Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

Daily tip: Always stay hydrated, but watch out for water retention!

2018. március 17. 10:58 - Zopi

28764961_596378237368781_9060760155506868224_n.jpg_640x466

zopcsaklaci készítette ezt a képet.

Szólj hozzá!
Címkék: instagram

Miért ne hagyd ki idén (se) a FIBO-t?

2018. február 21. 11:34 - Zopi

FIBO 2018 április 12-15. Köln - A világ legnagyobb fitnesz-, wellness szakkiállítása!

Mert ajándék belépőjegyet kapsz tőlünk!

Helyszín: Messeplatz 1 50679 Köln
Időpont: 2018. április 12-15. 09:00-18:00 

Az elmúlt 10 évben alig hiányoztam FIBO-ról, és mondhatom ez a notórius konferenciajárás nagyban hozzájárult személyes szakmai fejlődésemhez, kapcsolati tőkém alakításához, cégem üzleti sikeréhez. 2010-ben még mindez egy kis családias HUNGEXPO –szerű rendezvény volt Essenben, aztán úgy kinőtte magát, hogy költöznie kellett Kölnbe a Messeplatz-ra, hiszen 4 nap alatt 150 000 (!!!) látogató fogadásához azért kell infrastruktúra! Az a szép az egészben, hogy maga a fitnesz ipar is ilyen dinamizmussal fejlődik!

17883530_1398186376905837_8008309829269511313_n.jpg

Borsos Marci edzővel a Funkcionális csarnokban futottam össze

FIBO Ambassadorként  tavaly 250 magyarnak juttattunk ajándék belépőt, és tervünk, hogy idén még több érdeklődőnek nyújtunk segítséget. Hogy miért tesszük ezt? A válasz egyszerű, meg vagyunk győződve arról, hogy a kint szerzett információt, tapasztalatot nagyszerűen lehet kamatoztatni a hazai fitnesz szektor, vállalkozásod, szaktudásod fejlesztésére, s nem utolsó sorban a fitnesz életmód népszerűsítésére.

 

 A következőkben némi ízelítőt adok a programból, valamint megtalálod az ingyenes jegyed letöltéséhez szükséges instrukciókat is.

FIBO kiállítás, vásár 4 nap + FIBO Academy és EHFF Konferencia

Tudnod kell, hogy a 4 napból az első kettő, csütörtök és péntek az úgynevezett „trade visitoroknak”, tehát céges látogatóknak van fenntartva. Hétköznap némileg kisebb a zsúfoltság, a hétvége ugyanis fullon van, ha jól akarod érezni magad, nem oda tömörülsz be. Semmi vész, az IWI által biztosított jeggyel bejöhetsz az első két napra akkor is, ha nem céges látogató vagy! A FIBO kiállításon belül számos szekció van, melyekre ajándék belépőt kapsz tőlünk, ugyanakkor a konferenciákra, pl a FIBO Academy-ra, a EHFF-ra és a gyógytornász szimpóziumokra még ezen felül külön kell regisztrálni és fizetni.

 Kinek szól a FIBO?

 Tisztázzuk, érdemes-e eljönnöd? Ha a fitnesz, wellness, egészségfejlesztés területén mozogsz edzőként, gyógytornászként, fitnesz terem tulajdonosként, befektetőként, dietetikusként, menedzserként, eszköz, termék forgalmazóként, vagy csak érdekel ez a terület (diák vagy és éppen ezt tanulod) inspirációt akarsz nyerni, a legjobb helyen vagy! De akkor sem fogsz csalódni , ha „csak” hobby szinten űzöd a fitnesz edzést, mert kihagyhatatlan ez az óriási, szórakoztató, látványos kínálat. Programozó matematikusként csak akkor gyere, ha egyébként gyúrsz is, mert különben unni fogod magad!

 A FIBO kínálata

 A teljes programkínálatot itt látod át:  That's FIBO 

A hagyományosan bevált kínálatot jól ismerik a FIBO-ra látogatók, napokig lehet kóvályogni anélkül, hogy azt éreznéd, hogy már mindezt láttad: Power, Divat, a legújabb funkcionális tréning eszközökkel, kardió és erőfejlesztő gépekkel teli csarnokok, EMS és vibrációs technológiák, fitnesz és SPA belső építészeti megoldások, sorolhatnám napestig. Fontos tehát, az általános kíváncsiság mellett határozott céllal gyere a FIBO-ra, legyen legalább egy terület, melybe fejest ugrasz. Micsoda szerencse; a bődült alapkínálat mellett minden évben más-más trend, szakterület kerül a fókuszba! 2018-ban ezek a következők:

Nutrition (Csarnok- 10.1, 10.2, 5.2, 8,4.1)


Étrend kiegészítők, sportitalok, tanácsadás, diétás étrend, vegán termékek, minden valamire való cég kiállít, kóstoltat (uzsonnát ne hozz), nincs az az újdonság, amit ki ne próbálhatnál.

 Physiotherapy, Gyógytorna! (katt a linkre)

 Remélem az itthoni gyógytornászok is úgy "proprioceptálják" önmagukat, hogy szerves részük van a fitnesz iparban, nem csak az egészségügyben. Tőlünk nyugatabbra ez már alaptézis, a FIBO nem titkolt célja pedig, hogy a rendezvény a gyógytornászok respektált szakmai találkozóhelye legyen. A kínálatból:

PHYSIO DAY pénteken (Angol és német nyelven) 


 • Physiopractice of the future, 7-es csarnok
 • Meeting Point Physiotherapy, International Networking Party
 • PHYSIO AT WORK Gyógytornász hallgatók részére is! 

 • DAASM Symposia

 18033496_10155242054104776_242021144997303212_n.jpg

Az IWI-sek egy része a Virtuagym standjánál

New Business – induló vállalkozások (katt a linkre)

 5.2-es csarnok tejes kínálata abban segít, hogy miként építs fel egy sikeres fitnesz, wellness, SPA vállalkozást. Sokan küzdenek azzal, hogy releváns infót szerezzenek be, mielőtt belevágnak életük bizniszébe. Egyszerűbb itt egy helyen tájékozódni, mint tétován bejárni a fél világot. A kínálatból:

 • Oktatási cégek tréning ajánlatai
 • Franchise klub licenszek
 • Pénzügyi konzultáció
 • Menedzsment konzultáció
 • “Legjobb üzleti gyakorlatok” bemutatása
 • BMWI standok
 • És számos egyéb lehetőség, mely ahhoz kell, hogy elindítsd a saját vállalkozásodat.


 

Wellness és Beauty

Téveszme, hogy a FIBO a „badisokról” szól. Mivel ők izmopólóikban jóval extrovertáltabban vonulnak fel-alá, mint pl. a szaunamesterek, az a téves kényszerképzet érhet, hogy a FIBO csak a gyúrósoknak való. (Ha viszont a testépítés szerelmese vagy, kötelező a legjobb formádat hoznod április közepére, mert itt tényleg sok komolyan kidolgozott testű edzőtárssal találkozhatsz, sőt korábbi Mr Olympiákkal is!!!)

Szóval a FIBO-n legalább ekkora területet szentelnek a wellness és spa berendezések bemutatásának és a terület szakemberei összefogásának.

A kínálatból:

 • Eszközök (csarnok 5.2, 6 and 7), wellness berendezések, szaunák (csarnok 8), aqua fitnesz (4.1) 

 • Különlegesség, hogy a wellness and Spa managerek, wellness konzulensek, szauna szakértők, hotelesek, SPA létesítmények tulajdonosai részére kialakítanak egy információs központot a  Wellness Competence Centre-ben.

 

FIBO Academy 

(katt a linkre)

– külön regisztrációval és belépővel!

2018. Április 13-15 

A tavaly megkezdett edző továbbképzési konferencia folytatódik idén is! Sőt ismét van hazai előadó, mégpedig az IWI vezető tanára, Ágó Renáta.

 • A program rendkívül erős szakmailag, tele gyakorlati masterclassokkal, nemzetközi top prezenterekkel
 • Elméleti előadások, innovatív trendek, kutatási eredmények
 • A főbb területek: (group) fitnesz, funkcionális tréning, body&mind, step/dance és aqua fitness

 • Networking Lounge, ahol ismerkedni tudsz a kollégákkal, előadókkal, szakemberekkel

  17917704_1354189624616675_275963801742466307_o.jpg

Ágó Renáta és Ungvári Máté a sikeres előadást követően

 

European Health & Fitness Forum (EHFF) konferencia 

az EuropeActive szervezésében (a linkre kattinva tudod letölteni a progamot)

Date: 11th April, 2018
Where: Congress Center Nord, Exhibition Centre Cologne
Time: 9:30 – 17:30

– külön regisztrációval és belépővel!

Külön favoritom ez a rendezvénypont, mert 9 évvel ezelőtt pontosan egy ilyen, akkor még Prágában rendezett konferencián eszméltem rá a fitnesz iparban rejlő globális lehetőségekre, innen indult nemzetközi karrierem is. A program most is rendkívül ütős, a legnagyobb világcégek vezetői osztják meg tapasztalataikat a fitnesz iparban elért sikereik terén. Külön döbbenet volt számomra, hogy előadóként látom a McFit diszkont fitnesz klub láncolat tulajdonos alapítóját Rainer Schaller-t, aki eddig a médiától elbújva építette brutál komollyá nőtt fitnesz birodalmát (kb 300 terem, közel 2 millió taggal). Már csak az ő előadása miatt is érdemes lenne résztvenni a konferencián. Mindig nagy várakozással tekintek a Deloitt cég által összehozott Európai Fitnesz Report-ra, mely kontinensünk fitnesz ágazatát elemzi gazdasági, statisztikai oldalról.

 

Hogyan tovább?

Amint látod a kínálat óriási, és nem csak szakmai fejlődést, de szórakozást, kirándulást, ismerkedést is bőven magában rejt. Érdemes azonban korán letenni a voksot, mert a jó szállások hamar elkelnek, a repülőjegyek drágulnak. Fordulj hozzánk bizalommal, ha kérdésed van a FIBO-val kapcsolatosan, igyekszünk segíteni! Töltsd le a jegyed, foglald be a szállásod, gondoskodj társaságról, mert ezt az élmény közösen kell átélnetek!

 17880244_10155216583684776_2675303793845923975_o.jpg

Zalán fiammal a FIBO kínálatát kóstolgatjuk! :)

 

Mit kell tenned az ingyenes belépő letöltéséhez?


Kövesd az alábbi utasításokat és 2 percen belül nálad a személyre szóló jegyed:

1.) Add meg az alábbi kódot a www.fibo.com/voucher oldalon 
(kód:py2e-tbfn-5c47-xf2h)
2.) Regisztráld magad személyes adataiddal vagy lépj be már meglévő felhasználóneveddel és jelszavaddal.
(figyelem! regisztrációkor a megadott e-mail címre jön a jelszavad, mellyel be tudsz lépni)
3.) Töltsd be az eticketet okostelefonodra, vagy nyomtasd ki az eticketet a vonalkóddal, és vidd magaddal a FIBO-ra.
4.) Húzd le eticket vonalkódodat a bejárati kapuknál a helyszínen, és megkapod a személyes belépőkártyádat is!

 További híreinkhez kövesd Facebook FIBO eseményünket

Szólj hozzá!

Fitness International Standards Meeting (ISM) quest’anno e’ a Roma!

2017. november 25. 14:20 - Zopi

Konferenciabeszámoló ISM Róma 2017

A nyolcadik alkalommal, ezúttal Rómban megrendezett ISM hozta az eddig megszokott formát, ismét feltöltekezve, inspirálva hagytam el a konferenciatermet. Eddig sikerült mindegyiken részt vennem és személy szerint is, cégesen is, karrierben is rendkívül sokat köszönhetek ezeknek a találkozóknak. Nem feltétlenül csak az elhangzott előadásoknak köszönhetően, hanem azért, mert a kapcsolatépítés , a „networking” csak így, élőben, bizalmi alapon képzelhető el. Azt hiszem, ha pl. pék lennék, az összes sütőipari konferencián az első sorban ülnék, vaníliás buktát majszolva. De jó hogy nem pék vagyok, testkompozíciós okokra visszavezetve legalábbis!

Tovább
Szólj hozzá!

Edzőregiszterek a nagyvilágban. Hitelesség, elismertség, szakmai közösség. Érett erre a hazai fitnesz szektor?

2017. november 20. 13:12 - Zopi

Négy nap múlva Róma, ismét ISM!!

Bár már az olasz fővároson jár az eszem, mégis meg kell emlékeznem a tavalyi athéni 7-ik International Standards Meeting-ről, mely az egyik legmeghatározóbb konferencia volt számomra. Pedig a korábbi Madrid, London, Barcelona, Budapest (itt mi rendeztük az ISM-et 2013-ban), Amszterdam, Lisszabon helyszínű rendezvényeken is  komoly feladatokat kaptam, mégis talán Görögországra értek be az elindított folyamatok. Még a könnyeink is kicsordultak néha, igaz, ez inkább a szálloda előtt Obama látogatása elleni tüntető tömegbe lövellt paprikasprének volt köszönhető, nem a munkánk eredménye felett érzett meghatottságnak.

Éles kontrasztként bent a szállodában békésen folytak az események, pedig a közönség sokszínűsége, - ha a nagypolitikai helyzetre gondolunk – akár alá is áshatta volna ezt. Miért is nosztalgikus Athén számomra? Azért mert abban a kivételes helyzetben volt részem, hogy én vezényeltem le a "The value of international cooperation: How can we be stronger together?" kerekasztal beszélgetést, melynek végén aláírtuk azt az együttműködési szerződést, mely a már létező és az újonnan csatlakozó nemzetközi regiszterek közötti kooperációt szabályozza. Néhány szignónak tűnik, de mindehhez hosszú évek előkészítő munkája kellett. 

Tovább
Szólj hozzá!

Art of Storytelling

2017. október 06. 09:41 - Zopi

Neked is van inspiráló történeted!

ATP konferencia - Innovations in Testing, Arizona, Scottsdale.

Ígértem nektek, hogy összegzem ezt a "Keynote" előadást, melyet a Pixar Animációs stúdió story írója, Matthew Luhn tartott.

Miért pont az Art of Storytelling (Using Our Stories to Reach the World) előadást közvetítettem nektek ma a FB-on (félig-meddig) élőben? Miért ez a téma fogott meg ezen a száraz, tesztelésekről, vizsgáztatásról szóló konferencián? Mert megérintett érzelmileg. Hiszen mindenkinek van egy története -még a vizsgázóknak is  -, amit el lehet mondani jól, rosszul, vagy sehogy. Kíváncsi voltam rá, hogy miként látja ezt a Pixar történetírója, aki sok olyan általatok is jól ismert film „storyboard”-ját írta, mint pl a Toy story, Némó nyomában, Hihetetlen család, Szörny Rt., Verdák, vagy a L’ecsó...

Matthew arra a kérdésre adott választ ebben az egy órás „keynote” előadásban, hogy mitől jó egy történet. Saját családi sztorijába szőve elmesélte, hogy elsősorban attól, hogy hat a „kémiádra”, más az öröm, és más a bánat könnye... Ő egy hivatásos "megríkató", így mutatkozott be. A jó történet bővelkedik fordulatokban, drámákban. Nem egysíkú, nem sikertörténet csupán, és nem is csak bánattal van végig kikövezve. Olyan, mint a hullámvasút, fent és lent váltogatják egymást. A jó történet nem kell hogy logikus legyen, ne a ráció, a kiszámíthatóság vezérelje. Vannak ésszerűtlen döntéseink, de nem számít, mert Indiana Jones-nak akarjuk néha képzelni magunkat! Igaz??? (én funky együttes gitárosának  ) A jó történet személyes kötödést alakít ki, ez érvényes egy cégre, márkára, vezetőre is! Erre valók a jól elmondott anekdoták.

De mitől inspiráló egy sztori?

1. Attól, hogy van egy „horog” amit kivetünk. Vigyázat, erre nincs sok időnk, 8 sec a max, ami alatt meg kell fognunk a nézőt, a közönséget. Hogyan lehet? Például szokatlan, váratlan, akciódús és konfliktussal teli tartalommal. Nincs benne ember, csak autók??? (Verdák), Szuperhős le van tiltva, hogy életeket mentsen? (Hihetetlen család), Patkány főz??? (L’ecso).

2. Kötödést alakít ki, de itt lényeges, hogy tudjuk kinek célozzuk mindezt. (Életkor, érdeklődési kör, stb..) Nem árt, ha a fő karakternek van egy olyan elérhetetlennek tűnő álma, vágya, mellyel azonosulni tudunk.

3. Hitelesség. Fontos, hogy ki meséli a történetet. Hiteles-e benne az illető? Szívből jön-e? Ezért működnek különösen jól azok a vállalkozások, melyeket nem csak a pénz, a profit hajt, hanem az is, hogy hatást gyakoroljanak valamire, jobbá tegyenek valamit.

4. Ne okoskodj, ne légy mindenttudó. Vannak jó sztorik, de amikor nagyarccal előadja a mesélő, hát inkább unszimpátiát vált ki... Légy sebezhető, őszinte. Emberi. A cselekedet többet mond, mint a szavak.

5. Észrevetted már, hogy van két előadó, a téma ugyanaz, az egyiknél élvezed, a másiknál kardodba dőlsz olyan unalmas? Miért? Struktúra nélkül semmit nem ér az egész. Ez az életünket és a természet körforgását szimbolizálja, a reggelt, delet, az estét. Gyerek-, felnőtt- és öregkor. KEZDET, ahol a elmondod a problémát, mely megoldásra vár, KÖZÉPSŐ RÉSZ: ahol elmeséled, hogy miként oldottad meg, VÉGKIFEJLET: A sikeres megvalósítás, mely iránt tudsz lelkesedni!

6. Amikor megalkotsz egy történetet, fel kell tenned a kérdést magadnak, hogy mit visz magával a hallgató a végén? Mi a tanulság? Mit akarsz, hogy érezze magát a közönség a végén?

Az egy órás, nagyon vicces, érzelmeket tekergető előadás végén kaptunk egy „story spine”-t, vagyis egy mintát arra, hogy miként lehet előadni bármilyen történetet megkapóan. „Nem hiszitek?” Kérdezte az előadó. Szorongva ült többszáz ember a székében, mert pont egy kínai, angolul alig tudó résztvevőt szólított fel a színpadra. „Na ez ciki lesz így a végén” - gondoltam. A feladat az volt, hogy a kivetítőn látható struktúra alapján rögtönözzenek egy párbeszédet. Az érzelmi sokkhatás eredménye az 1 perces performance végén hihetetlen volt, lopva néztem körül, hogy másoknak is belement –e valami csípős a szemébe.. pedig csak egy hülye nyúlról szólt, meg a répáról, meg a ... nem is fontos...

Ekkor arra gondoltam, hogy vajon a nemrégiben megosztott amerikai babyszitter történetem ezért kapott nagy mennyiségű lájkot és pozitív kommentet? Mert átjött, hogy nekem sem csak siker-siker hátán az életem, amit a kirakatban látott képekből lehet feltételezni? Mert mertem őszinte lenni, elmondtam a nehéz perceket, a kihívásokat, és hogy miként küzdöttem meg vele? Engem nagyon sok mindenben megerősített ez az előadás, bár Arizonáig kellett jönni érte egy unalmasnak ígérkező konferenciára. Azt remélem, és azért írtam le mindezt, mert talán végigfut bennetek is a saját „sztoritok”, melyet egykor majd el mertek mondani, őszintén, jól, és hatást gyakorolva, tovább épülve. Kívánom nekünk, mert szebb lenne így a világ, hamisság és álarcok nélkül.

A csípősen lehülő sivatagi estében kellemes meleget árasztó lávatűz, és a ki tudja honnan előkerülő skótdudás zenei mixének szürreális „lounge” hangulatában így tudtam mindezt összegezni. (Megvan a hangfelvétel is)

Szólj hozzá!