Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

Fitness International Standards Meeting (ISM) quest’anno e’ a Roma!

2017. november 25. 14:20 - Zopi

Konferenciabeszámoló ISM Róma 2017

A nyolcadik alkalommal, ezúttal Rómban megrendezett ISM hozta az eddig megszokott formát, ismét feltöltekezve, inspirálva hagytam el a konferenciatermet. Eddig sikerült mindegyiken részt vennem és személy szerint is, cégesen is, karrierben is rendkívül sokat köszönhetek ezeknek a találkozóknak. Nem feltétlenül csak az elhangzott előadásoknak köszönhetően, hanem azért, mert a kapcsolatépítés , a „networking” csak így, élőben, bizalmi alapon képzelhető el. Azt hiszem, ha pl. pék lennék, az összes sütőipari konferencián az első sorban ülnék, vaníliás buktát majszolva. De jó hogy nem pék vagyok, testkompozíciós okokra visszavezetve legalábbis!

Tovább
Szólj hozzá!

Edzőregiszterek a nagyvilágban. Hitelesség, elismertség, szakmai közösség. Érett erre a hazai fitnesz szektor?

2017. november 20. 13:12 - Zopi

Négy nap múlva Róma, ismét ISM!!

Bár már az olasz fővároson jár az eszem, mégis meg kell emlékeznem a tavalyi athéni 7-ik International Standards Meeting-ről, mely az egyik legmeghatározóbb konferencia volt számomra. Pedig a korábbi Madrid, London, Barcelona, Budapest (itt mi rendeztük az ISM-et 2013-ban), Amszterdam, Lisszabon helyszínű rendezvényeken is  komoly feladatokat kaptam, mégis talán Görögországra értek be az elindított folyamatok. Még a könnyeink is kicsordultak néha, igaz, ez inkább a szálloda előtt Obama látogatása elleni tüntető tömegbe lövellt paprikasprének volt köszönhető, nem a munkánk eredménye felett érzett meghatottságnak.

Éles kontrasztként bent a szállodában békésen folytak az események, pedig a közönség sokszínűsége, - ha a nagypolitikai helyzetre gondolunk – akár alá is áshatta volna ezt. Miért is nosztalgikus Athén számomra? Azért mert abban a kivételes helyzetben volt részem, hogy én vezényeltem le a "The value of international cooperation: How can we be stronger together?" kerekasztal beszélgetést, melynek végén aláírtuk azt az együttműködési szerződést, mely a már létező és az újonnan csatlakozó nemzetközi regiszterek közötti kooperációt szabályozza. Néhány szignónak tűnik, de mindehhez hosszú évek előkészítő munkája kellett. 

Tovább
Szólj hozzá!