Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

Kedvező változások a Korrektív Tréner, az Erőnléti Tréner és a PES, CES képzésekben!

2016. április 15. 17:10 - Zopi

Hatalmas átalakuláson ment keresztül a CES, PES képzésünk!

 

Csökkent tandíj, + 2 nap gyakorlati oktatás, tananyagfejlesztés, a NASM licensz opciós választási lehetősége és az állami akkreditáció megszerzése a változás legfőbb ismérvei.  

 

2015 júliustól engedélyezett lett az erőnléti tréner és a korrektív tréner (ez a PES és a CES hivatalos elnevezése) képzésünk!

(E-000168/2014/B001, E-000168/2014/B002)

 

Az IWI vezette be és akreditáltatta az első hazai szakmai továbbképzést nyújtó, és államilag elismert tanfolyamokat ezen a területen!  

 

Ez azt is jelenti, hogy Áfa mentes lett a tandíj. A további optimalizálásnak köszönhetően azonban még ezen túl is csökkent a képzés ára! (27-45%)

 

Lényeges változás, hogy külön-külön és komibálva is elvégezheted a képzéseket, időt és pénzt takarítva meg!

I. Csak NASM licensz, gyakorlati napok nélkül, angolul:

Tovább
Szólj hozzá!

Mit tartalmaznak a PES-CES (Erőnléti edző és Korrektív Tréner) képzések?

2016. április 06. 09:52 - Zopi

A főbb változásokról egy korábbi blogbejegyzésben olvashatsz:

Kedvező változások a Korrektív Tréner, az Erőnléti Tréner és a PES, CES képzésekben!

 

Az alábbiakban összeszedtem, hogy milyen tananyaggal és tartalommal találkozhatsz a NASM licensz képzéseken.

 

Fontos érvek az IWI – NASM licensz képzések mellett:

 

  •          A magyar nyelv mellett angolul is követheted a kurzust, hozzáférhetsz az NASM és az IWI e-learning rendszeréhez, ezzel magas szintű angol szaknyelvi képzésben is részesülsz!

 

  • A tananyag tartalma: angol nyelvű keményfedeles nyomtatott 4-500 oldalas szakkönyv (PES, CES), NASM e-learning és IWI E-learning hozzáférés, benne power point prezentációk, tesztek, kvízek,  magyar jegyzetek pdf formátumban.

Tovább
Szólj hozzá!

Fitness Management study tour in New York with Real Madrid Graduate School

2016. április 03. 19:29 - Zopi

 

On the 10th of March, 2016, 103 Real Madrid Graduate School (RMGS) students jumped up in a transatlantic airplane and flew from Madrid to New York to participate in a week-long study tour, a kind of life-time experience, which was a part of their MBA Sport Manager program.

As a visiting lecturer and fitness management teacher at Universidad de Madrid and RMGS, I had the privilege to organize the fitness venue visits. This was the first time in RMGS history that fitness management and fitness venue visits were incorporated in their sport management curriculum. Earlier in this year I had a 2 days lecture on this topic in Madrid, so the students were aware of the major issues of the fitness industry and they were really open-minded and enthusiastic when they learned that I would introduce them some of the most unique Fitness Complexes in NY City. 

20160313_211003.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

"Seize the day Lazlo!" IHRSA konferencia, Orlando, Florida 2016

2016. március 26. 06:44 - Zopi

 

„Seize the day! Seize the day, Lazlo!” Ismételgette Hans Munch az IHRSA-n Orlandóban, mikor véletlenül összefutottam vele a holland Hugo Braam Virtuagym nevű cégének standja előtt. Nagyon megörültünk egymásnak, hiszen számtalanszor találkoztam már vele a világ sok nagyvárosában és konferenciáján, meghívtam Bp-re is, hogy tartson előadást a fitnesz klub vezetőknek. Akkor még ő volt az IHRSA Europe igazgatója. Hans egy élő lexikon, ami a nemzetközi fitnesz iparral kapcsolatos ismereteit illeti. Carpe diem, seize the day. Ki ne hallotta volna már a fenti idézetet a Holt költők társasága című filmből? Ragadd meg a napot, hozd ki a legtöbbet belőle, élj a mának, élvezd az életet. Mert ki tudja meddig teheted. Bizony a brüsszeli tragédia Orlando-t is megrázta, és Hans, aki a napokban utazott át a robbantás helyszínén, joggal volt elérzékenyült hangulatban.

 12900260_10154050757539776_1632276297_n.jpg

Hans Munch, az IHRSA korábbi EU igazgatója. Most különös öröm volt vele találkozni!

 

20160324_111648.jpg

(Szolgálati közlemény: Szóljon valaki, ha tudja hogyan kell 90 fokkal  jobbra tekerni ezt a képet! Cheers. )

A nagy konferencia zsongásban biztosan éreztem, hogy én nekem most a kislányom jelenti azt, hogy a mának, a jelennek élhessek. Hogy nemcsak a szakma, a cégépítés létezik, (mondjuk ezt már évek óta tudom és figyelek rá) hanem az egymásra figyelés, a görcsös tervezés nélküli, kötöttségektől mentes szabad együttlét. A poénos videóblog-gyártások (lásd a példát rá alul), az összes angol felirat lefordítása úton – útfélen, kistitkok csereberélése, szörnyülködés az itteni étkezési szokásokon (és sokszor hasztalan igyekezet, hogy ne daráljon be minket is a junkfood kultúra), izgatott vásárlások az outletekben, Justin Bieber, Rihanna (workworkwrokworkwork...) Beyonce, Drake minden adóból 24 órában folyó számainak (részemről) türelmes elviselése és kiparodizálása, hogy soha el nem vehető élmény volt a delfinnel úszás, az airboatozás az Everglades mocsárban, a New York-i felhőkarcolók, száguldás, hajlobogás, gyorsulás a Mustanggal... Beszélgetések a világ dolgairól, tervekről, nyelvtanulás fontosságáról, szerelmekről, intrikákról, barátságokról, és a hosszú hallgatások, amikor minek a duma...

20160319_191903.jpg

20160319_182702_richtone_hdr.jpg

 20160319_154900.jpg

 

20160321_195739.jpg

 

20160320_145727.jpg

 

 

 

 

Miért is írom le ezeket? Fitnesz szakmai blog lenne ez az egész, de úgy gondolom (a visszajelzésekből, amiket az olvasóktól kapok), hogy talán jobban érdekli az embereket az, hogy egy személyes sztorin keresztül, a küzdelmes, odafigyelős, személyes rész is kibontakozhasson. Fontos az írásnál, hogy korántsem biztos, hogy Te olyan hangulatban olvasod, mint amilyenben én írtam. Ezért néha nehezen, vagy félreérthetően értelmezhető néhány dolog. 

Tényleg, Te milyen típusú blogot olvasnál szívesen tőlem? (Ha van még javaslatod, a FB-on, vagy itt kommentben megírhatod)

 

 

ja, megpróbálkoztunk a videobloggal is, Hanga volt az operatőr, így sikerült! Nem ér kinevetni nagyon, bár mi jót mulattunk! :)

 

 

 

"Apa, de mi az az olvasztótégely? Ezt fogja érteni valaki???"

 

Szóval az utazásnál tartottam. Utazom, mert ez nekem az egész életem útonlevés. Sok sok megérkezéssel és elindulással. Talán azért van ez, mert katona-sarj vagyok, gyerekkorban sokat költöztünk, mindig új közegbe kerültem, mindig kicsit elölről kellett kezdenem, és megtalálni a helyem.

Az igazság az, hogy utaztam már akkor is, amikor csak pár ezer Ft volt a zsebemben, azt is kukoricacímerezéssel kerestem Sárbogárdon 23 évesen. (Az mekkora szivatás meló...) Ebből vettem konzerveket, telepakoltam a hátizsákom, kiálltam az Osztyapenkó szoborhoz (fiatalabbak tessék kiguglizni) és kistoppoltam Londonba. 4 napig tartott az út, ebből két nap Párizs egy körgyűrűjén, valahogy a franciák nem csípték a stopposokat, vagy az én búrámat. Ekkor ismertem Dominikot, aki Bp-en tanult állatorvosnak, sötétedés előtt vett fel Mosonmagyaróvárnál (eddig jutottam el 6 óra alatt Bp-ről) Volvo kombijával. Ő aztóta is nagyon jó barátom, idén nyáron is találkoztunk. Hamar összehaverkodtunk, mert volt egy közös nyelvünk. Frank Zappa, a kedvenc zenészem (ne keress rá  kérlek, nem 4/4 sokszor és dodekafón is) egy száma szólt a magnójából. Egyből megvolt a közös téma. „The music is the best”. Munchenig vitt és nem engedte, hogy valamelyik parkban aludjak eredeti terv szerint. Szüleinél szállásolt el. Ő már hajnalban továbbállt, Görögországba repült MTB túrára... Reggel nem hittem a szememnek, az apa egy jónevű sebész professzor volt, az ő hatalmas külvárosi luxus családi házában találtam magam, a család úgy fogadott, mintha ezer éve ismernének.. Én olyan sok féle kiflit és kolbászt még nem láttam. Igyekeztem nem zabálni. Akkor jártam először Nyugat Európában, 1991-et írtunk.

 

Ezek az élmények engem mind motiváltak. Lökést adtak, hogy egyszer saját erőből, én is megteremtem azt, hogy utazhassak, élményeket gyűjthessek. Ez a stoppos sztori meghatározó élmény volt a számomra, hozzájárult, hogy az utat tudjam értékelni, amin vagyok, ne csak a végcélt hajtsam. El tudjátok képzelni, milyen érzés volt 20 év után 2011-ben visszaidézni mindezt, amikor a PhD-m szakmai gyakorlatát végeztem a University of Greenwich-en, és a londoni Victoria pályaudvaron szálltam át? Elméláztam elegánsnak mondott zakómban a hatalmas nyüzsgő váróterem sarkában, valahol ott, ahol stoppos időszakomban egy hálózsákban húztam át az éjszakákat a többi vándordiák között, pénz, és nyelvtudás nélkül. Most zsebemben kreditkártya, és angolul írom a disszertációmat. Micsoda távolság... Libabőr... Ez velem történik? 2 évtized kellett hozzá, jó sok tanulás, utazás.

 

Na de vissza a jelenbe! Ladányi Zoli kollégám, aki az IWI PR megjelenéseit is koordinálja, lelkemre kötötte, hogy számoljak be Orlandóról. Elhülyéskedtem, hogy „Maga város napsütötte, szélfútta, sok a spanyol ajkú lakos, pálmafák dominálják a tájképet, szociodemográfiai összetételét illetően pedig…"  Persze ,nyilván illene a IHRSA konferenciáról is írnom, és még a New York-i Chelsea Piers Sport Complex beszámolóval is tartozom! (lsd előző blog bejegyzés, de azt még halogatom, mert túl sok lenne ennyi téma - kb mint a Forsyte Saga!!! )

Azt hiszem most képbeszámolóval megoldom ezt a feladatot! :)

 

12899679_10154050757484776_488851884_n.jpg

IHRSA = networking. Az ACE és az ACSM (aki a fitnesz szakmában van, tudnia kell ezeket a rövidítéseket) intézmények vezetőivel (RIchard Cotton és Graham Melstrand) egy kávézós meeting után. Téma, kooperáció ez EREPS és a USREPS között. Jelentem jó úton vagyunk!

 

20160322_180717.jpg

Varga Máté üzleti partnerem, az egyetlen magyar kiállító, középen a hölgy egy korábbi Ms Olympia.

 

12325160_10154050769264776_1030921606_n.jpg

Ezért is szeretem az IHRSA-t. Ez egy business rendezvény, sok előadással (kb 150  4 nap alatt), szakkönyvekkel.

 

 12421535_10154050757594776_1648889822_n.jpg

Ilyés Beci, USA -ban élő teniszedző, Szávayt is edzette, TF-ről ismertük egymást. Szerettem volna vele egy interjút, hogyan hozta össze a szakmai karrierjét, de indult a Miami Open-re... Most már Dominicán van. Saját erőből, tehetségből jutott el idáig. 

20160324_110351.jpg

 

Véget ért az IHRSA, Irány a FIBO, ott is az EuropeActive Fitnesz Fórum! (Esküszöm nem tudom, hogyan kell állóra szerkeszteni ezt a képet...)

Hát ennyit az utazásokról, konferenciákról, és a kukoricaelfajzódás tikkasztó megakadályozásának kései hozadékairól.  

És ne feledd, "Seize the Day"! :)

Szólj hozzá!

Mitől VALÓBAN nemzetközi egy iskola és miért fontos ez Neked?

2016. március 23. 07:51 - Zopi

Üdv az IHRSA éves konferenciájáról, Orlandóból! Ez a rendezvény a fitnesz ipar olvasztótégelye. Itt jelennek meg legelőször a fitnesz trendek, és a fejlett Észak-Amerika fitnesz iparának innovációi. Igaz, ma már a kölni FIBO méreteiben felülmúlja ezt az eseményt, (ott is jelen lesz az IWI 2 hét múlva) mégis a különlegességét a fentebb leírtak mellett az adja, hogy a 4 nap alatt mintegy 150 előadást lehet meghallgatni 7 fő témakörbe csoportosítva, a leadershiptől a marketing, sales kérdéseken keresztül, a fitnesz klub üzemeltetés jogi aspektusáig. Tehát ha fitnesz business, akkor IHRSA!

Itt tudod letölteni a programot

ihrsa_collage.jpg

Számomra ezek a rendezvények alapozták meg az IWI nemzetközi sikereit, hiszen itt építettem ki a nemzetközi elfogadottsághoz szükséges kapcsolatokat, itt ismerkedhettem meg magasan jegyzett szakemberekkel, iskolákkal, trendekkel. Nem is lehet e nélkül bekerülni a nemzetközi vérkeringésbe, minden befektetés a jövőnkbe. 

A tavaszi képzések indításakor kollégáim sok kérdést kaptak az IWI által biztosított végzettségek nemzetközi elfogadottságát illetően. Meglepődve hallottuk, hogy mekkora a tájékozatlanség ezen a területen, és milyen félrevezető információkat kapnak az érdeklődők ez ügyben más helyekről.  

Mitől nemzetközi egy iskola? Semmiképp sem a névbe illesztett "international" szócskától. De nem is az Europass igazolástól. Manapság egyre fontosabbá válik, hogy végzettségeddel külföldön is elhelyezkedhess. Nem mindegy, hogy egy iskola csak nevében „international”, vagy a valóságban is tartalmazza ennek lényegi elemeit.

Az alábbi videó a 2015 jan. 24-i Educatio Oktatási Szakkiállításon készült 30 perces előadásomból azt a részletet tartalmazza, ahol az IWI nemzetközi szerepéről, edzővé válásom motivációjáról, és a nemzetközi edzőregiszterekbe való bekerülés fontosságáról beszélek.

 

 

Minden cégnek, szakembernek vannak olyan értékei, melyre büszke lehet, mert sokat dolgozott, tanult érte, mert különlegessé teszi, megkülönbözteti a többitől. Az IWI-nél az egyik ilyen érték az, hogy másfél évtizede építésben levő nemzetközi partnerkapcsolataink révén olyan tudásanyaghoz jutunk, melyet beépítve oktatóink továbbképzésébe és a tananyagba, jelentős előnyhöz jutnak hallgatóink. A képlet egyszerű, a fitnesz szektor újdonságait csakúgy, mint az IT, vagy az autóipari innovációkat nem nálunk találják ki, hanem elsősorban USA-ban, és Nyugat Európában. Ezért kritikus fontosságú, hogy egy iskola szakmai vezetői, tanárai részt vegyenek a nemzetközi vérkeringésben, meghívott prezenterként, előadóként jelen legyenek a partner iskolák rendezvényein. Ez a tudás és tapasztalat-csere elengedhetetlen fontosságú. (Blogomban számos ilyen eseményről beszámolok)

 iwi-partnerek-map.png

 

A másik jelentősége a nemzetközi elfogadottságnak, hogy ez tulajdonképpen akkor ér valamit, ha akkreditációval, vagyis az iskola által kiadott tanúsítványok külhoni elfogadottságával is jár! Erről már korábban írtam több posztot, most nem ismételem magam újra. Itt olvashatod 2011-es írásomat, ami most is aktuális! Könnyen le lehet rázni azzal az érdeklődő hallgatókat, hogy az Europass mindent megold, ez azonban koránt sincs így, mert a fitnesz szektorban a munkavállalás feltétele Nyugat Európában, hogy csatlakozz a szakmai regiszterhez. Erre akkor van esélyed, ha font, vagy dollár ezrekért elvégzel egy kinti tanfolyamot, vagy ha eleve olyan iskolába jársz, ahol az EREPS-be, vagy a UKREPS-ben való regisztrációd biztosított!!! 

Miért írom le mindezt?

Mi rendkívül sok energiát, pénzt, utazást, kapcsolatépítést fektettünk abba, hogy a külföldi munkavállalásodat megkönnyítsük. Nem biztatlak a külföldön való letelepedésre, de arra igen, hogy próbáld ki magad, szerezz barátokat, ismerd meg a kinti kultúrát, erősödj szakmailag és anyagilag, nem utolsó sorban pedig a kivételes helyzetet lehetővé tevő szaknyelvet sajátítsd el! Aztán gyere haza és itt építsd a fitnesz szektort, jó szakemberre, edzőre mindig szükség lesz itthon! 

Olvassátok el az alábbi, egyébként nagyon kritikus blog és posztbejegyzéseket megfogalmazó korábbi hallgatónk véleményét:

 Attila Kurti‎ (Aerobik oktatók-Személyi edzők Magyarország - zárt FB csoport)

Sziasztok!
Ez itt most a reklám helye titok nélkül, úgy érzem érdemes pár jó szót szólnom, mivel a múlt héten pénteken vizsgáztam le sikeresen az IWI suliban az emelt szintű személyi edző szakon, ezzel megkaptam az EQF Level 4 besorolást a nemzetközi Reps regisztrációhoz. Korábban már írtam ennek fontosságáról, emiatt a kurzus miatt itthon töltöttem az elmúlt időszakot és hamarosan megyek vissza Dublinba.
A saját esetemből jöttem rá, hogy ez a papír mit jelent, ugyanis korábban Londonban kudarcba fulladt minden tervem, mivel a magyar sima OKJ-s végzettségeket és Europass-t nem fogadják el. Emiatt akkor közel 700 ezer forintot buktam kint 3-4 hét alatt majd visszakényszerültem, holott korábban már éveket éltem külföldön és úgy gondoltam semmi baj nem érhet. Tudatosan a papír miatt iratkoztam be erre a kurzusra, de pozitív csalódás is ért, mivel nem csak erről szól az egész, ebben az iskolában rengeteg uj szakmai irányvonalat fedeztem fel, egy teljesen uj, bővített szolgáltatás rendszerrel indulok most újra. Ki merem jelenteni, hogy az IWI egyedülálló Magyarországon és a legkorszerűbb, leghasználhatóbb tananyaggal rendelkezik, nem a szocialista mennyiségi tananyagra épít mint más iskolák. Bár én a következő továbbképzésemet érthető módon majd Dublinban fogom csinálni, de ha adhatok tanácsot, akkor Mo.-on mindenképp ezt a sulit ajánlom mindenkinek, mind tananyagban, tehát szakmailag, mind pedig a végzettség nemzetközi elfogadottságát tekintve nincsen alternatívája. Köszönöm a az IWI-nek ezt a fél évet, a sok új inspirációt és a szuper társaságot ami összejött, több értékes barátságra is tettem szert, az osztályomban két Man's Physique versenyző is kinőtte magát épp ez idő alatt, egyikük többszörös amatőr bajnok lett ... szóval számomra ez egy tökéletes emlék zárás képpen. Aki szeretné a jövőben követni a fitness ipar eseményeit és az én ténykedéseimet Dublinból az következő edzői oldalamon egy Like-al ezt megteheti, pár hét múlva tehát Írországból fogok "tudósítani" .. szép napot nektek

Milyen iskolaválasztási szempontokat javaslok még áttekinteni mielőtt leteszed a voksod valahová? Az alábbi táblázat nem teljes körűen, de azért tippeket adhat. Kérd a tényeket, az IWI-nél a weboldalunkon minden szempont mellé linkeltük a háttér információt. Ugyanakkor fontos, hogy a nyílt napon meghallgasd a részleteket és a karrier tanácsadáson, konkrétan, személyre szabva segíthessünk. Az már jelent valamit ha, egy sulinak egyáltalán van nyílt napja, az viszont még többet, hogy ott milyen komoly programok vannak? Milyen helyszínre viszi? Milyen szolgáltatást, figyelmet kapsz? Kipróbálhatod-e az egyes trendeket, megismerheted-e a leendő tanáraidat, karrierpályádon kapsz –e majd segítséget pl. munkaajánlatokkal, vagy csak a képzések eladása a cél?

 iskolavalasztasi.PNG

 

Egy iskola nemzetközileg elismert, ha:

  • a kiadott tanúsítványt, végzettséget igazoló dokumentumot más országokban is elfogadják
  • tanárai külföldi képzéseken is oktatnak
  • tanárai meghívott prezenterek külföldi konferenciákon
  • rendelkezik a hazai hatályos OKj-s, (Országos Képzési Jegyzék)  engedélyekkel
  • végzett hallgatói regisztrálhatnak az EREPS-be (Európai Hivatásos Edzők Regisztere)
  • a hazai alapképzések mellett külföldi licensz képzéseket is kínál (nálunk ilyen pl.  CES, PES)
  • Az iskola vezetői, tanárai maguk is rendszeresen jelen vannak a külföldi konferenciákon, továbbképzéseken, hogy a megszerzett ismereteket beépítsék a tananyagba (Rendszeres résztvevői vagyunk a FIBO, IHRSA és EuropeActive rendezvényeknek)

 

 

 

IWI Oktatási katalógus letöltése, nézegetése (Kattints a képre)

iwi15-a4-cover-mock_masolata.jpg

 

További infó tanfolyamainkról:

www.iwi.hu

(Fitnesz, Wellness, Menedzsment, Jóga)

(Erőnléti edzés (PES), Korrektív sportrehabilitációs tréner (CES), Real Madrid Graduate School, Mentor coaching programok)

www.iwishop.hu  

(Funkcionális eszközök, fitnesz termékek)

Szólj hozzá!