Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

Nemzetközi kutatás - kommentek

2010. december 19. 23:02 - Zopi

Beszámoló a nemzetközi kutatásról 2010 szeptember, december


Meglepetés: A kezdeti 124 résztvevőből csupán 30 morzsolódott le, ami nagy szó, hiszen 3 hónapon keresztül heti 3 extra alkalommal keményen erőfejlesztő edzést végezni igen nagy kihívás, s lássuk be a résztvevő hölgyeknek családjuk, gyermekeik, kemény munkájuk volt e mellett! És akkor még nem beszéltem a hóhelyzetről (akkor zuhant le Zalára egy csomó hó december elején, így többen e miatt nem tudtak jönni) a váratlan utazásokról, a beteg gyerekről és a menstruációs problémák kiszámíthatatlanságáról! Lányok, edzők, köszönöm nektek innen is a kitartást!

 

Mission impossible: Végül összehoztam 2010 augusztus elejétől 120 résztvevőt úgy, hogy szeptember 2-án elkezdődhetett a mérés sorozat. Ehhez persze kellett Gáspár Laci "Gazsi" lelkes támogatása is, hiszen a résztvevők javarészt az XXL-ből kerültek ki. A mérést Laura, a spanyol egyetemista végezte, erről részletesebben beszámolok majd, mert elképesztő, hogy milyen paramétereket mért a fekete doboz. Elöljáróban csak annyit, hogy ez a bizonyos műszer, a kutatás lelke természetesen egyik reggel elromlott, miközben sorban jöttek a tesztelésre a kliensek Zalaegerszegen... Esély nem volt megismételni a mérést, megszervezni ugyanezt a procedúrát. Így hát szétszedtem. Recepcióstól kértem körömcsipeszt, körömreszelőt, öngyújtót, negyedóra alatt megvoltam vele. Sosem gondoltam, hogy egyszer még éles helyzetben bejön, hogy anno műszaki szakközépbe jártam...

A Personal Trainerek szerepe: Képzett, motívált személyi edzők nélkül ez a program nem jöhetett volna létre! Az egyik edzéshelyszínen egy időre edző nélkül maradtak a kliensek, ott kis híján kudarcba fulladt a kutatás. Fitnesz terem tulajdonosok ébredjetek, jó edző nélkül nem fog menni!

Ezt alátámasztja Ratamess NA, Faigenbaum AD, Hoffman JR, Kang J. kutatása is:

"Selfselected resistance training intensity in healthy women: the influence of a personal trainer". J Strength Cond Res. 2008; 22:103–11.

Akit érdekel írjon részleteket is leközlök ezekből a kutatásokból. Lényeg, hogy az edző mint motivátor és irányító szerepe nélkülözhetetlen.

Továbbá: Nem sérült meg senki, ennyit tesz a helyes technikai végrehajtás, pedig a guggolás gyakorlattól mindenki parázik! A  testkompozíció vizsgálat során kiderült, hogy szignifikánsan nem vastagodott a lábuk a hölgyeknek, pedig ez volt talán a legnagyobb félelmük a program során!

A hipotézis: teljesen bejött, amire számítottunk, persze ebben a fázisban még részleteket nem tudok közölni. De egyes kliensek 30-40 %-ot is fejlődtek a 3 hónap alatt!

A buli: A 12 hetes kutatási programot egy fergeteges bulival zártuk. Ott volt a csapat nagy része, így Gazsinak a ünnepélyes keretek között tudtam átadni a Madridba szóló repülőjegyet, melyet a kutatás támogatásával, megszervezésében való részvételével érdemelt ki!

 

Gazsi, én, Laura

 

Nem mellesleg, Ő lett az évtized tanára az IWI-ben. (nem elírás, 2000 óta tanárkodik az IWI Personal Trainer és Wellness Menedzser képzésén)

 
Záróbuli, ajándékozás 

 

Egészségetekre Lányok!

 

Konklúzió:

Az adatok feldolgozását Greenewich-ben végzik az egyetemen. Január végén megyek ki Londonba, ahol ellenőrzöm a munka menetét, részt veszek az EHFA Standard Council találkozóján mint meghívott szakértő, ill. másnap lesz a Kutatói Munkacsoport ülése is a nagyhírű holland Dr. Van Mechelen professzor vezetésével, számos PhD kutató előadásával tarkítva.  

Most pedig irány az IWI Fitnesz Edzők Napja 22-én szombaton! Óriási lesz a tolongás, több százan regisztráltak eddig. Talán még beférsz, gyere!

 

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: kutatás phd

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnesstrend.blog.hu/api/trackback/id/tr232599088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása