Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

Fitneszedző-képzés körkép Magyarországon

2016. augusztus 26. 12:04 - Zopi

Iskolaválasztási szempontok, hogy ne érjen csalódás!

Fitnesz Iskola körkép, vagy inkább kórkép?

Szlovéniai MTB túrám harmóniájából visszatérve, fitnesziskola választásra buzdító reklámhangzavar fogadott. Te, aki fitnesz edzői pályán gondolkozol, netalán külföldön is akarsz dolgozni (vagy csak saját magad fejlesztésére keresel egy hiteles iskolát), rendkívül nehéz helyzetben lehetsz most. Bonyolult lehet számodra tudatos döntést hozni így, hiszen csőstül jönnek feléd a befolyásoló impulzusok. Ennek a helyzetnek a tisztázása késztetett arra, hogy megpróbáljak tárgyilagos segítséget nyújtani, hogy eligazodhass ebben a káoszban. Felvettem hát újra a montis védőcuccokat, hogy megfelelően felvértezve tudjalak informálni.

14089524_10154481730299776_1418998206_n.png

Tovább
Szólj hozzá!

Újra IWI Karrier és Nyílt nap - 2016. szeptember 10. (szombat)

2016. augusztus 14. 19:39 - Zopi

Ha a mozgás a szenvedélyed, akkor itt a helyed!

IWI Karrier és Nyílt nap - 2016. szeptember 10. (szombat)

 

Miért gyere el? Programok, előadók, nyeremények, korábbi karriernapok beszámolói. 

Helyszín: Oxygen Újpest Wellness Központ 

(1042 Budapest, Árpád út 47-49.) 

 

program_es_reg.PNG

 

Gondolom, ha rákattintottál a linkre, kíváncsi vagy arra, hogy mit ad számodra a szeptember 10-én megrendezésre kerülő IWI Karrier és Nyílt Nap!

Inspirációt és konkrét gyakorlati útmutatót nyújtunk ahhoz, hogy miként vágj bele egy nemzetközleg is jövedelmező fitnesz/wellness/sport karrier felépítésébe, vagy ha ez még távoli terv számodra, akkor saját fittséged fejlesztésébe. Tulajdonképpen az iskolánk, oktatóink, képzéseink bemutatása a cél, de alkalmat adunk arra is, hogy feltedd kérdéseidet, eligazodj a képzési kínálatban, és jelentős kedvezménnyel jelentkezhess. Ugyanakkor ez még csak egy szimpla nyílt nap lenne így. Mitől lesz karriernap? Joggal kérdezheted!

Tovább
Szólj hozzá!

Ezt láttam a vizsgaelnöki székből - diplomavédés Madridban

2016. július 03. 13:13 - Zopi

Real Madrid Egyetem Sportmanager (MBA) szak - ők lesznek a sportvilág új vezetői?

„Tisztelt vizsgabizottság, az előadásunk pénzügyi része olyan, mint a szexi szoknya, elég rövid, hogy izgalmas legyen, de van annyira hosszú azért, hogy a lényeget lefedje!” - kezdte az indiai vizsgázó a prezentációját ezzel a rendhagyó hasonlattal a Real Madrid Egyetem, (Real Madrid Graduate School – RMGS) Masters of Business Administration (MBA) in Sport Management diploma védésén. Célját elérte, újult érdeklődéssel fordultunk a téma felé, mert így a második nap végén, tizenegy, egyenkét 1 órás sport témájú üzleti terv végig hallgatása után jól jött a stílusváltás! A vizsgabizottság elnökeként az volt a dolgom, hogy a két spanyol, sport-üzleti szektorból érkezett tanár kollégámmal kihozzuk a maximumot a hallgatókból. Tehát szerves részei voltunk  a vizsgának, minden témát gondosan áttanulmányoztunk már otthon, és figyelembe véve a mentorok írásos javaslatait, vitát generálva, kérdésekkel árasztottuk el az izgalomtól fűtött végzősöket. Arra voltunk kiváncsiak, hogy vajon a bemutatott téma a valós életben is működőképes lenne-e?

 

Tovább
Szólj hozzá!

A „fapados” fitnesz termek térnyerése. Veszély, vagy lehetőség a hazai fitnesz iparra nézve?

2016. június 05. 18:19 - Zopi

Fitnesz Menedzsment sorozat

A 2012-es novemberi bécsi IHRSA konferencia egyik fő témája a „budget fitness” terem láncok térnyerése volt. A hagyományos berendezkedésű fitnesz termek vezetői, menedzserei lázasan keresték a megoldást az olcsó, de mégis jó minőséget kínáló, rendkívül költséghatékonyan működő, vírusként terjedő versenytársak ellenében. Akkor realizáltam én is, hogy ez az új üzleti modell micsoda átrendeződést hozhat a betokosodott, a konkurencia kihívásaira nem, vagy rosszul reagáló, stagnáló fitnesz szektorral rendelkező régiók számára. Ezt követően számos Fitnesz Menedzser Fórumot rendeztünk itthon is, ahol igyekeztünk felhívni a Klubvezetők figyelmét erre az új trendre.

534676_10151247781394776_1848516088_n.jpg

IHRSA kongresszus, Bécs, 2012 november 02-03-04. Az EU fitnesz ipar 475 képviselője. 

Alapvető változást fog hozni a hazai fitnesz ipar életébe az a pillanat, amikor az első hazai budget klub, másnéven fapados, vagy „Low-price – high volume” (alacsony tagdíj – nagy taglétszám) klub láncolat megnyitja kapuit. Az elmúlt években ugyanis a vendégszerzés egy teljesen új megközelítését fejlesztették ki tőlünk nyugatabbra. Ez pedig az online vevőkeresés és értékesítés koncepciója. Ez a trend nemcsak, hogy átalakította a hagyományos értékesítői munkát és nélkülözhetővé tette az értékesítő munkatársakat, hanem óriási üzleti sikert és a vendégek részéről elfogadottságot is hozott. Értékesítőkre persze továbbra is szükség van, csak az értékesítés helye áthelyeződőtt a „cloud”-ba, vagyis az internetes felhőbe.

 

Tovább
Szólj hozzá!

Kedvező változások a Korrektív Tréner, az Erőnléti Tréner és a PES, CES képzésekben!

2016. április 15. 17:10 - Zopi

Hatalmas átalakuláson ment keresztül a CES, PES képzésünk!

 

Csökkent tandíj, + 2 nap gyakorlati oktatás, tananyagfejlesztés, a NASM licensz opciós választási lehetősége és az állami akkreditáció megszerzése a változás legfőbb ismérvei.  

 

2015 júliustól engedélyezett lett az erőnléti tréner és a korrektív tréner (ez a PES és a CES hivatalos elnevezése) képzésünk!

(E-000168/2014/B001, E-000168/2014/B002)

 

Az IWI vezette be és akreditáltatta az első hazai szakmai továbbképzést nyújtó, és államilag elismert tanfolyamokat ezen a területen!  

 

Ez azt is jelenti, hogy Áfa mentes lett a tandíj. A további optimalizálásnak köszönhetően azonban még ezen túl is csökkent a képzés ára! (27-45%)

 

Lényeges változás, hogy külön-külön és komibálva is elvégezheted a képzéseket, időt és pénzt takarítva meg!

I. Csak NASM licensz, gyakorlati napok nélkül, angolul:

Tovább
Szólj hozzá!