Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

Miért különleges az IWI Nemzetközi Fitnesz Iskola és a WBPF Hungary Testépítés-Fitnesz edző képzése?

2017. augusztus 03. 15:47 - Zopi

Hiteles végzettség, gyakorlatcentrikus edzőképzés, versenyzésre felkészítés és önképzés egy tanfolyamon belül!

 

Vitathatatlan, hogy a testépítés népszerűsége töretlen, elég megnézni a fitnesztermek súlyzós részlegeinek gyarapódó célközönségét, vagy egy pillantást vetni a rendkívül népszerű, számos indulási kategóriát kínáló éves versenynaptárra. Ma már fittnek lenni egyszerre divat és egyfajta elvárás is önmagunk felé, hiszen a „jó kinézet”, fitt külső mellett az egészségfejlesztést, a hétköznapi életben hasznosítható magasabb teljesítményt is támogatja ez a sportág. A folyamat mozgatórugója az edzőképzés, hiszen a hatékony edzéshez, a fejlődés fenntartásához professzionálisan felkészített szakember kell.  

Ugyanakkor évről évre nő azoknak az edzőknek a száma, akik az IWI-hez fordulnak átképzésért, miután rádöbbennek, hogy a hazai munkakeresésnél, továbbá az EREPS (Európai Hivatásos Edzők Regisztere) tagfelvételnél is az egyik legfontosabb kritérium a hiteles bizonyítvány megléte. Közös bennük, hogy külföldön is elfogadott, valamint államilag is elismert OKJ-s szakmát, végzettséget szeretnének. Hatalmas pofon, amikor kiderül, hogy az itthon nagy hévvel „nemzetközinek" hirdetett végzettségek nem elismertek külföldön, nem alkalmasak szakmai regisztrációra. Sokan szereztek ugyan valamilyen „papírt” már korábban, de aztán a munkakeresés során tapasztalt visszautasítások során csalódottan realizálták, hogy nem az olcsó, gyors megoldást kellett volna választani. A pályakezdők szerencsére már körültekintőbbek, komolyan veszik az iskolaválasztási szempontokat mielőtt pénzt, energiát raknak bele tanulmányaikba.

Ráadásul az OKJ-s bizonyítvány is csak egy üres dokumentum megfelelő gyakorlatcentrikus szakmai felkészítés, karriertámogatás híján. Ezért Buranits Ildikóval, a WBPF (World Bodybuilding & Physique Sports Federation) Hungary és az EBPF (European Bodybuilding & Physique Sports Federation) főtitkárával elhatároztuk, hogy létrehozunk egy olyan képzést, mely egyszerre kínál magasszintű szaktudást, hiteles, hazánkban és nemzetközileg is respektált végzettséget, valamint versenyzési, versenyre felkészítési ismereteket, szakmai gyakorlatot!

12070_543286525744804_813062386_n.jpg

Nem volt kérdéses, hogy ezt a célt a WBPF-fel kívánjuk megvalósítani, hiszen bennük látjuk azt a profi szemléletet, minőségi fejlődést, melyet a hazai versenyeiken, rendezvényeiken számtalanszor megtapasztalhattunk. Fontos szempont volt a partnerkapcsolat kialakításakor, hogy több IWI-s oktató is a WBPF színeiben lett világbajnok, itt versenyzett. Tóth Zoltán–Tozó, Csörgő Adrienn, Bánkuti Gabriella fantasztikus szakmai karriert futottak be itthon, Kanti Boglárka korábbi oktatónk pedig a spanyol WBPF vezetője lett. 

Többen végeztek az IWI-ben, akik ma már tanári gárdánkat erősítik, így Bacskay Péter is, aki nem csak versenyzett a WBPF színeiben, de bajnokot is nevelt már. A sort folytathatjuk Nguyen Patrik, és Zákányi Zoltán kollégáink bemutatásával, akik szintén szép eredményeket értek el versenyzőként. 

Az IWI iskolában szerezte meg az alapokat Regős Lili Európa-bajnok, világbajnok, világkupa győztes, Krassalkovics Zsófi fitnesz physique világbajnok, sport physique vb ezüstös, Bogár Jani sport physique világbajnok, de említhetjük Gábor Gergő sport physique bajnok, Silye Bettina világbajnok, Mészáros Rafaella Fitnesz modell Abszolút WBPF Európa bajnok, vagy Lengyel Vivien fitnesz model WBPF világbajnok nevét is.

Az IWI testépítés-fitnesz sportoktató-képzésén végzettek sikerei előtted is nyitva állnak, csak elhatározás kérdése, hogy belevágsz-e!

 

picture1_1.png

Bánkúti Gabriella és Csörgő Adrienn WBPF Világbajnokok, IWI Oktatók

Tóth Zoltán-Tozó (WBPF világbajnok, a bírói bizottság tagja) Master tréner, IWI oktató szakmai iránymutatásával összeállítottunk egy olyan képzési tematikát, melyben a modern naturál testépítés, alakformálás minden praktikáját bemutatjuk a képzésben résztvevőknek.

Az anatómiai, edzéselméleti ismeretek mellett nagy hangsúlyt helyezünk a különböző alkati adottságokkal, fittségi céllal rendelkező egyének edzés-, táplálkozás-, táplálékkiegészítés-tervezésének oktatására. Speciális eleme a képzésnek a versenyeztetésre való felkészítés, a bírálási szempontok oktatása, a pózolás gyakorlása, és minden olyan kulisszatitok, mely lehetővé teszi, hogy maximalizáljuk a bennünk, illetve leendő versenyzőnkben lévő sportpotenciált. Erre kiváló lehetőséget nyújt a WBPF-versenyeken történő szakmai gyakorlat, ahol a tanulók a szó szoros értelmében beláthatnak a színfalak mögé is.

A képzés ugyanakkor nemcsak azoknak nyújt maradandó élményt, akik a profi versenyzés világába szeretnének becsöppenni. Amatőr szinten, hobbysportolóként önfejlesztésre is kiválóan alkalmas az itt megszerezhető tudás és tapasztalat. A 10 hónapos kurzus alatt ugyanis drámai alakformálási változáson mennek át a tanfolyami résztvevők, feltéve, ha a tanultakat következetesen alkalmazzák önmaguk edzésében és étkezési rutinjuk kialakításában.

133197_1247181957470_6512687_o.jpg           Tóth Zoltán (Tozó)

 „A WBPF és az IWI közös edzőképzésének célja olyan professzionálisan felkészített testépítés –fitnesz edzők képzése, akik versenytapasztalattal is rendelkező oktatók felkészítésével rendkívül erős gyakorlati szaktudást, szakmai gyakorlati lehetőséget, karriertámogatást kapnak, egy nemzetközileg és államilag is elfogadott OKJ-s tanfolyam keretein belül.”

 

 Milyen előnyeid származnak abból, ha az IWI-WBPF edzőképzését elvégzed?

  • Államilag (OKJ-s) és nemzetközileg elfogadott (EREPS) végzettséget szerezhetsz 
  • Nagy tapasztalatú, elismert, világbajnok, versenyzői tapasztalattal is rendelkező oktatóktól tanulhatsz
  • Gyakorlatcentrikus képzésben vehetsz részt, miközben WBPF-versenyeken hospitálhatsz
  • Kiváló eredménnyel végzetteknek karriertámogatást biztosítunk, edzőtermi ajánlásokkal, munkaközvetítéssel
  • Kiterjed szakmai és egzisztenciális karrierlehetőséged nyílik egy rohamosan fejlődő iparágban! (Versenyzők felkészítése, versenyzés, termékarc, nemzetközi edzői, vagy bírói pálya)
  • IWI-továbbképzéseken jelentős kedvezményeket kapsz a későbbiekben
  • Rendkívül előnyös ár/érték arány, „early bird” kedvezmények
  • Ingyenes tagság tanulmányod alatt az IWIGym-ben, "online edzőtermünkben"!
  • Önfejlesztés, saját edzésed, táplálkozásod optimalizálása, tudásod megerősítése, rendszerezése

 

Töltsd le részletes képzési tájékoztatónkat! Segítünk neked abban, hogy a sportolás iránti szenvedélyed a karriereddé válhasson!

Jelentkezés, további információ a képzésről

Dr. Zopcsák László

IWI alapító, stratégiai igazgató

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnesstrend.blog.hu/api/trackback/id/tr7612708288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása