Névjegy

_MG_7709_ok.jpg

Dr. Zopcsák László

(Laszlo Zopcsak PhD, CEO of International Wellness Institute (www.iwi.hu), Expert of EHFA Standard Council (www.ehfa.eu), PhD at Universidad Europea de Madrid)

https://twitter.com/LaszloZ

Indafotó képek

Indavideó

Kommentek

Naptár

július 2014
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  <
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

SportAkadémia

Toszkán túrám margójára...

2014.06.16. 18:56 Zopi

Szia Timi,

A Toszkán bicilglitúrámról kérdeztél FB-on, és kaptam "priviben" "üziket", hogy na miért nem válaszolok? Úgy érzem, hogy jobb ha itt teszem meg, mert vagy normális kifejtem, vagy sehogy. (A találgatásokat megelőzve engedelmeddel felfedem, ha esetleg rajtunk kívül más is olvasná ezt a bejegyzést, hogy nálunk végeztél az IWI-ben, majd kiutaztál Argentínába és azóta ott dolgozol, tanulsz a Táncművészetin. Tavaly márciusban az "end of the world" túrámon Buenos Airesben találkoztunk, és még meg van a videófelvétel, mikor a féknélküli bicigliddel a parkban száguldva majdnem nyakam szegem... :)

"Ádám Tímea: Nagyon jo Laci! Reszletek! Legdurbabb emelkedo? Tavolsag? Leghihetetlenebb veletlen egybeesesek elmeny?"

 

Szóval kérdésedre a válaszom:

Ez sokkal inkább egy szellemi kikapcsolódás volt, mint fizikai teljesítménytúra számomra. Szólt az elengedésről, a türelemről, az elfogadásról, - ami nem azonos a beletörődéssel - az összefüggések átgondolásáról, naplóírásról, olvasgatásról, új élmények befogadásáról, meg egy "kis" tekerésről mindeközben! :) Tehát nem számított a távolság, ha úgy éreztem, akkor 80 km letoltam/nap, a Toszkán hegyen-völgyön a 40 fokban, majd másnap "izzó body-val" kihevertem a hőgutát, menekülve a napsütés elől...:)

Aztán keltem korán és jött a felismerés, hogy a tekerésnél csak a hajnali tekerés a jobb... Főszereplő volt a spontaneitás és a "minden mindegy" érzés. Hol alszom, mit eszem, hova érek? Kit érdekel? A lényeg az "úton vagyok érzés átélése", nem a cél elérése. Van agriturismo, szállás biztos akad. Egyébként, ha figyel az ember arra hogy "steady state" aerob állapotban maradjon, akkor napi 7-8 órát is simán lehet tekerni, ha a segge bírja. "Nem a táv, hanem az iram öl" - mondta edzéselmélet tanárom anno, és én ezt észben tartottam... nem-nem vagyok ilyen laza a hétköznapokban, jó is lenne, de most pótoltam sok mindent azt hiszem...

Szóval semmi dráma, semmi extrém  helyzet, - mondjuk az 1 km-es alagútban biciglizést pánikbetegeknek nem javasolnám, főleg mikor az elszívó szivattyú alatt mész el, az olyan, mintha rádszállna egy Mirage jet katonai repülő, pluszban még 30 cm -re elhúz egy kamion, hát jóga nidrázásra nem alkalmas a hely, ne tegye az, aki relaxálni szeretne.

Végül is nem akartam senkit legyőzni, túlszárnyalni, legfőképp önmagamnak nem akartam bizonyítani semmit, csak talán azt, hogy nem akarok semmit bizonyítani önmagamnak... és ez így volt jó... De azért jó pár oldalt teleírtam, úgy hogy van ennek egy másik olvasata is! Ezt az egészet is azért tettem ide fel, mert reméltem, hogy lejön hogy nem kell mindig a teljesítményt hajhászni, abba úgyis bele vagyunk kényszerítve a mindennapokban...  Na azért volt helyzet, ahol az állóképességem kisegített és ez nem bók volt, hanem tény.

Mivel egyetlen tiltó táblát sem láttam, hogy pl "kerekezés közben nosztalgiázni tilos!", vagy "ne ismerjen fel összefüggéseket hegymenetben!", vagy "biciklizőknek szimbólumokban gondolkozni tilos!".. így hát teret kapott a jobb agyfélteke és megszűnt a múlt projektálása a jelenre, a jövő latolgatásának hétköznapokból ismert szorongató érzése pedig partvonalon kívülre került. Egyedül maradtam a légzéssel, a széllel, a tájjal, a pillanattal. Ha valami szép volt megálltam és fényképeztem. Érzékeim kinyíltak. A dögszag édes. Tudtad? Édes, igaz émelyítően, de mégiscsak édes. Hegyeset köpni? Az tudja csak, mit jelent, aki órák óta csak megy-megy előre és az élettani folyamatok abszolúte nem törődnek azzal, hogy gusztusos jelenség vagy-e szétfőve, szétizzadva... Undorító? Nem.

A legfőbb gondolatkör, amiben benne voltam, hát... nehéz ezt így megvallani, mert már nem a naplómnak írom, de a sorskérdések körül zajlott. Végzet, sors, szabad akarat? Mikor túl vagy a 40-en, sok szép mellett, sok fájdalom is ér. Több a temetés, mint az esküvő... De Anyukám és a Húgom velem voltak, térben és időben ott lehetőségem volt velük lenni, egynek lenni... Azon tűnődtem, hogy kinek miként alakul az élete, mennyiben én irányítom, mit hoznak a gének, a biológiai determináció, a neveltetés? Reális-e akarat szabadságáról beszélni? Vagy az egy álprobléma és igazából a cselekvés szabadságáról van szó? Akarni, beszélni, tervezgetni mindenki tud, mitől függ, hogy valaki tesz-e érte, vagy csak halogat? Mi a szabad akarat? Hát nem a döntés és cselekvés szabadsága? De ha döntök én döntök, vagy nem is tudok másképp tenni, mint amit a tudatalattim diktál? Én akartam Toszkánába jönni, vagy nem is tehettem másként? Az egész egy illúzió? Mennyi elfojtás, vágy mozgatja az embereket, és amikor nem értem, hogy miért így vagy úgy cselekszik a másik, akkor vajon felfogom-e, hogy nem lehet keverni a belsőleg megvalósíthatót a külsőleg lehetségesnek látszóval?

És ha már a cselekvésnél tartunk, ami szerintem egy rendkívül fontos dolog az életben, hogy képes legyek dönteni, és nem azért, mert mindig jól döntök, dehogy, hanem mert ez adja meg a pszichés összeszedettség érzését, a felelősségvállalást a sorsomért! 

Na hát ilyen és hasonló gondolatokkal szórakoztattam magam hegymenetben, lefelé pedig volt hogy üvöltöttem, volt hogy énekeltem (értsd kornyikáltam)  - mi a francért a szojuz nyerusimnily, reszbuklik szvabódnyikra kondícionáltak úttörő, meg kisdobos koromban -  na tuti, hogy ez a dal nem szabad akaratomból jut eszembe...

Meg még arra jöttem rá, hogy aki magányra vágyik az ne egy ilyen túrától várja a csodát, mert ha otthon nem képes megismerni ezt az érzést akkor itt bekattan egy délután szótlanság után. ("Égboltot vált, de lelket nem ki áthajóz a tengeren" -  Terentius) Meg edzettebbé se itt akarjon válni, mert ha eleve nincs meg a kondija, másfél óra után megutálja azt is aki először skiccelte le a kerékpár vázlatrajzát (Da Vinci...)

Aztán ne is higgye azt aki téved, hogy majd itt le lehet fogyni és megkarcsúsodva hazatérve bezsebelni az irigylő pillantásokat; sejtszinten vagy kiéhezve elárulom a nap végére és a magasztos gondolatok hamar átlényegülnek e mottóvá: "Rohadt gyorsan ide egy pizzát, mert éhen döglök!!!" (by ZL) - vagy valami olivaolajat mártogatni úgy hogy beborsozod, megsózod, meg ilyesmi... (úgy mutatta valaki) Ami köztudottan sörrel az igazi, s e dehidratált állapotodban ki vethetne rád ezért követ?

Mielőtt nagyon szentimentális lenne a sztori, azért volt két fontos szempont:

Az egyik a kreditkártya a zsebemben, a másik pedig az eddigi életem történéseiben rejlő összefüggések megértése, elfogadása. Mindkettő ad egy kis magabiztosságot, és ehhez kell a kor, ezt nem lehet megúszni, szóval türelem fiatalok!!! Inkább tartsátok karban magatokat, hogy 40-en felül is legyen mit, mivel és kivel élvezni!!! :)... És azért ebben jelentősen különbözött ez a túra attól, mikor pl. huszon éve kistoppoltam Londonba, vagy bevállaltam a bébiszitter melót USA-ban, 23 évesen.. "Man", na az nem volt semmi, lóvé nélkül, jövőkép nélkül! Azokhoz az időkhöz képest ez egy wellness kéjutazás volt!

Legjobb sztori?

Mikor Siennában bruttó 8 óra tekerés után, szétfőve papucsban slattyogtam, aztán jöttem visszafelé a főtérről papucsban slattyogva.., aztán elfejeltettem hol a szállásom és papucsban slattyogva... stb.. :)

Vagy mikor Birgitte,  a szószátyár német luxusturista megszólított egy déli sziesztám közben Sienna felé félúton egy történelmi városka padján pihengetve, hogy fényképezzem le, majd ezen a kontaktuson felbuzdulva elmondta fél életét; ---éppen egy karib hajótúra fáradalmait jött kipihenni Italyba, pénz nem számít, kaja, pia, jacuzzi legyen... Kövéren, köszvényesen, lihegve kaptatott a műemlék belváros makadám kövein. Nehezített gyakorlatként magassarkú papucskában imbolyogva tipegett, mely egyfajta balance boardként funkcionálva állandó dorsál és plantárfelixióra késztette, s vizenyősen megduzzadt bokája ragaszkodva ölelte körül a műbőr-topán pántját. Core központját jótékonyan elfedő, ámbátor a tervezők által eredetileg mégsem a saját méret és életkor-tartományára szánt nyári ruhácskája szégyenlős félrebámulásra késztetett, s ettől kíváncsian figyeltem kintről önönmagamat, már- már disszociálva, nehogy illetlent gondoljak. Beszéd közben repdeső szempillája, hosszú másodpercekig felfelé befordult, kifelé fehéren ijesztgető szemgolyói CPR ismereteim újraalkalmazásának lehetőségét villantották meg, s ekkor igazán az jutott eszemben, hogy milyen igazságtalan vagyok ezzel a személyleírással, mennyire kívülről ítél az ember... Na de nem ezen a túrán javulok meg én sem...

"És te honnan?" - kérdezte. "Pisa"... válaszoltam. "Hát az messze van!!!... és hol a cuccod?" - kérdezte. "Ott"- mutattam a bicigli csomagtartójára. Tényleg csak egy kézipoggyásszal jöttem.  Ott Birgitte valahogy megsemmisült. Talán azt hitte gúnyolódom. Döbbenet, és tán mai napig tartó hitetlenkedés ült arcára... Tényleg nagy volt a kontraszt.

Még írhatnék az uphill - downhill tekerés szimbolikus, életeseményekkel párhuzamba állítható hasonlóságáról és, hogy a kettő valóban összetartozik és aki csak a sík terepen jár az sok tapasztalattól megfosztja magát, de nem írok többet, mert kifut a tej, mennem kell.

Többet senki ne akarjon tudni. Az egész egy nagy ajándék volt, benne a firenzei állomással, a freskóval, a szoborra megrengéssel hátulnézetből, az elmúlással, a Toszkán tájba nagy belebámulással, egy deres pohár chianti-i borral a kezemben, amikor annyira biztos vagyok valamiben, olyan megérintett... és tele csoda élményekkel, melyek átélésére titokban mindenki vágyik. Thanks God, nekem megadatott... Egy igazi mistery tour...

20140610_192728.jpg

Szólj hozzá!

Itt gladiátorokra van szükség – Nemzetközi Erőnléti Edző Konferencia

2014.05.20. 14:05 Zopi

 

Megjelent a Nemzeti Sportban, 2014. május 16., pénteken. 112 évfolyam, 132. szám

 

Interjú dr. Zopcsák Lászlóval, az IWI Sportakadémia igazgatójával, a konferencia főszervezőjével

 

2014. május 23-án kerül megrendezésre az első Nemzetközi Erőnléti Edző Konferencia Telkiben, a Globall Football Park & Sporthotelben. Ez alkalomból dr. Zopcsák Lászlóval, a konferencia megálmodójával és főszervezőjével készítettünk interjút.

1_1.jpg

 

Miért érdemes ellátogatni erre a konferenciára? Kiknek szól elsősorban?  

Z.L: A mai, magyarországi sport és fitnesz szakemberek eddig is széleskörű ismeretekkel rendelkeztek, de a legmodernebb integrált edzésmódszereket, prevenciós és rehabilitációs technikákat még kevesen ismerik. Ezeket az ismereteket szeretnénk átadni az erőnléti edzéssel, sportsérülések megelőzésével foglalkozó edzőknek, orvosoknak, sportvezetőknek, valamint mindenkinek, aki a téma iránt érdeklődik.

Ez a terület még mindig hiányszakma itthon, eddig nem volt speciális képzés az erőnléti edző (PES - Performance Enhancement Specialist) és a korrektív sportrehabilitációs tréner (CES - Corrective Exercise Specialist) területekre. 2013 tavaszától azonban ez a két sikerszakma is elérhető ráadásul egy olyan amerikai licensz, a NASM (National Association of Sports Medicine) keretein belül, amely alapján az NBA, NFL és NHL játékosait, valamint az európai élsportolókat is edzik. Büszkék vagyunk rá, hogy a szakma legjobbjaitól tanulhattunk, hiszen ezek a külföldön megbecsült sportszakemberek ma már a magas színvonalon űzött, teljesítmény centrikus, modern sport nélkülözhetetlen kulcsszereplői.

 

Az előadók listája nagyon impozáns, hogyan sikerült ilyen erős programot összeállítani?

Z.L: Valóban egyedülálló a kínálat, melyre Magyarországon korábban nem volt még példa. Már meglévő nemzetközi kapcsolatainknak köszönhetően nemcsak a régióban, hanem az egész világon szívesen fogadnak minket és nyitottak az együttműködésre. Így lett a konferencia fővédnöke dr. Jeremy Moody, aki  a cardiff-i egyetem erőnléti edző tanszékének vezetője, az Egyesült Királyság Erőnléti Edző Szövetségének korábbi elnöke. Ő nem csak elméleti szakember, a mai napig tart edzéseket rögbiseknek és kerekesszékes rögbiseknek.  De nem csak külföldön, itthon is remek szakemberek vannak, akik szerepet kapnak a konferencián, pl. Horváth Tamás judo edző, a Magyar Férfi Vízilabda válogatott erőnléti edzője. Az ő jelenlétét azért tartjuk fontosnak, mert újszerű és más sportok számára példaértékű, ahogy a hazai vízilabda képes megújulni, és sok más kiegészítő sport mellett a küzdősport-kondícionálás alkalmazását is beleviszik a játékosok felkészítésébe.

És hogy el tudjuk képzelni, hogy is néz ki az elmélet a valóságban, többféle gyakorlati bemutató is lesz a konferencián, ahol a résztvevők megtanulhatnak néhány új technikát, alapgyakorlatot.

 

Milyen jelentősége, lehetőségei vannak itthon ezeknek a képzett szakembereknek?

Z.L: A magyar sport sikerei jelentős részben azon múlnak majd a jövőben, hogy van-e olyan edző a csapatoknál, aki tud segíteni a sérülésmentes teljesítményfokozásban. Csak hogy egy ismert gyakorlati példát említsünk, az NBA játékosai magasságuk és tömegük ellenére hihetetlenül nagy súlypontemelkedést képesek elérni. Ezt képzett szakemberek, speciális módszerek és edzések nélkül nem lehet elérni. Itt gladiátorokra van szükség.  Az utóbbi időben itthon is egyre több klubcsapat ismeri fel a jelentőségét ennek a területnek és képezi tovább edzőit, mint pl. a Győri ETO FC. 

 

Milyen hatást vársz ettől a konferenciától?

Z.L: Sokak fejében még nem tisztázott, mi is az az erőnléti edzés és az ehhez kapcsolódó fogalmak, képzések. Szeretnénk ezt helyre tenni, valamint ráébreszteni a résztvevőket a sportági erőnléti kondicionálás jelentőségére, az ebben rejlő hatalmas lehetőségekre. Fontosnak tartjuk, hogy az edzők olyan profi képzettségre tegyenek szert, amely alapján képesek korosztályra, posztra, sportágra lebontani az edzéstervet, valamint egész éves periódusokban tudjanak tervezni. Tudjanak team munkába gondolkodni, melyben a sportorvos, dietetikus, korrektív tréner, gyógytornász, erőnléti edző, sportági edző csapatmunkában dolgozik. Tudják integrálni a súlyzós edzést a felkészülésbe, de a korszerű eszközöket is alkalmazzák. Ennek a szemléletnek az elsajátításához nagyszerű alapot nyújt az NASM edző továbbképzésein tanulható, már itthon is elérhető OPT™ (Optimum Performance Training) és CEx™ (Corrective Exercise Continuum) edzésmodell.

 

Hogyan vehetünk részt a konferencián:

A konferencián való részvételhez előregisztráció szükséges, mely az alábbi linken érhető el: http://iwisportakademia.hu/hu/?option=com_rsform&formId=4

 

További információ: http://iwisportakademia.hu/hu/rendezvenyek/35-2014-majus-23-nemzetkozi-eronleti-edzo-sporttudomanyos-konferencia

https://www.facebook.com/events/761131363898636/

 

Szólj hozzá!

Címkék: iwi edzőképzés CES erőnléti PES Korrektiv rehabilitaciós tréner integratív tréning

Interjú Tóth Márton vízilabdázóval, a magyar válogatott tagjával

2014.05.19. 21:04 Zopi

 

Hogy kerül a judo a vízbe? Erőnléti edzés a vízilabdában

Miért tartod fontosnak az erőnléti edzést a vízilabdában?


T.M: Minden sport alapja a megfelelő erőnléti állapot, nincs ez másképp a vízilabdában sem. Ráadásul a sérülésveszély is igen nagy, így olyan módszereket kell alkalmaznunk, ahol kiküszöböljük a lehetséges veszélyeket.


2013 januárja óta Horváth Tamás judo szakedző végzi a Magyar Férfi Vízilabda Válogatott erőnléti felkészítését. Milyen vele együtt dolgozni?

T.M: Rendkívül jó és eredményes, hiszen specifikusan olyan feladatokat végzünk, melyek nagyban elősegítik a víz alatti test a test elleni harcot. Nem a hagyományos súlyzós edzések vannak előtérben azóta, sokkal inkább a saját testsúllyal végzett erősítő gyakorlatok.

 

Korábban milyen erőnléti edzésmódszerekkel készültél a szezonokra? Milyen változásokat érzel magadon, mióta Horváth Tamás módszerei szerint edzel?

T.M: Számtalan módszert kipróbáltam már, évekig dolgoztunk a Vasasban például kettlebellel. Ezt egyébként a mai napig használom, de csak kiegészítő eszközként. Szegeden a 2013-as szezontól alkalmazzuk a deep work-öt is, illetve a jógát. Kiegészítésként még futni és biciklizni szoktam.

Mióta Tamással dolgozom, számtalan olyan új módszert, gyakorlatot tanultam, melyet a vízben, a meccsek során hasznosítani tudok. Ezen kívül sokat fejlődtem a test-test elleni küzdelmekben, illetve biztosabban találom meg a fogásokat. Ezért gondolom azt, hogy az élsport edzőinek paradigmaváltásra van szüksége. Ehhez óriási segítség az, hogy már itthon is elérhetőek a NASM (National Academy of Sports Medicine) PES (erőnléti edző) és CES (sportrehabilitációs tréner) képzései.

 

Május 23-án te is részt veszel előadóként Tamással együtt a Nemzetközi Erőnléti Edző Konferencián Telkiben. Mire számíthatunk a ti bemutatótok kapcsán?

T.M: Gyakorlati bemutató lesz, körülbelül fél órában összefoglalva arról, hogy milyen egy erőnléti edzés a Magyar Vízilabda Válogatottnál. Tamás vezetésével én fogom bemutatni a gyakorlatokat. Érdemes lesz megtekinteni, hiszen olyan kulisszatitkokat is láthatnak majd a résztvevők, amelyeket máshol nem.  

 

A saját bemutatótokon kívül melyik előadás érdekel leginkább a konferencia programjából és miért?

T.M: Minden előadó, aki részt vesz ezen a konferencián, igazi szaktekintély, itthon és külföldön egyaránt, ezért nehéz a választás. Az egyik számomra fontos előadás Dömötör Edité, aki a TF Terhelés-élettani Labor tudományos munkatársa, edzésdiagnosztikai és kardiotréning szakember. Ez az alkat, a szerepkör és a teljesítmény összefüggéséről szól majd válogatott labdarúgók és vízipólósok adatainak tükrében.

 

Miért tartod fontosnak, hogy a PES és a CES képzések már Magyarországon is elérhetőek? Mit jelent ez az élsport számára?

T.M: Az erőnléti edzés fontosságát a saját bőrömön érzem, így tapasztalatból mondhatom, hogy a legtöbb helyen alkalmazott súlyzós edzések kora már lejárt. Sokkal fontosabb a törzs menti izmok tudatosabb felépítése, ami biztos alapot ad a későbbi erőfejlesztésre. Az élsportnak is megvannak a hátulütői, a vízilabdában például gyakori a derékfájdalom. Én úgy látom, hogy amit a PES és a CES képzés képviselnek, az olyan hosszútávon alkalmazható módszerek összessége, mely pozitív hatással lehet a versenyzők pályafutására, így magára a magyar versenysportra is.  A magyar sport sikerei jelentős részben azon múlnak majd a jövőben, hogy van-e olyan edző a csapatoknál, aki tud segíteni a sérülésmentes teljesítményfokozásban.

 

További információk a konferenciáról: http://iwisportakademia.hu/hu/rendezvenyek/35-2014-majus-23-nemzetkozi-eronleti-edzo-sporttudomanyos-konferencia

 

Szólj hozzá!

Címkék: edzőképzés erőnléti PES funkcionális tréning

Interjú Erőnléti Edző Konferencia _Gazdasági Rádió

2014.05.18. 10:08 Zopi

 

Az alább interjút Mezei Dániel sportriporter készítette velem az Erőnléti Edző Konferenciáról a Gazdasági Rádióban, 2014. május 12-én.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: erőnléti edző edzőképzés CES erőnléti PES funkcionális tréning Korrektiv rehabilitaciós tréner integratív tréning

Előadók bemutatása - Nemzetközi Erőnléti Edző Konferencia

2014.04.26. 13:01 Zopi


Telki 
GLOBALL Sport & Wellness Hotel ****

Footballpark & Sporthotel

 2014. május 23. péntek

9.00-17.00

Regisztráció

Részletek

Letölthető program

Facebook esemény

 

Gáspár László: "Erőnléti edzés a ZTE KK férfi kosárlabda csapatában. Miként integrálhatók az Erőnléti Edző (PES) képzés ismeretei a  gyakorlatban?"

Gáspár Lacit (Gazsi) azt hiszem nem kell bemutatni a fitnesz és sportrajongóknak. Már csak azért sem, mert Ő a „legrégebbi” IWI-s tanár, egészen 2000 óta, mióta elvégezte az első magyarországi személyi edző képzést, nálunk tanít.

Az "Évtized Tanára" cím birtokosa:

 

záróbuli_Gazsi_ZL_Laura másolata.JPG

 

E mellett persze rendkívül sok más tevékenysége is van, saját fitnesz termet vezet, személyi edzéseket tart, erőnléti edzőként dolgozik, folyamatosan képzi magát, és most éppen a hivatalos CrossFit verseny sorozatra készül áldozatos munkával. Gazsi amellett, hogy nagyszerű szakember, jó barát is, akire mindenkor lehet számítani és nem utolsó sorban nagyszerű helyekre lehet utazni vele! Mindezt betöltve a 46-ot, 2 gyerek apukájaként! :)

 

 

 

Az előadás témája:

Az elmúlt öt évben, amióta a ZTE KK férfi csapatának erőnléti edzője vagyok, mindig arra törekedtem, hogy a játékosokat olyan edzettségi állapotba hozzam a bajnokság alatt, hogy a képességeik és az elvégzett munka alapján képesek legyenek 100%-os teljesítményt nyújtani, úgy, hogy a sérüléseket minimálisra csökkentsük. Munkám során a megszerzett tudásomra, tapasztalataimra támaszkodtam, és folyamatosan alkalmaztam a legmodernebb módszereket és eszközöket. A 2013-14-es szezontól az IWI-nél elvégzett PES képzésen megtanult OPT modell szerint készítem fel a játékosokat, ennek a munkának az eredményeiről és tapasztalatairól szeretném tájékoztatni a résztvevőket.

 

20130427_162829.jpg
Vajda Anna válogatott kosaras erőnléti edzőjeként is
dolgozott Gazsi  (találkozás Madridban)

 

Végzettségei:


Testnevelési Egyetem 1991
Testépítő-Erőemelő edző
Személyi edző
Táplálkozási tanácsadó
Erőnléti edző (PES)

Eredményei, elismerései:

IWI Elite Trainer
Zalaegerszeg Város Pro Urbe Díj
Magyar Bajnok és Kupagyőztes ZTE KK férfi kosárlabda csapat
Magyar Bajnoki III. helyezés Zala-Volán NKK női kosárlabda csapat
CrossFit Games Open Mastres (45-49 év) korosztály Európai 60. helyezés

Jelenleg a Zalaegerszegi XXL Fitness szakmai- és ügyvezetője
a ZTE KK férfi kosárlabda csapat erőnléti edzője
U 15 Magyar labdarúgó válogatott fitnesz edzője

 

Szólj hozzá!

Címkék: konferencia rendezvény nemzetközi edzőképzés CES erőnléti PES