Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

Nyílt levél a fasisztázó fitnesz iskola vezetőnek!

2014. november 13. 17:21 - Zopi

Nyílt levél Pati Nagy Attilának, a "fasisztázó" fitnesz iskola vezetőnek.

Szia Attila,

Az elmúlt héten megjelent FB posztodra kívánok reagálni, az IWI Fitnesz és Sport Iskola vezetőjeként, és téged 16 éve jól ismerő magánemberként. Teszem ezt azért, mert nem tartom elfogadhatónak, hogy olyan uszító, becsületsértő kontextusba helyezd egyik tanárunk Spartan Fight fitnesz óráján készült katonajelmezes fényképeket, mintha az egy „fasiszta fitness” trend lenne. Másrészt pedig teszem ezt az IWI-t ért inzultus miatt és a hírbe hozott kollégáim helyett is, kiállva mellettük.

Tisztázom az elején; sokak számára talán meghökkentő volt ez a „marketing-showelem”. Ebben köztünk, és az ezt kifogásoló hozzászólók között nincs nézeteltérés. De nem azért mert „fasiszta”, vagy félelmet keltő. Lehet ezért minket kritizálni, de lefasisztázni nem. Többen talán csodálkoznak, hogy miről is polemizálunk mi itt, vannak, akik pedig tenyerüket dörzsölik, hogy lám-lám, egymásnak feszült a két iskola. Ők inkább edzenek egy jót, mert erről szó sincs, itt Pati Nagy Attila átgondolatlan (?) megnyilvánulásával van baj.

Amit kifogásolok, az a fasisztázás. Hogy az egészet a szakmaiatlanság szövegkörnyezetébe helyezik azok, akik ebből tőkét szeretnének kovácsolni, már csak a felbújtás mellékterméke. A fasiszta szónak azonban súlyos jelentése van. Ízlelgesd egy kicsit, mert „első felindultságodban” - ahogy múlt heti „véletlenszerű” találkozásunkkor fogalmaztad - nem mérlegeltél, elhomályosított a sztori mögött rejlő kecsegtető lehetőség.

Attila! Lássuk be, nálad nem a Spartan trend és a katona imitátorok verték ki a biztosítékot. Remek alkalmat láttál a lejáratásunkra! Jó példa erre, hogy ugyanezen a rendezvényen a nagyszínpadon volt egy tényleg erős military jelenet, ami úgy tűnik nem érte el az ingerküszöböd. Az IWI FittAréna-béli erőteljes megjelenése mellett azonban tényleg nem lehetett szó nélkül elmenni. Te így oldottad meg. Sötét korszak torz ideológiája, szégyenfoltja az emberiségnek; ez, ami a fasizmushoz köthető! Párhuzamot vonni a spartan óra és a fasizmus között csak hangulatkeltő, manipulációs célzatú lehet, és még a hiányos történelmi ismeretekkel sem magyarázható.

Az egész ügyet egyébként nagyszerűen tematizáltad, ugyanakkor sajnálatos, hogy még értelmes emberek is „bekajálták” mindezt a tálalásodban. Sokan elmentek a cikked fő üzenete (hiszen mi más lenne az, mint a cím?) mellett, és csak az utána következő érzelmileg, indulatilag túlfűtött impulzív bevezetődre reagáltak helyeslően, mely arról szól, hogy ugye-ugye milyen szörnyű, hogy rémisztő fegyveres katonák mászkálnak közöttünk már egy fitnesz rendezvényen is, és leaháborúvalpeace??? És ez így is van, „Make Love Not War”, támogatom! Te ezt mesterien összehoztad a fasiztázással, de pont ezért írom ezt a nyílt levelet, hogy helyre tegyem a történetet.

Attila! Nagy a te felelősséged. Döntés a kérészéletű like–gyűjtés és a valódi béke között. Ha nem szenzációhajhász, úszító módon fogalmazol a posztcímedben, akkor valószínűleg a téged követők, figyelők is hasonló hangvételt engednek majd meg. Egy életpálya elején talán még megenedhető a rutintalan ifjonti hevesség, de a manipulatív szavazatszerzés akkor sem és most sem. Meglettebb életkorban (és véleményformáló pozícióban) pedig már egyenesen kötelező bölcsebben, indulatmentesebben megfogalmazni azt is, ami esetleg nem tetszik. Aki erre nem képes, az rémeket lát a jelmezbálon is. Sok főfájás spórolható meg így, és a kidobott idő, energia értékteremtésre fordítható. Nem magánember vagy, iskolavezető nyilatkozataid többé-kevésbé eljutnak az ifjú edzőgenerációhoz, akik akaratlanul is lekövetik a mintát, amit eléjük társz.

Emlékszel, 3 éve (ismételt „véletlen” találkozás során) síelés után, elbeszélgettünk a kölcsönös tisztelet megadásáról, egymás értékeinek, eredményeinek elfogadásáról. Úgy tűnik, téged erre rendszeresen emlékeztetni kell, mert gyakorta provokálsz ki időrabló becsületsértési, rágalmazási ügyeket, intő példa erre egy másik fitnesz iskola vezetőjével történt pereskedésed.

Mindamellett, hogy online ügynökséget megszégyenítő méretű gigareklámot kreáltál a Spartan Fight trendnek és az IWI-nek - melyet ez úton is köszönünk, - biztatni szeretnék mindenkit a vélemények kulturált, higgadt megfogalmazására, a versenytársak elfogadására, tiszteletben tartására, hiszen nélkülük nem lenne fejlődést eredményező hatjóerő. Ezek a normális egymás mellett élés kulcs szavai.

Az IWI valódi megjelenése, tevékenysége és értékei pedig nagyszerűen kiderülnek az alábbi két kisfilmből, melyek azon a bizonyos rendezvényen készültek.

IWI a FittArénán:

 

IWI SportAkadémia Funkcionális Tréning Konferencia a FittArénán:

 

 

Üdvözlettel:

Zopcsák László

IWI igazgató

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnesstrend.blog.hu/api/trackback/id/tr696910371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása