Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

Zopcsák László - Bemutatkozás

2011. május 14. 17:39 - Zopi

 

Miért olvasd ezt a blogot? (vagy miért ne...)

Az EU tagállamai 2009-ben ratifikálták a Lisszaboni Szerződést, mely először nevesíti az "exercise professional"-t, és a versenysportot különválasztja a szabadidősporttól, valamint büdzsét különít el és ajánlásokat fogalmaz meg a szektor szereplői számára. Idén februárban (2011) a budapesti EU-s sportfórumon a sportszakállamtitkár kijelentette, hogy hazánkban is fókuszba kerül a prevenció, főként a szenior korosztály sportja. Ezek csak a közelmúlt legfontosabb történései, melyek elősegítik, hogy a még szervezetlen fitnesz ipar Magyarországon is komoly növekedési pályára álljon és betöltse gazdasági és népegészségügyi szerepét. A fejlődés azonban a fitnesz szektor összefogásán fog múlni.

Vlagyimir Iljics Lenin gratulál a blogomhoz

 

„Missziós célom”, hogy a hazai fitnesz szektorban is legyenek végre olyan validált, evidencia alapú kutatások, melyek a testmozgás, a fizika aktivitás hatékonyságát, az egészséges életmód egyénre és társadalomra vonatkozó gazdasági és egészségügyi hatását támasztják alá. További célom, hogy a hazai fitnesz szektor állapotát közelítsük az EU-s sztenderdekhez, vegyük át a bevált gyakorlatokat, megtartva egyediségünket. Csak így lehet hosszú távon az edzői szakma tekintélyét, a fitnesz ipar komolyságát alátámasztani, lobbizni a kormányzati döntéshozók felé, és az egészségügyi társszakmák együttműködését megnyerni. Ez pedig alapját képzi a fittségi életmód-koncepció fenntartható fejlődésének. Hiszem, hogy a hazai fitnesz és egészségfejlesztési ipar számára a legnagyobb kihívás már nem az, hogy vannak-e jól képzett edzőink, hanem az, hogy a fitnesz termeket mennyire felkészült menedzsment vezeti és, hogy a szektor fő képviselői összefognak-e, vagy csupán a rövidtávú érdekeiket nézik.

Arnold bemutat a bloggerek éjszakáján

 

Ezt a blogot tehát azért hoztam létre, hogy megosszam Veled a fitnesz szektort érintő bennfentes információkat, valamint mindazt az élményt és tapasztalatot, melyet az elmúlt 15-20 évben szereztem különböző képzéseken, majd személyi edzőként, szakfordítóként, fitnesz terem üzemeltetőként, fitnesz iskola vezetőként, tanárként, edzésmódszertani PhD kutatóként, illetve a brüsszeli székhelyű EHFA szakértőjeként.

Egyébként olvashatsz a legújabb fitnesz kutatásokról, hazai és nemzetközi eseményekről, valamint az IWI-t érintő háttérinfókról. Zopcsák László

 

Szakmai bemutatkozás - Zopcsák László

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnesstrend.blog.hu/api/trackback/id/tr793152896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.