzőként, szakfordítóként, fitnesz terem üzemeltetőként, fitnesz iskola vezetőként, vagy éppen a Real Madrid Egyetem tanárként, edzésmódszertani PhD kutatóként, illetve a brüsszeli székhelyű EuropeActive és az American Council on Exercise szakértőjeként munkálkodva. Ez egy inspiráló sorsfeladat, amiben benne vagyok. Küzdelmes, változatos, kihívással teli, mégis felemelő és motíváló, mert értékteremtő folyamat. Ezt persze csak bizonyos idő eltelte után látja így az ember, amikor "összeáll a kép", megérti, hogy mi-miért is történt? Örömmel tölt el, ha tudok bátorítást adni a pályakezdőknek, pályaváltóknak, hogy szenvedéllyel, odaadással érdemes ezt a hivatást végezni. 

„Missziós célom”, hogy a hazai fitnesz szektorban is legyenek végre olyan validált, evidencia alapú kutatások, melyek a testmozgás, a fizika aktivitás hatékonyságát, az egészséges életmód egyénre és társadalomra vonatkozó gazdasági és egészségügyi hatását támasztják alá. Ettől azonban még fontosabb számomra, hogy az elméleti ismereteket a gyakorlatba át tudjuk ültetni a fitnesz szakemberképzésen keresztül, és hatni tudjunk a magyar lakosság fittségi-egészségi állapotára, az emberek harmonikus testi-lelki-szellemi fejlődésére. 

Nemzetközi munkáim tapasztalatait felhasználva arra törekszem, hogy a hazai fitnesz szektor állapotát közelítsük a fejlettebb országok sztenderdjeihez, vegyük át a bevált gyakorlatokat, megtartva egyediségünket. Csak így lehet hosszú távon a fitnesz edzői szakma tekintélyét, a fitnesz ipar komolyságát alátámasztani, felhívni a kormányzati döntéshozók figyelmét a prevencióra, és az egészségügyi társszakmák együttműködését megnyerni. Hiszem, hogy a hazai fitnesz és egészségfejlesztési ipar számára a fejlődés kulcsa a következő tényezőkben rejlik:

  • jól képzett, hivatásos fitnesz edzők, akik a HUREPS/EREPS tagjai
  • profitábilis, szolgáltatáscentrikus fitnesz termek, melyeket felkészült menedzsment vezet
  • szektorális kooperáció (MFESZ)
  • szociális és gazdasági trendek figyelembe vétele (Mikro-makro)

Blogomban bővebben olvashatsz a fitnesz szektorral kapcsolatos kérdésekről, hazai és nemzetközi fitnesz eseményekről, az IWI-t és az MFESZ-t érintő háttérinfókról, valamint pár posztban megosztom karrierépítéssel kapcsolatos személyes élményeimet is. 

(Frissítve: 2019. november 10-én)

Keep fit! :)

1_1.jpg

Dr Zopcsák László PhD

A sporttudományok doktora

Fitnesz, wellness- és sportoktatási innovációs szakember 

Szakmai bemutatkozás - Zopcsák László

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnesstrend.blog.hu/api/trackback/id/tr1003152896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása