Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

Fitnesz Fórum Brüsszelben - EHFA

2011. november 24. 12:07 - Zopi

EHFA 4th Fitness Forum Nov. 6-9, 2011

 

Az Európa Parlament 2012-t az "Aktív Időskor" európai évének nyilvánította. Számos projekt és kezdeményezés indul ezzel összefüggésben, melyben részt vesz cégünk az International Wellness Institute is.

Charles Eugster.png
 Dr Charles Eugster - 91 évesen - evezős világbajnok + 80 éves kategóriában

 

A november elején Brüsszelben megrendezett EHFA Fitnesz Fórumon két fantasztikus előadást is hallhattunk az "Aktív Idősödés" és a fitnesz edzés közötti összefüggésekről.

Az egyik előadó Dr John Searle, az Egyesült Királyság Fitnesz Szövetségének (FIA) vezető orvosa volt, a másik pedig a sokak számára példakép, 92 éves Dr Charles Eugster Svájcból, aki korosztályos evezős világbajnok. Ő a személyi edzőjével érkezett a konferenciára:) Az öregúr már Madridban is tartott előadást, nagyszerű humorával, pozitív életszemléletével, makulátlan szellemi frissességével, szálfaegyenes tartásával példát mutat a jóval fiatalabb korosztálynak is! (A titka? Ő így fogalmazott: "For successful ageing, three factors seem to be required: work, exercise and diet" )

Nem állom meg a megjegyzést; éles kontraszt volt a múlt heti Hungexpo-n megrendezett Spa&Wellness Kiállítás és Konferencián tapasztalt pangás és a büsszeli EHFA Fitness Forum élettel teli zsongása között. Mitől ez a passzivitás itthon? "Majd más megoldja a problémákat, lényeg hogy nekem legyen jó" mentalitással nem könnyű megtalálni az Európába vezető utat...

Kép1 másolata.png
 

A European Health and Fitness Association SC Bizottsági szakértőjeként vettem részt az EHFA 4-ik Fitnesz Fórumán november elején (a korábbiak Prágában,  Madridban, Londonban kerültek megrendezésre), ahol az európai fitnesz szektor képviselői jelentek meg. Jellemző erre a fórumra, hogy a résztvevők közös gondolkozással, tervezéssel EU-s szinten kényszerítik ki a változtatásokat. Tehát a kormányzati együttműködést mintegy kiprovokálják azzal, hogy erőt, összefogást és szervezettséget mutatnak, és nem utolsó sorban konkrét terveket fogalmaznak meg a fitnesz szektor fejlesztése terén. 

Így válik szükségszerűvé és valósággá, hogy a Michal Krejza, az Európai Bizottság (EB) Oktatási és Kulturális Főigazgatósága Sport Főosztályának vezetője is előadást tartson a konferencián a sport, fitnesz és az egészségfejlesztés kapcsolatáról, és az EU-s szintű feljesztésekről. Az EB számára az EHFA a legfőbb támasz ezekben a fejlesztésekben, hiszen innen érkeznek azok az adatok és információk, melyek a döntéshozókat befolyásolják.

Cliff Collins bemutatta a Fitness Against Doping című egész európára kiterjedő felmérés eredményét. Ennek azért van jelentősége, mert ha bizonyítottá válik, hogy a fitnesz termek nem, vagy csak elenyésző mértékben "fertőzöttek" a doppingal, akkor az EU (és a nemzeti kormányok) is sokkal nagyobb mértékű támogatást fognak nyújtani ennek a szektornak, mint a prevenció színterének. Érdekes, hogy milyen nehezen ment át ez az üzenet a magyarországi felmérés során a fitnesz terem vezetőkön...

Despina Spanou, az EB Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Főigazgatóságának "táplálkozási, fizikai aktivitás és egészség" csoport vezetője azokat az EU-s kezdeményzéseket mutatta be, melyek már működnek és jó példaként itthon is bevezethetőek lennének.

Despina levetítette az EB megbízásából készült dohányzás - elleni kampány keretében készült filmet:


Itt letölthető anyagok

EHFA 4th Fitness Forum - teljes program

Michal KREJZA, EU Commission - "The Sports View From The Commission" 

Cliff Collins - Fitness Against dopping

Despina Spanou - The role of Fitness In Public Health

A további előadás anyagokat kérésre elküldöm, illetve az IWI Fitness menedzser ill. Spa&Wellness menedzser képzésein érhetőek el.

Kép1.png
 Kép2.png
 EHFA 4th Fitness Forum Program

 

EHFA szlogen.png
 
Szólj hozzá!
Címkék: nemzetközi ehfa

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnesstrend.blog.hu/api/trackback/id/tr863407763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása