Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

Bemutatom az ESLA Oktatási Központot

2018. szeptember 25. 09:03 - Zopi

Táplálkozás, sporttáplálkozás, táplálék-kiegészítés, életmódváltás és fitnesz a gyakorlatban.

 

Az ESLA Oktatási Központot a hazai lakosság preventív egészségfejlesztésének támogatására hoztuk létre kollégáimmal.

esla_logo_mood_1a.jpg

Az ESLA csapat szakértői gyakorlatuk, végzettségeik, jelenlegi munkájuk és tapasztalataik révén egy olyan széleskörű portfóliót állítottak össze, amelyben egyrészt megtalálhatók az életmódváltást segítő, előképzettséget nem igénylő alapképzések, valamint a szakemberek számára szóló, specializált szakmai továbbképzések is.

_zz_4884.jpg

Joggal teheted fel a kérdést, miért is van erre a képzési kínálatra szükség?

„Számtalan kutatás és kimutatás bizonyította már, hogy a lakosság alacsony fittsége, életminősége (egészségvesztesége) leginkább a viselkedéssel függ össze. Vagyis életminőségét elsősorban saját egészségkultúrája, döntései, felelősségvállalása, egészségtudatossága határozza meg.

A kockázati tényezőkkel magyarázható egészségveszteség túlnyomó többsége (79%) összefügg a viselkedéssel, ezért kiemelt jelentőségű az egészségmagatartás megváltoztatására irányuló beavatkozások előtérbe helyezése.

Fontos tény, hogy az étrendi kockázatok voltak okolhatók a felnőtt lakosság egészségveszteségének 16%-áért. A második legnagyobb élettani egészségkockázat pedig (9%), a túlsúly és az elhízás számlájára írható. 

A kockázati tényezőkkel magyarázható hazai egészségveszteség túlnyomó többsége (közel 80%) – a nemzetközi adatokkal összhangban – összefügg a viselkedéssel, ezért kiemelt jelentőségű az egészségmagatartás megváltoztatására irányuló beavatkozások előtérbe helyezése!”

Forrás:

http://www.egeszseg.hu/szakmai_oldalak/assets/intezetunkrol/egeszsegjelentes-2016_uj.pdf#page68

http://www.egeszseg.hu/szakmai_oldalak/assets/cikkek/16-05/egeszsegkommunikacio-felmeres-gyorsjelentes.pdf

Tehát az ESLA egy olyan népegészségügyi, prevenciós alapú missziós feladatot vállalt magára, mely egyszerre két irányból közelít a fent vázolt probléma megoldása felé, a témában járatlan "laikus" lakosság, és az őket irányító szakemberek felől.

Egyrészt gyakorlatias workshop-okkal, színes és változatos programokkal, személyes konzultációkkal készülünk segítséget nyújtani az életmódváltáson gondolkozó "laikusoknak", összehangolva az edzést, a táplálkozást, és az egészségtudatos magatartás támogatását. Odafigyelve az életmódváltáshoz szükséges motiváció folyamatos, és hosszú távú fenntartására.

Másrészt azt is tudjuk, hogy ezeknek a folyamatoknak az irányítására a fitnesz edzőknek, a dietetikusoknak, a gyógytornászoknak, az  orvosoknak, a pszichológusoknak, és minden ezen a területen működő életmód tanácsadónak további specializált szaktudásra van szüksége. Ma már nem elegendő az alapképzéseken, vagy később az interneten megszerzett tudás.

Ezért olyan naprakész, szakmailag magasan alátámasztott, ugyanakkor élményekkel teli, gyakorlatias tréningekkel és előadásokkal készülünk, amelyek segítenek átlátni egymás szakterületeit, kompetencia határait, képessé tesznek a csapatmunkára!

esla_csoportke_p_ok_zz_4651.jpg

Mi hiteles szaktudással vértezünk fel és támogatunk az életmódváltás folyamatában!

esla_header_2000x1200_1.jpg

Közelgő képzéseink:

 

Sporttáplálkozás, Teljesítményfokozás Funkcionális/HIIT edzésben

Október 13-14

 

Elhízás Élettana és Pszichológiája, Modern Terápiája

Október 20-21

 

Állóképességi Sportolók Táplálkozása és Táplálék-kiegészítése

Október 27-28

 

Bővebb információ:

https://www.facebook.com/ESLAOktatasiKozpont/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnesstrend.blog.hu/api/trackback/id/tr5514261737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.