Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

IWI Fitness School is the organizer of the first official Strength & Conditioning Course of the Hungarian Team Handball Federation.

2018. december 14. 01:06 - Zopi

A Magyar Kézilabda Szövetség Nemzetközi Edzőképző Központja az IWI Fitnesziskolát bízta meg hivatalos erőnléti edző képzésének lebonyolításával.

It is a great honour to announce that my company IWI Fitness School is the organizer of the first official Strength & Conditioning Course of the Hungarian Team Handball Federation. It’s been a long journey to estabilish and get accepted this profession in my country. Thanks for those IWI colleauges who were involved in this process!

A Magyar Kézilabda Szövetség Nemzetközi Edzőképző Központja az IWI Fitnesziskolát bízta meg hivatalos erőnléti edző képzésének lebonyolításával. A megnyitó ünnepségen az IWI alapítója, Dr. Zopcsák László a következő szavakkal köszöntötte a résztvevőket:

"Tisztelt Kollégák!

Több szempontból is nagy öröm és megtiszteltetés, hogy az MKSZ az IWI-t választotta szakmai partneréül.

Az IWI-t 2000-ben a személyi edző képzéssel indítottam, öröm látni, hogy többetek részt vett már korábbi tanfolyamainkon is. Jó kezekben vagytok, hiszen az IWI 18 éve szervez képzéseket a fitnesz sportoktatás területén, így több ezer szakembert képeztünk ki ez idő alatt.

Igaz korábbi tevékenységünk jórészt a fitnesz- szabadidősportot érintette, viszont 2013 óta a hazai élsportot érintő képzésfejlesztésében is benne vagyunk, hiszen hosszas előkészítő és kutató munka után Magyarországra mi hoztuk be és indítottuk USA licensz alapján az erőnléti edző és a korrektív sportrehabilitációs tréner képzéseket, ezzel indult el e két szakma meghonosítása itthon is.

2013 óta több mint 200 erőnléti edzőt, és 150 korrektív trénert képeztünk, így elmondható, hogy aki ma oktatóként, edzőként ezen a területen tevékenykedik, nagy eséllyel a IWI-nél végzett.

Az imént említett létszámok, adatok mellett azonban fontosabb az a hatás, amit a nálunk végzettek fejtenek ki az élsportolókra, a magyar sportéletre, és természetesen a személyi edzőkön keresztül a prevencióra és a szabadidősportra is. Meggyőződésem, hogy egy teljesen új éra elé néz a sportági kondicionálás hazánkban, és ezzel a Magyar Kézilabda Szövetség kiváló példát mutat a többi sportágnak, nagyszerű alapokat rak le az optimalizált teljesítményfokozás területén. Az amerikai "Major League"-ben ismert a mondás: "Nem az a drága játékos akit sokba került megvenni, hanem aki sérülten ül a kispadon." Az erőnléti edzők szerepe itthon is fokozatosan felértékelődik minden sportágban, hiszen ma már a rohamosan fejlődő sporttudományok és az edzéselmélet gyakorlati alkalmazása speciális szaktudást igényel.

Meg kell említenem, hogy számomra különösen becsülendő, hogy nem önálló berkekben kívánta az MKSZ ezt a feladatot megoldani, hanem nemzetközi tapasztalattal rendelkező "külsős" gyakorlati szakembereket vont be az erőnléti edző képzés lebonyolításába.

Ezen a kurzuson tanító IWIs oktató kollégáim az élsportban is dolgoznak, izgatottan várják, hogy megosszák tudásukat veletek. Nekem is van személyes kötődésem, hiszen a váci KSE-nél a junior csapatban erőnléti edzősködtem 1 éven keresztül, ott ahol a fiam is játszott. Az IWI-nél hospitáló hallgatók bevonásával csodálatos eredményeket értünk el. Nem feltétlen a tabellán kimutatható eredményekben, hanem az utánpótláskorúak mentalitásában is pozitív változást indított el az a törődés és szakmai munka, melyet az erőnléti felkészítés során kaptak.

Végül fontos kiemelnem, hogy edzősködni csak szenvedélyes szakmaszeretetből lehet, mely mögött ott az igény a folyamatos megújulásra, és a képesség arra, hogy a szakmát érintő kihívásokat naprakészen kövessük. Ezért ezt a mostani kurzust csupán egy alapozó lépcsőfoknak tekintsétek, melyet vélhetőleg további specializáció követ majd karrieretek során.

A tanfolyam magas szakmai és vizsgakövetelményeket állít elétek, és bár Ti már most is komoly tudással és tapasztalattal rendelkeztek, a bizonyítvány megszerzéséhez sokat kell majd dolgozni. Azt akarjuk, hogy mindannyian büszkék lehessünk arra, hogy egy most már hivatalosan is elismert hivatás első hazai képviselői lesztek!

Az IWI és az MKSZ részéről ígérhetjük, hogy alapos és rendszerezett szaktudással vértezünk fel Benneteket, és a kézilabda sport nemzetközi szinten is legfelkészültebb ERŐNLÉTI EDZŐ szakemberei közé fogtok tartozni a záróvizsgát követően!

Tisztelt Kollégák, jó tanulást és sok sikert kívánok Nektek szakmátokban és a magánéletben egyaránt!

Photos here

more photos

@agorenata @allatember @szlobieva @bako.attila.5 #strengthandconditioning#performanceenhancement #iwinemzetkozifitnesziskola #handball#kezilabda @ Budapest, Hungary

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnesstrend.blog.hu/api/trackback/id/tr6214480132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása