Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

Peru, Inca Adventure -downhill

2015. szeptember 30. 22:14 - Zopi

11371012_939421896131266_2066235391_n.jpg_640x640

zopcsaklaci készítette ezt a képet.

Szólj hozzá!
Címkék: instagram

IWI Karrier és Nyílt nap - 2015. szeptember 12. (szombat)

2015. szeptember 03. 20:53 - Zopi

IWI Karrier és Nyílt nap - 2015. szeptember 12. (szombat)

 

 15 éves az IWI. Miért gyere el? Programok, lehetőségek, nyeremények, korábbi karriernapok beszámolói.

Helyszín: Oxygen Újpest Wellness Központ 

(1042 Budapest, Árpád út 47-49.) 

program_es_reg.PNG

15 év, mintegy 40 nyílt nap, több ezer érdeklődő és IWIs végzett hallgató. Együtt fejlődtünk a hazai fitnesz szektorral, hatottunk egymásra, formálódtunk, csiszolódtunk, és mindig igyekeztünk tanulni hallgatóink visszajelzéseiből. Az oktatási szabályozásokat, edzőképzést illető őskáoszból a rendezettség felé tartó, dzsungel-ösvény kitaposásához hasonlító evolúciós úton, elérkeztünk hát a kék óceán partjához.

Oda, ahová minden cég kimondatlanul is vágyik, ahol már sokkal több a sikerélmény, mint a napi küzdelem, ahol van múltunk melyből építkezünk, van jövőnk, melyben bízhatunk, és létezik az értékes jelen, melyet átélhetünk, élvezhetünk. 

2015 az IWI 15 éves jubileuma.

iwi15-mockup2.jpg

Ha történetünket, az IWI Story-t nézzük, temérdek mérföldkövet láthatunk, de bizony ez csak a jéghegy csúcsa, a látványos rész, a mélyben pedig a mindennapok megfeszített útkereső munkája állt. Mert nem volt nyílegyenesen felfelé vezető gránitlépcső, sem külső segítség, "jó gyakorlat" előttünk, mentünk előre ösztönből, meggyőződésből. Hittel és szenvedéllyel, hogy jó amit csinálunk, hogy van értéke az IWI tevékenységének, hogy tudunk adni, képesek vagyunk nyomot hagyni. Egy piciny személyi edző tanfolyamból nőtt ki mindez, egy ötletből, mely aztán egy 40 képzéses piacvezető képzési portfólióvá alakult idővel. 

iwi-piaci-reszesedes.png

 

Ezernyi korábbi hallgatónk vett részt ebben a folyamatban, jó visszahallani az ő sikereiket, akár szakmai akár egyéni önmegvalósítás terén.

 

iwi_story.PNG

 

15 év kétség, erőfeszítés, bizalom, önmagunkba vetett hit, szakmaszeretet, továbbtanulás, önfejlesztés, cégépítés, küzdeni akarás, és a munkavégzés flow élménye eredményezi azt, hogy harmóniában önmagunkkal azt tudjuk mondani, megcsináltuk, összeállt a kép. Ami sokkal több, mint szimpla oktatásszervezés.

iwi-szinergia.png

Létrehoztuk az IWI szinergiát, azt az egységet, mely a képzési szekciók összeolvadásáról, a teljes oktatási portfólió felépítéséről, az élsport és a fitnesz összekapcsolásáról, a jóga és a Body&Mind trendek felöleléséről, a SPA és fitness menedzsment integrálásáról, a sporttevékenységhez tartozó funkcionális eszközök biztosításáról, nemzetközi szakértői munkánk elismeréséről, karrierszervező státuszunk megerősítéséről és a legrangosabb szakmai elismerés, azaz a Real Madrid Graduate School képviseletéről szól. Nemzetközi partnereink abban segítenek, hogy képzéseink, és az általunk kiadott bizonyítványok külföldön is elismertek legyenek, s hozzájárulnak ahhoz, hogy mindig megújulhassunk, tanulhassunk, s ezeket a frissen tartott ismereteket beépíthessük kurzusainkba.

 

iwi-partnerek-map.png

És persze nem hagyhatom ki az IWI tanári csapatát, azokat a lelkes, szakmájukat hobbiként is űző, lojális kollégákat, akik nélkül bizony nem valósulhatott volna meg mindez. Különösen nehéz munkájuk volt a "végvárakon" tanító, minden hétvégén a tudásuk legjavát átadó tanároknak, és a másik oldalon, az irodában dolgozó, a zajos sikerekből kevésbé részesülő munkatársaknak. Igen, azoknak is köszönet, akik már nincsenek velünk, de fejlődésünk valamely periódusában segítettek minket! IWI hallgatóból lett oktatóink, előttetek pedig le a kalappal!

 

Mindezek mellet főképpen arról szól ez a nap, hogy Te hogyan tudod karrier elképzeléseidet megvalósítani a mi segítségünkkel? Az IWI 15 éves története miként segít hozzá téged ahhoz, hogy sport- fitnesz szakemberré válj, és Te is elindulhass a nemzetközi sport/fitnesz/egészségfejlesztési/Spa menedzser karrier úton?

Tudod mit? Többet mondok ettől, hiszen még a karriertől is fontosabb, hogy személyes fejlődésedet miként tudod megalapozni, továbbfejleszteni az IWI-n keresztül? Sosem késő, hogy kondíciód építsd, megtanuld az egészséges, fitt életmód menedzselését, s ezen keresztül, magad átformálási tapasztalatát felhasználva másoknak is segítségére légy! Mi ez, ha nem szenvedélyből karrier?

Bemutatkozunk ezen a rendezvényen, láthatsz minket szakmai és emberi oldalunkról egyaránt. Megerősítést kaphatsz, hogy jó helyen vagy, jó szakmát választasz! Vegyél részt az IWI budapesti Karrier Napján, hallgasd meg az előadásokat, regisztrálj karriertanácsadásra, és mozogj egy jót, válaszd ki az érdekesnek tetsző programot! 

 

 

Esetleg van kifogásod, hogy ne légy ott? :)

 program_es_reg.PNG

 

További IWI Karrier napok 2015 őszén:

2015. szeptember 19. - Pécs
2015. szeptember 20. - Debrecen
2015. szeptember 26. - Győr
2015. szeptember 27. - Szeged

 

 

Nyílt Nap Blogbeszámolók

 

 IWI Oktatási katalógus letöltése, nézegetése (Kattints a képre)

iwi15-a4-cover-mock_masolata.jpg

 

IWI Nyílt Nap - 2. rész. A súlyemelés szerepe a fitnesz edzésben és a sportági teljesítmény fokozásában)

 IWI Nyílt Nap 3. rész – Mitől VALÓBAN nemzetközi egy iskola?

 

További infó tanfolyamainkról:

www.iwi.hu

(Fitnesz, Wellness, Menedzsment, Jóga)

www.iwisportakademia.hu

(Erőnléti edzés (PES), Korrektív sportrehabilitációs tréner (CES), Real Madrid Graduate School, Mentor coaching programok)

www.iwishop.hu  

(Funkcionális eszközök, fitnesz termékek)

Szólj hozzá!

Mitől VALÓBAN nemzetközi egy iskola és miért fontos ez Neked?

2015. szeptember 02. 07:51 - Zopi

IWI Karrier és Nyílt nap - 2015. szeptember 12. (Szombat)

 

Helyszín: Oxygen Újpest Wellness Központ

(1042 Budapest, Árpád út 47-49.) 

 

program_es_reg.PNG

 

 

Mitől nemzetközi egy iskola? Semmiképp sem a névbe illesztett "international" szócskától. Nyílt Napunkon erről beszélni fogok előadásomban, most azonban a lényeget kiemelem belőle. Manapság egyre fontosabbá válik, hogy végzettségeddel külföldön is elhelyezkedhess. Nem mindegy, hogy egy iskola csak nevében „international”, vagy a valóságban is tartalmazza ennek lényegi elemeit.

Az alábbi videó a 2015 jan. 24-i Educatio Oktatási Szakkiállításon készült 30 perces előadásomból azt a részletet tartalmazza, ahol az IWI nemzetközi szerepéről, edzővé válásom motivációjáról, és a nemzetközi edzőregiszterekbe való bekerülés fontosságáról beszélek.

 

Minden cégnek, szakembernek vannak olyan értékei, melyre büszke lehet, mert sokat dolgozott, tanult érte, mert különlegessé teszi, megkülönbözteti a többitől. Az IWI-nél az egyik ilyen érték az, hogy másfél évtizede építésben levő nemzetközi partnerkapcsolataink révén olyan tudásanyaghoz jutunk, melyet beépítve oktatóink továbbképzésébe és a tananyagba, jelentős előnyhöz jutnak hallgatóink. A képlet egyszerű, a fitnesz szektor újdonságait csakúgy, mint az IT, vagy az autóipari innovációkat nem nálunk találják ki, hanem elsősorban USA-ban, és Nyugat Európában. Ezért kritikus fontosságú, hogy egy iskola szakmai vezetői, tanárai részt vegyenek a nemzetközi vérkeringésben, meghívott prezenterként, előadóként jelen legyenek a partner iskolák rendezvényein. Ez a tudás és tapasztalat-csere elengedhetetlen fontosságú. (Blogomban számos ilyen eseményről beszámolok)

 iwi-partnerek-map.png

A másik jelentősége a nemzetközi elfogadottságnak, hogy ez tulajdonképpen akkor ér valamit, ha akkreditációval, vagyis az iskola által kiadott tanúsítványok külhoni elfogadottságával is jár! Erről már korábban írtam több posztot, most nem ismételem magam újra. Itt olvashatod 2011-es írásomat, ami most is aktuális! Könnyen le lehet rázni azzal az érdeklődő hallgatókat, hogy az Europass mindent megold, ez azonban koránt sincs így, mert a fitnesz szektorban a munkavállalás feltétele Nyugat Európában, hogy csatlakozz a szakmai regiszterhez. Erre akkor van esélyed, ha font, vagy dollár ezrekért elvégzel egy kinti tanfolyamot, vagy ha eleve olyan iskolába jársz, ahol az EREPS-be, vagy a UKREPS-ben való regisztrációd biztosított!!! 

Miért írom le mindezt?

Mi rendkívül sok energiát, pénzt, utazást, kapcsolatépítést fektettünk abba, hogy a külföldi munkavállalásodat megkönnyítsük. Nem biztatlak a külföldön való letelepedésre, de arra igen, hogy próbáld ki magad, szerezz barátokat, ismerd meg a kinti kultúrát, erősödj szakmailag és anyagilag, nem utolsó sorban pedig a kivételes helyzetet lehetővé tevő szaknyelvet sajátítsd el! Aztán gyere haza és itt építsd a fitnesz szektort, jó szakemberre, edzőre mindig szükség lesz itthon! 

Olvassátok el az alábbi, egyébként nagyon kritikus blog és posztbejegyzéseket megfogalmazó korábbi hallgatónk véleményét:

 Attila Kurti‎ (Aerobik oktatók-Személyi edzők Magyarország - zárt FB csoport)

Sziasztok!
Ez itt most a reklám helye titok nélkül, úgy érzem érdemes pár jó szót szólnom, mivel a múlt héten pénteken vizsgáztam le sikeresen az IWI suliban az emelt szintű személyi edző szakon, ezzel megkaptam az EQF Level 4 besorolást a nemzetközi Reps regisztrációhoz. Korábban már írtam ennek fontosságáról, emiatt a kurzus miatt itthon töltöttem az elmúlt időszakot és hamarosan megyek vissza Dublinba.
A saját esetemből jöttem rá, hogy ez a papír mit jelent, ugyanis korábban Londonban kudarcba fulladt minden tervem, mivel a magyar sima OKJ-s végzettségeket és Europass-t nem fogadják el. Emiatt akkor közel 700 ezer forintot buktam kint 3-4 hét alatt majd visszakényszerültem, holott korábban már éveket éltem külföldön és úgy gondoltam semmi baj nem érhet. Tudatosan a papír miatt iratkoztam be erre a kurzusra, de pozitív csalódás is ért, mivel nem csak erről szól az egész, ebben az iskolában rengeteg uj szakmai irányvonalat fedeztem fel, egy teljesen uj, bővített szolgáltatás rendszerrel indulok most újra. Ki merem jelenteni, hogy az IWI egyedülálló Magyarországon és a legkorszerűbb, leghasználhatóbb tananyaggal rendelkezik, nem a szocialista mennyiségi tananyagra épít mint más iskolák. Bár én a következő továbbképzésemet érthető módon majd Dublinban fogom csinálni, de ha adhatok tanácsot, akkor Mo.-on mindenképp ezt a sulit ajánlom mindenkinek, mind tananyagban, tehát szakmailag, mind pedig a végzettség nemzetközi elfogadottságát tekintve nincsen alternatívája. Köszönöm a az IWI-nek ezt a fél évet, a sok új inspirációt és a szuper társaságot ami összejött, több értékes barátságra is tettem szert, az osztályomban két Man's Physique versenyző is kinőtte magát épp ez idő alatt, egyikük többszörös amatőr bajnok lett ... szóval számomra ez egy tökéletes emlék zárás képpen. Aki szeretné a jövőben követni a fitness ipar eseményeit és az én ténykedéseimet Dublinból az következő edzői oldalamon egy Like-al ezt megteheti, pár hét múlva tehát Írországból fogok "tudósítani" .. szép napot nektek

Milyen iskolaválasztási szempontokat javaslok még áttekinteni mielőtt leteszed a voksod valahová? Az alábbi táblázat nem teljes körűen, de azért tippeket adhat. Kérd a tényeket, az IWI-nél a weboldalunkon minden szempont mellé linkeltük a háttér információt. Ugyanakkor fontos, hogy a nyílt napon meghallgasd a részleteket és a karrier tanácsadáson, konkrétan, személyre szabva segíthessünk. Az már jelent valamit ha, egy sulinak egyáltalán van nyílt napja, az viszont még többet, hogy ott milyen komoly programok vannak? Milyen helyszínre viszi? Milyen szolgáltatást, figyelmet kapsz? Kipróbálhatod-e az egyes trendeket, megismerheted-e a leendő tanáraidat, karrierpályádon kapsz –e majd segítséget pl. munkaajánlatokkal, vagy csak a képzések eladása a cél?

 iskolavalasztasi.PNG

 

Egy iskola nemzetközileg elismert, ha:

  • a kiadott tanúsítványt, végzettséget igazoló dokumentumot más országokban is elfogadják
  • tanárai külföldi képzéseken is oktatnak
  • tanárai meghívott prezenterek külföldi konferenciákon
  • rendelkezik a hazai hatályos OKj-s, (Országos Képzési Jegyzék)  engedélyekkel
  • végzett hallgatói regisztrálhatnak az EREPS-be (Európai Hivatásos Edzők Regisztere)
  • a hazai alapképzések mellett külföldi licensz képzéseket is kínál (nálunk ilyen pl.  CES, PES)

További kérdéseitekkel kapcsolatban az IWI nyílt napján rendelkezésre állunk!

 

 

 

 

Korábbi Nyílt Nap Blogbeszámolók

 

 IWI Oktatási katalógus letöltése, nézegetése (Kattints a képre)

iwi15-a4-cover-mock_masolata.jpg

 

További infó tanfolyamainkról:

www.iwi.hu

(Fitnesz, Wellness, Menedzsment, Jóga)

www.iwisportakademia.hu

(Erőnléti edzés (PES), Korrektív sportrehabilitációs tréner (CES), Real Madrid Graduate School, Mentor coaching programok)

www.iwishop.hu  

(Funkcionális eszközök, fitnesz termékek)

Szólj hozzá!

Erőnléti edzőtábor Wales, Celtic Academy

2015. július 13. 15:39 - Zopi

 

Szezon előtti felkészítő táborban vagyunk a Celtic Akadémián kézilabdás fiammal, Zalánnal. A lányokat most otthon hagytuk, ilyen is kell, fiús bandázás! Kollégám, a cardiff-i egyetem erőnléti edző programjának tanszékvezetője, Dr. Jeremy Moody irányítja ezt a Newport-i konditermet, mely amolyan „perfomance center”.

20150710_173444.jpg

 

Maga a helyszín egy golfakadémia perifériáján van, gyönyőrű, nemzetközi versenyekre is alkalmas 19 lyukas golfpálya melletti oktatóközpontban. (Megérkezésünk napján Gareth Bale is itt ütögetett a Celebritiy Cup-on, mindenféle TV bemondó, színész, sportoló híres ember társaságában, az őket követő rajongók gyűrűjében. Így Zalánnak, mint ős-RM szurkolónak, jól indult a hét).

 

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: kézilabda CES PES