Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

IHRSA 2013 - Patagóniától a "Bűn Városáig"

2013. április 03. 09:30 - Zopi

 

Képes beszámoló az IHRSA 2013-as Las Vegas-i konferenciájáról

2013 márciusában Buenos Aires, Patagonia, Terra Del Fuego (Tűzföld) érintésével jutottam el "Sin City"-be, a bűn városába, közismertebb nevén Las Vegasba, hogy részt vegyek az IHRSA éves fitnesz ipari konferenciáján.

A csaknem 3 hetes hátizsákos, hegy- és jégsziklamászós, sátorbanalvós kalandtúra után új megvilágításba került a fittség fogalma, hiszen a világ végén a jó kondi szó szerint a túlélést jelenti, képességet arra, hogy teljességgel átéld az élményeket és a hegycsúcsról lenézve azt mondhasd, megérte az eddigi több évtizedes "befektetés" az edzésbe.  Erről az útról, valószínűleg egy későbbi blogbejegyzésben írok majd, amikor feldolgoztam magamban ezeket az élményeket...

_DSC4159.jpg
Patagonia

Éles kontraszt volt a tehát a dél - amerikai fittségfogalom értelmezése és Észak - Amerika nyüzsgő, csillogó-villogó, mesterségesnek tűnő fitneszipari konferenciájának felhozatala között. Leszámítva azonban a kötelező tartozékként ismert amerikai műmosolyt és egyéb "plastic" kellékeket, újból világossá vált számomra, hogy kell ez is, igen, szükség van a fitnesz ipar ilyen jellegű felvonultatására. Itt a "civilizált" Új Világban és Európában már ugyanis esélyük sincs az embereknek olyan természetközeli életet élni, mely megvédené őket a stressz, az inaktivitás, a környezeti ártalmak negatív hatásaitól. A modern fitnesz ipar így nyer létjogosultságot, mintegy alternatívát kínálva az elvárosiasodott embernek arra, hogy megőrizze, vagy fejlessze fittségi állapotát! 

És, hogy mi az összefüggés? Az egyik patagoniai túracsoportban voltak 40 éves edzetlen, pocakos férfiak és  voltak 65-70 éves angol, ausztrál nyugdíjas hölgyek. Mit gondoltok, ki mászott fel a hegytetőre? Ki bírta a napi 10 órás "hiking" túrát? A csúcsra érve kivallattam a sportos fizikumú hölgyeket. Elmondásuk szerint otthon heti 3-4 alkalommal rendszeresen fitnesz teremben edzenek, lépcsőznek, gyalogolnak... Ők teljes értékű élményt kaptak, az "unfit" társaság meg alulról irigyelhette a látványt... Hát így függött össze a modern fitnesz ipar és a kalandtúra többek között...

 

20130321_143156.jpg
Horváth Szabolcs a PES kurzus szakmai vezetője IWI tanár Las Vegasban csatlakozott hozzám, majd együtt utaztunk Phoenixbe az NASM és az Athletes' Performance főhadiszállására.

 

Az egy évvel ezelőtti Los Angeles-i konferencia után nem a drámai változásokat kerestem, hanem a fejlődési tendenciákat igyekeztem tetten érni. Mi az ami behozható hazánkba, mikorra időzíthető, valós értéke van-e, vagy múló divat lesz, mi az amit cégem, az IWI be tud építeni az oktatásba, és mi az amit szektorális szinten a Magyar Fitnesz és Egészségfejlesztési Szövetség tud tenni a hazai fitnesz ipar fejlődése érdekében?

Nézd meg az IHRSA 2013 konferencia bemutatófilmjét:

Az IHRSA ismét nagy élmény volt, de ki ne hallgatna meg szívesen ilyen előadásokat, iparágvezető rutinos szakemberek tolmácsolásában? (A "gond" csak az ilyenkor, hogy 7 szekció van, összesen 40 előadással naponta, nehéz választani...)

Témák:

  • Ügyfélszolgálat, vendégmegtartás
  • Fitnesz és személyi edzés
  • Egészségfejlesztés, Wellness
  • Emberi erőforrás
  • Innovációk
  • Vezetés
  • Jogi kérdések
  • Menedzsment, üzemeltetés
  • Marketing
  • Klubtagság eladása
  • Programtervezés
  • Kutatás

20130321_094418.jpg
20130321_094446.jpg
20130321_094553.jpg

Gyakorlatilag aki számít nemzetközi szinten a fitnesz területén, vagy szeretne bekerülni a vérkeringésbe, itt van ezen a konferencián. Miért? Ez a világ legnagyobb, a fitnesz ipar egészét átfogó éves rendezvénye. Itt köttetnek a nagy üzletek, itt kapod első kézből az információkat hiteles szakemberektől, minden újdonságot itt mutatnak be először.

Amennyiben érdekel valamelyik trend, vagy termék részletesebben írj, és szerzek róla bővebb infót! Javaslom, hogy először nézd át az IHRSA (http://www.ihrsa.org/home/2013/3/27/ihrsa-2013-trade-show-review.html) konferencia utánkövető oldalát is. A rendezvény különben főként a fitnesz ipar üzleti oldalát pl. a nyereséges klubüzemeltetést erősíti.  10 000 regisztrált résztvevő, a legújabb fitnesz trendek, eszközök, közel 200 workshop, előadás, delegációk 50 országból. A tavaly őszi európai IHRSA  Bécsben is hasznos volt, kisebb kiadásban persze az öreg kontinensre adaptálva a témákat.

Az alábbi videókon betekinthetsz a konferencia hangulatába, a több száz kiállítóból néhányat emeltem ki, nem fontossági sorrendben:

Itthon biztos népszerű lesz ez az eszköz, nagy buli! :)

Boxmaster, ez nem rossz ötlet...

Under Armour - jó cucc, + a beépített monitor hasznos lehet

Fitnesz termi beléptető és vendégmegtartó szoftver

és persze Beto sem hiányozhatott a Zumbával

pont ott mentem el amikor meglátott és odahívott egy fotóra, na jó... :)

20130321_131708.jpg

Szóval egy IHRSA-n bármi megtörténhet, még az is, hogy az Hans Munch európai igazgató személyesen invitál benneteket a következő, madridi konferenciára októberben.

20130321_142751.jpg
Mr. Hans Munch, IHRSA Európai Igazgató

Addig is a tavasszal még a következő rendezvényeken leszünk jelen:

Keep fit!

korábbi IHRSA bejegyzések:

http://fitnesstrend.blog.hu/2012/12/04/nemzetkozi_fitnesz_es_egeszsegfejlesztesi_konferencia

http://fitnesstrend.blog.hu/2012/03/29/ihrsa_global_fitnesz_konferencia_los_angeles_2012_marcius_14_17

http://fitnesstrend.blog.hu/2012/02/21/nemzetkozi_ihrsa_fitnesz_szeminarium_kepes_beszamolo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnesstrend.blog.hu/api/trackback/id/tr775189278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása