Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

Előadók bemutatása - Nemzetközi Fitnesz és Egészségfejlesztési Konferencia

2013. április 20. 19:57 - Zopi


Konf_logo hossz bw.jpg

Az év legrangosabb fitnesz-egészségfejlesztési szakmai rendezvénye!
Ha szakmai fejlődésedet, karrierpályád építését, önmagad pozicionálást és a kapcsolataid építését fontosnak tartod, itt a helyed. Megfizethetetlen értékű információhoz juthatsz az alábbi előadókat hallgatva!

43 inspiráló, gyakorlatban alkalmazható előadás! Az alábbiakban folyamatosan megosztom az előadók témáit és szakmai hátterüket.

 A teljes konferencia program letölthető itt

 

Az előadók bemutatása:

 

Dr. Nagy Ágnes – orvos, PhD hallgató, PTE ETK – természetes gyógymódok szakértője. A "stresszencia program" megalkotója

 

 

 

(EF) A stressz kezelés esszenciája – a táncos mozgás szerepe a distressz oldásában

 

 

 

Az utóbbi évtizedek kutatásai bizonyították, hogy szoros összefüggés áll fenn a fizikai aktivitás, valamint az egészségi állapot és a morbiditás, illetve mortalitás között. Az egészségmegőrző programokban kulcsfontosságú szerephez jutnak a fizikai aktivitást, a mozgást előtérbe helyező jelszavak. Ezen a területen nem csak az egészségügyi dolgozók felelőssége hangsúlyozott, hanem ez esetben a NŐK is különös jelentőséggel bírnak. A nők az élet számos területén központi szerepet töltenek be, társadalmi szerepük vitathatatlan. Nem csak önmaguk egészségét tartják szem előtt, hanem komoly szerepet vállalnak családtagjaik egészség-megőrzésében, a felelősségtudat alapú egészségre nevelésben, gyermekeiknek példát mutatnak. Feladatiak végzése során azonban gyakran kerülnek STRESSZ-helyzetbe, melynek kezelése egyéni stratégiák kidolgozására ösztönöz. Bizonyított, hogy a szervezetre tartósan gyakorolt stresszhatás egészségkárosító tulajdonságokkal bír. Az un. distresszek (káros stresszek) kivédésére egy lehetőség a táncos torna, mely élvezetes és egészségvédő hatással rendelkezik.

 

 

 

Most az egészségfejlesztési szekcióból a táplálkozási blokk három előadóját mutatom be nektek.  

 

Silye Gabriella - Élelmiszermérnök, természetgyógyász, IWI oktató, sporttáplálkozási tanfolyam képzésvezető

 

 Teljesítményfokozás sporttáplálkozással. Az vagy amit eszel?

 

 A sporttáplálkozás irányelveinek betartása komoly teljesítményfokozó hatással bír és elengedhetetlen szempont a regeneráció gyorsítása és az optimális testösszetétel kialakítása. Az ideális alkat, testzsír –izom arányok optimalizálásához nem kell egyhangú diétát folytatni. Előadásomban rávilágítok a sportolók által elkövetett legnagyobb hibákra, a koplalás és a divatdiéták szervezetükre gyakorolt káros hatásaira. Egy átlagember szervezetét is megviselik a különböző csodakúrák, de egy sportoló esetében még kiélezettebb a helyzet, hisz nála a zsírból történő fogyás mellett az izomtömeg és teljesítmény megőrzése a legfontosabb szempont. Bemutatom az egyénre szabott étrend kialakításának lehetőségét és a megfelelő alapanyagok kiválasztását. Melyek az egyéni szükségletet meghatározó tényezők, hogyan alkalmazzuk a különböző természet adta gyógyító zöldségeket, élelmiszereket sportolóknál. Milyen lépésekből és módszerrel történjen a sportoló tisztítókúrájának összeállítása.  

 

Dr. Kovács Eszter (PhD) - Szociológus, kutató

Semmelweis Egyetem, Egészségügyi Menedzserképző Központ

 

(EF) „All you can eat – All you can move” - A táplálkozáskontroll és a testmozgás védőhatásai serdülőkorban

Számos pszichoszociális és kulturális védőfaktort tart számon a szakirodalom a serdülőkori egészségmagatartással kapcsolatban. Jelen kutatásunkban a táplálkozáskontroll és a testmozgás jótékony hatásait vizsgáltuk serdülőkori egészségmagatartás kapcsán. A szerfogyasztás prevalenciájának vizsgálatakor azt találtuk, hogy a táplálkozáskontrollnak jelentős protektív szerepe van, ugyanakkor növelheti a nagyivást. A lelki egészségre fókuszálva a fiatalok - különösen a lányok - egészségi állapotukat lényegesen jobbnak ítélték, valamint optimizmusuk és az élettel való elégedettségük szintje is emelkedett a gyakoribb testmozgással és táplálkozáskontrollal. Emellett a fiúk jelentős védelmet élveznek a depressziós tünetek megjelenésével szemben. Összegzésként elmondhatjuk, hogy a táplálkozáskontroll és a testmozgás jelentősen hozzájárul a fiatalok egészségmagatartásához.

 

Dr. Mák Erzsébet (PhD) - Dietetikus, főiskolai adjunktus, SEEK Alkalmazott Egészségtudományi Intézet Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszék

 

(EF) A dietetika adta lehetőségek a sport rehabilitációban.

 

A dietetika nem csupán gyógyélelmezést jelent, hiszen tágabb értelemben szabályozott életmódot értünk alatta. Tehát szoros kapcsolatban áll a sporttal, az egészségmegőrzéssel. Ma már egyre többen ismerik el, és használják a táplálkozás adta lehetőségeket a teljesítményfokozásban. Sajnos, az egyéb területek – mint a rehabilitáció - még kiaknázatlanak, pedig a dietoterápia rehabilitációs céllal való alkalmazása nem más, mint indirekt teljesítményfokozás. Ennek célja a sportolástól kényszerűen távol töltött idő lerövidítése, a mielőbbi felgyógyulás elősegítése, valamint visszatéréskor az edzéshez való adaptáció segítése. Rehabilitációs diéta alkalmazása lenne szükséges sportsérüléseknél, túledzettségnél, belgyógyászati, sebészeti betegségek és infekciók esetén, sőt kedvező hatását ki kéne használni mentális kifáradásnál is. Ennek a spotroló személyére szabott megoldását a dietetikus szakemberek tudják ellátni.

 

 

Zopcsák László (bemutatkozás)

Elhatároztam, hogy mindennap megosztok egy előadót. Vasárnap van. A legkönnyebb utat választom, a saját előadásomat mutatom be, mert valahogy ez esik kézre legjobban...

Már csak azért is mert a kutatásról, mely az előadásom alapját képezi, megannyi blogbejegyzés van:

http://fitnesstrend.blog.hu/2012/02/23/noi_eroedzes_es_periodizacio_tudomanyos_kutatas_a_fitneszben

http://fitnesstrend.blog.hu/2010/12/19/nemzetkozi_kutatas_kommentek

 

 

Edzésperiodizáció a fitneszben. Kliensmotiváció tudományos módszerekkel?

 

A fitnesz edzések periodizációjának a tudományos alapú megközelítése eddig még nem történt meg. Az eddigi kutatások főként élsportolókon, vagy a másik végletet jelentő rehabilitációban jelentek meg, viszonylag kis populáció bevonásával. Most azonban nem tudományos előadást szeretnék tartani hanem közérthetően ismertetni azokat az eredményeket, melyek az alábbi "research study" alapján nyertünk.

120 fizikailag aktív, fitnesz terembe járó premenopauzális korban lévő (de korábban súlyzós edzést nem végző) hölgyet osztottunk 3 csoportba (Lineáris, Edzésenként változó nem-lineáris, és Kontroll). A két periodizációs program edzésterjedelme és intenzitása ki lett egyenlítve az összehasonlíthatóság érdekében. Képzett személyi edzők felügyeletével, heti 3 alkalommal, 12 héten keresztül végeztettük az erőfejlesztő edzéseket. Az antropometriai mérések mellett (Testzsír%, Derék-csípő arány, comb, vádli körfogat, stb.) a fő fókusz az alsó test maximál erejének, a relatív erőnek, illetve a teljesítmény (power) és az ezzel összefüggő robbanékonyság mérésén volt, erőkeretes guggolás gyakorlatvégzés közben.

 

Vajon érdemes-e a fitnesz edzést periodizálni? Mi a jelentősége a személyi edzésnek, a kiscsoportos, több hónapos programoknak a vendégmegtartásban? Motiváló-e a periodizáció? Kell-e tartani a hölgyeknek a súlyzós edzés maszkulin hatásától? Az alap hipotézisen kívül ezekre a fontos kérdésekre is választ kaptunk a kutatás során. 

Ha spanyolul érdekelne a konklúzíó:

http://fitnesstrend.blog.hu/2011/07/28/konkluzio_phd_disszertacio

Amennyiben angolul érdekel a súlyzós edzés hatása a női szervezetre:

 http://fitnesstrend.blog.hu/2012/11/20/effects_of_resistance_training_rt_on_women_research_study_part_i

 Ha magyarul érdekel mindez, gyere el pénteken és hallgass meg! :)

 

 

Mr John Harris

 

Amerikai származású osztrák üzletember. Fitnesz terem - hálózat üzemeltető, beruházó, konzulens.

 

John két előadást tart a nap folyamán.

A plenáris előadás témakörei: 

Kihívások és trendek a nemzetközi fitnesz szektorban

  • Mely vállalkozások sikeresek és miért?
  • Mely vállalkozások „buknak be” és miért?
  • Image problémák, pénzügyi problémák, személyzeti problémák

 

Szekció előadás:

A klubtagság értékesítése. Miként működik a nyereséges klubüzemeltetés külföldön?

  • Út a lehetséges üzletféltől a klubtagságig
  • A szükségletek elemzése
  • Miként válik valaki klubtaggá?
  • Az eladási ajánlat zárása.

 

DSC_0619_1.JPG
Mr John Harris előad Budapesten az MFESZ menedzser fórumon

 

 

John 1983 óta üzemeltet fitnesz termeket, ő alapította az első európai nemzetközi láncot a '90-es évek elején, melynek vannak tagjai Németországban, Belgiumban, Londonban is. A „Health Club Management”, és „Bodylife” magazinok szakírója. Konzulens cégével számos fitnesz termet alakított ki Európa szerte, valamint Dubaiban, és Kaliforniában is. Az IHRSA Európai Elnökségi tagja. John már tartott előadást Budapesten az MFESZ menedzser fórumán. A közönség kicsit meg is volt illetődve, amikor a „fitnesz ipar Steve Jobs”-ától lehetett kérdezni, hogy ő miként csinálta, hogyan látja… A szakma "nagy öregjének" előadása rendkívül sok hasznos üzleti és szakmai információt tartalmazott, melyből sokat tanulhatnak a hazai menedzserek és a fitnesz termek üzemeltetése, a trendek alakulása iránt érdeklődők. John nyitott arra is, hogy díjmentesen elbeszélgessen fitnesz terem vezetőkkel, tanácsokkal segítve őket. Erre többek között lehetőség lesz a konferencia estéjén a "networking partyn".

 

John elmesélte nekem, hogy fiatal amerikai edzőként, miként figyelt fel rá egy média vállalkozás Ausztriában, mely befektető társként elindította vele a "John Harris Fitnesz" hálózatot. A névválasztás ügyes húzás volt, mert innentől nem engedhette meg, hogy rendetlenség, vagy kosz legyen, hiszen akkor John Harris maga koszos és rendetlen! Később eladta a saját magáról elnevezett klubokat és megalapította a „Stars Fitness” fitnesz termeket, melynek tulajdonosa, vezetője ma is. Így lett John Harris "a John Harris Fitness" konkurense. (Erről mindig kicsit a John Malkovich-menet film jut eszembe...)

Bécsben alkalmam volt megnézi egy termét és mondhatom, tudja miről beszél. Legutóbb Kölnben a FIBO-n találkoztam vele 3 hete. Lenyűgözött, hogy mennyire rendkívül izgatottan készült erre az előadásra, tele volt a hazai helyzetet érintő kérdésekkel. Az az ember, aki igazán lelkes a fitnesz ipar előremozdítása ügyében, sokat lehet tanulni tőle! 

Menedzser jelölteknek, tulajdonosoknak, befektetőknek, karrierépítő edzőknek kötelező program!

Az előadáson szinkrontolmács lesz!

 

 

 

Dr. Szilágyi Zsuzsanna PhD 

Orvos, Pszichológus, Magatartásterapeuta, korábban a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ preventív igazgatója és az Egészségvédelmi Intézet főigazgatója, rendfokozata ezredes.

A mentális állóképesség feltárása, összefüggésben az egészség-mutatókkal és az egészségmagatartással

Kulcsszavak: megpróbáltatás tűrés, mentális állóképesség, kontroll és coping

Ahhoz, hogy sikeres egészségfejlesztési programot alakíthassunk ki, ismernünk kell a megbetegedésekhez és az egészségkárosító magatartásokhoz köthető legfontosabb rizikótényezőket, valamint azokat a protektív faktorokat, amelyek a védelemben játszhatnak szerepet. Nemzetközi vizsgálatok (Watson, 2005) szerint a megbirkózási készségek hiánya, a mentális állóképesség és megpróbáltatás tűrés alacsony szintje, illetve a kontrollvesztés élménye igen fontos veszélyeztető tényezők az egészségmagatartás területén, és a hagyományos kockázati faktorok gyakoribbá válása is e pszichológiai tényezők következménye. Ezen összefüggések feltárására tett lépéseket a jelen kutatás, melyben a mentális egészség, a megpróbáltatás tűrés és mentális állóképesség összefüggéseit és hatásait elemeztük az életminőségre, - ennek legfontosabb összetevőire, a szubjektív jóllétre, az egészséges én-kép megőrzésére, a kiegyensúlyozott lelkiállapotra, az önkárosító magatartásformák alakulására -, és az egészségi állapotra. Célzottan a MH állományára kifejlesztett kérdőív segítségével térképeztük fel az állomány megpróbáltatás tűrési és mentális állóképesség szintjét. Feltártuk továbbá a mentális állóképességgel szignifikáns összefüggést mutató egészség-magatartásokat is, úgymint az egészségkárosító szerek ritkább használata, az egészségfejlesztéshez való pozitívabb hozzáállás, a magasabb szintű pszichés közérzet és fokozottabb stressz-tűrési képesség, az alacsonyabb tünetszint. Mindemellett azt találtuk, hogy a mentális állóképesség a mozgásszervi megbetegedéseken kívül minden vizsgált megbetegedés megjelenésében protektív, védő szerepet játszik. Eredményeink azt jelzik, hogy nem kizárólag a morbiditási mutatók magyarázatára általában alkalmazott hagyományos, népegészségügyi jelentőségű önkárosító magatartásformák állhatnak az egészségromlás hátterében.

 

Szilágyi Zs.png
 

Szakmai bemutatkozás:

A Magyar Honvédségnél az egészségfejlesztési és a mentálhigiénés munka elméleti és gyakorlati megalapozása fűződik a nevéhez.

Feladataiban a védelmi tárca megelőző egészségügy, foglalkozás egészségügy, pszichológia területének szakmai felügyelete, a pályaalkalmassági rendszerek szakhatósági feladatainak irányítása és a ZMNE Alkalmazott Egészségtudományi Tanszék tanszékvezetői munkakörének ellátásai is szerepelnek. 

A Népegészségügyi Tárcaközi Bizottságokban nagy tapasztalatot szerzett az egészségfejlesztési projektek stratégiai tervezésében, irányításában. Az egészségügyi rendszer menedzsmentjének látóteréből számtalan prevenciós és mentálhigiénés szemléletű képzést és tréninget szervezett, valamint jártasságot szerzett a személyre szabott életmód tanácsadás módszerében is.

Fő kutatási területe: Az egészségmagatartás és életminőség kockázati faktorainak és azok előrejelző hatásainak vizsgálata, kockázatbecslő modell felállítása.

 

Zsuzsannával az IWI SPA Menedzser képzésén találkoztam, amikor Vállalati Egészségfejlesztésről tartottam előadást. Felfigyeltem egy különösen érdeklődő hallgatóra, aki az első sorban ült. Az előadás végén odajött és átadta névjegykártyáját: 

"Dr. Szilágyi Zsuzsanna PhD, Orvos -ezredes, a Magyar Honvédség Egészségvédelmi Intézet főigazgatója"

Rögtön levert a víz , mikor realizáltam, hogy a téma szakértőjének adtam elő nagy magabiztossággal... Végülis nagy blődségeket nem mondhattam, ha Zsuzsanna megtisztelt minket azzal, hogy részt vesz a konferenciánkon :)

 

Mentális állóképesség? Azt hiszem nagyon-nagyon aktuális kérdés ez sokak számára.

Már csak ezért az előadásért is megéri eljönni!

 

 

 Dr. Babai LászlóPrima Medica Egészségközpontok

 "Mozgás mint a gyógyítás eszköze - Életmód orvoslás szerepe a gyógyításban”

Az életmód orvoslás - lifestyle medicine - pár évvel ezelőtt vált önálló szakterületté az USA-ban. Ezzel a nyugati orvoslás is mintegy újra felfedezte a tradícionális orvosi iskolák gyógyító eszköztárát: étkezés, mozgás, masszázs, méregtelenítés, stressz-menedzsment. A hagyomány mellé és mögé felsorakoztatta a mindent bizonyító szemléletet, "evidence based" alapokra helyezve azt.

Mi 2011-ben kezdtük Magyarországon alkalmazni az életmód orvoslást, mint önálló gyógyító-megelőző rendszert orvosi rendelőinkben. Jelen előadásban rövid betekintést adunk munkánkba, ismertetjük eddigi eredményeinket.

Szakmai bemutatkozás:

babai.jpg
Dr. Babai László

 

Babai Lászó orvos, természetgyógyász alapítója és igazgatója a Trombózis- valamint az Endokrin központnak, továbbá az Allergiamentes Életért Alapítványnak. Oktató a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának a humánkineziológia szakán. 2004-ben indította a Budai Allergiaközpontot, mely mára az allergológia egyik szakmai műhelye, az allergológiai szakellátás egyik hazai központja. 2009-ben rakta le az Oxygen Medical magánorvosi rendelő alaplait, mely mára két telephellyel Budapest meghatározó magánorvosi szolgáltatója, továbbá Magyarország egyik vezető fogászati egészségturisztikai helyszíne, éves szinten több ezer ellátott beteggel.

Jelenleg több mint 80 orvossal, három telephellyel, 19 rendelővel, 40 alkalmazottal dolgozik, irányítja mindennapjaikat.

 

Ladányi Zoltán

Üzleti gondolkodás a személyi edzésben. Helyezd magad új dimenzióba!

Amit gondolunk a személyi edzők munkájáról: elit körökben mozognak, sok pénzt keresnek, a munkájuk számukra szórakozás. Amit tapasztaltam és magam körül is láttam, az a napi 12-16 óra munka, folyamatos időzavar, gyors kiégés, a vendégek elmaradása, vagy a kevés edzés miatti teljes kétségbeesés. Ami a megoldást jelenthetné az a tudatos gondolkodás, idő menedzsment, tervezés, a tervek végrehajtása és az eredmények kiértékelése új célok, feladatok felállításával. Ez a fajta szemlélet általánosságban véve hiányzik ezekből a szakemberekből, mégis remekül elsajátítható. Nagyon fontos számomra, hogy az elmúlt évek tapasztalatainak, sikereinek vagy esetleg kudarcainak hátterét kielemezve konkrét karriertanácsokat, akár azonnal alkalmazható eszközöket tudjak adni  leendő, vagy már praktizáló edzőknek.

Bemutatkozás

Ladányi Zoltán az IWI Fitnesz – Wellness oktatási központ szakmai vezetőjeként dolgozik. Kiterjedt feladatkörében egyaránt megtalálható a tanfolyami követelmények európai sztenderdekhez történő megfeleltetése, a képzések szakmai színvonalának, e-learning rendszerének, minőségbiztosításának folyamatos fejlesztése, és a hallgatói elégedettség állandó javítása is. Hat éven keresztül volt a Személyi edző tanfolyam vezetője, tíz éven át önálló klientúrát menedzselt. Az elmúlt évben az Egyesült-Királyságban dolgozott személyi edzőként kifejezetten azzal a céllal, hogy ennek a tevékenységnek az üzleti hátterét közelebbről is tanulmányozhassa. Legutóbbi szakdolgozatában első sorban az ügyfelek elégedettségével és megtartásával foglalkozott a fitnesz iparban. 

www.zoltanladanyi.hu 

IWI_okl_20.JPG

Zoli már évekkel ezelőtt irányt mutatott a professzionális személyi edzésben :) 

 

 

Dr. habil Ács Pongrác PhD

 

Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar

Oktatási és innovációs vezető

Előadásnak címe:

A mozgásszegény életmód nemzetgazdasági költségei

Hazánk népességének elszomorítóan nagy százalékát jellemzi a mozgásszegény életmód, derül ki az Eurobarométer 2010-es reprezentatív kutatás eredményeiből. Sajnos hasonlóan kedvezőtlen képet kapunk a WHO 2010 májusában közzé adott statisztikája nyomán, mely szerint hazánk lakosainak egészségmagatartás mutatói (pl. dohányzás, alkoholfogyasztás, inaktív életmód) az Európai rangsor végén találhatók, pedig a fizikai aktivitás, valamint a rekreációs mozgásformák protektív hatásait (pl. megelőző hatás a krónikus betegségek, szív- és érrendszeri, mozgásszervi megbetegedések, cukorbetegségek, daganatok egyes fajtái esetében) számos hazai és nemzetközi kutatás is alátámasztotta.

Kutatásunkkal azt a ténylegesen hiánypótló célt kívántuk elérni, hogy meghatározzuk és számszerűsítsük a mozgásszegény életmódból adódó nemzetgazdasági terheket, valamint megbecsüljük a fizikai inaktivitás csökkentésével elérhető elméleti megtakarítások volumenét.

acs Pongrac OK.jpg
Dr. habil Ács Pongrác PhD

 

Okleveles középiskolai testnevelő tanár, asztalitenisz szakedző, sportközgazdász.

Kutatási terület: sport és egészség-gazdaságtan, sportmenedzsment, sportstatisztika

A gyakorló sportolóként és edzőként megszerzett tapasztalatokat napjainkban a sport és a kapcsolódó társadalom és természettudományi kutatásokban igyekszik kamatoztatni. A kutatási területéhez szorosan kapcsolódóan négy tankönyv és számos hazai és nemzetközi publikáció szerzője. A válogatott sportolók képzésén túl a sporttudományi szakemberek utánpótlás nevelésében is aktívan megjelenik, több egyetemi- és PhD hallgató témavezetője, a tudományos előmenetelének mentora. Az egyetemi és főiskolai sport elkötelezett nagyköveteként is a mozgás, mint egészség program lelkes támogatója. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem sportegyesületének a Pécsi Egyetemi Atlétikai Clubnak (PEAC) ügyvezetője, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetségnek, valamint a Magyar Asztalitenisz Szövetségnek elnökségi tagja.

 

Csillag Zoltán MBA

ECA licensed business és management coach

"A márkád is építsd, ne csak a tested!

Az énmárka-építés fontossága a fitnesz edzői szakmában"

Miért fontos egy erős énmárka felépítése hazai fitnesz edzői szakma tagjainak? Mik azok a specialitások, amelyekre tekintettel kell lennünk, mielőtt hozzálátunk énmárkánk ki- vagy átalakításának? Mik azok a kompetenciák, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a szakmai kiválósághoz? Mik az edzői personal brand legfontosabb elemei és hogyan tudjuk ezeket megjeleníteni a mindennapi munka során?

Gondolatébresztő, helyenként talán provokatív előadásomban a fenti kérdésekre keresem a választ, és – reményeim szerint – serkentem közös gondolkodásra a résztvevőket.

csillag z.jpg
Csillag Zoltán MBA

 

Szakmai BIO

Külkereskedelmi Főiskola Budapest, marketingkommunikáció, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, MBA humánmenedzsment szakirányon, European Coaching Association, Business és management coach. A Dr. Bodó Training és Tanácsadó Kft. szervezési igazgatója, súlyponti témái a kommunikáció és coaching, valamint az énmárka-építés a személyes szolgáltatások terén.

Zolit nem véletlenül kértem fel a erre témára. Évek óta ismerjük egymást és most az IWI munkatársainál is Ő végzi a Coachingot!

(Mint látható kiváló eredménnyel :) ) 

Majdnem kihagytam a legfontosabbat: Zoli rajtunk keresztül is belelát a fitnesz szakmába, de több személyi edzőt "elfogyasztva" testközelből érzékeli a hazai edzők klientúra menedzsmenttel kapcsolatos készségeit és a "personal branding" fontosságát!

  

 Dr. András Krisztina (PhD)

"Fitness klubok működési modelljei - a gazdasági válság hatásai"

Érdekelnek a fitnesz klubok működési modelljei? Miként hatott a gazdasági válság e területre, miként változtak a fogyasztói szokások, tulajdonosi szándékok, a stratégiai válaszreakciók? Dr. András Krisztina közgazdász a konferencián ezeket a kérdéseket elemzi gyakorlati példákon keresztül, illusztrálva a követendő és elkerülendő eseteket. Edző vagy? Megértheted a tulajok gondolkodását, vagy ötletet kaphatsz saját stúdió nyitásához. Üzemeltető, tulajdonos vagy? Képbe kerülhetsz a gazdasági háttérfolyamatokkal. A tudásbővítés mellett kapcsolatépítésre, "networkingre" is lehetőséged lesz a konferencián.

Szakmai bemutatkozás:

Okleveles közgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Gazdálkodástudományi Kar Vállalatgazdaságtan Intézet, Üzleti Gazdaságtan Tanszék adjunktusa, a Sportgazdaságtani Kutató Központ vezetője, a Magyar Sporttudományi Társaság Sportinnovációs és a Sportmenedzsment Szakbizottságainak tagja, a BCE Gazdálkodástudományi Karának és a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának közösen akkreditált Sportmenedzsment mesterszakának oktatója. 2004 szeptemberében summa cum laude védte „Üzleti elemek a sportban, a labdarúgás példáján” című disszertációját a BCE Gazdálkodástani Iskolájában. Kutatási területei: sport(ágak)gazdaságtan, sport és versenyképesség, nemzetközivé válás és a hivatásos sport, üzleti modellek a sportban. 

Az elmúlt 4 évben 7 hazai és 2 nemzetközi konferencián előadóként való részvétel, 6 szakmai folyóiratcikket és 3 műhelytanulmányt publikált. Oktatása mellett PhD témavezető a BCE-n és más hazai egyetemeken, sportgazdaságtani témában médiaszereplést és tanácsadói tevékenységet folytat.

András_Krisztina_03.jpg klubmenedzsment.PNG
Dr. András Krisztina közgazdász

 

Dr. Paolo Caserotti (PhD) -  angol nyelvű előadás szinkrontolmáccsal

Paolot kértem fel a nyitó prezentációra, mert amikor legutóbb Görögországban a GRAFTS fitnesziskola konferenciáján láttam őt előadni, meggyőződtem róla, hogy erre a feladatra ő a legjobb választás. A hiteles, nagy tudású, jó humorú, olasz származású szakember a tudományos kutatási eredményeket közérthetően, a gyakorlatban is alkalmazható módon adta át a jelen lévő személyi edzőknek. 

Előadásának témája"A testmozgás szerepe az időskorúak aktivitásának és életminőségének megtartásában" 

A téma rendkívül nagy jelentőséggel bír, mert az elöregedő társadalom demográfiai krízise hazánkat is fenyegeti. Az időskorúak egyre nagyobb potenciált jelentenek a fitnesz szektor részére, de a velük való foglalkozás nagy szakértelmet, tudást igényel. Erre ad gyakorlati tanácsokat az előadó, Eu-s és nemzetközi mintákat is bemutatva.

Találkozásunkkor Kölnben sokat beszélgettünk a lehetséges témákról. Minthogy (velem együtt) Ő is tagja az EHFA Standard Councilnak, fontosnak tartjuk, hogy a kutatási eredmények mielőbb elérhetőek legyenek gyakorlati szinten is a fitnesz szakemberek részére.

Paolo az Institute of Sports Science and Clinical Biomechanics (IoB) University of Southern Denmark professzora. PhD fokozatát sportélettanból és biomechanikából szerezte, majd 4 évet töltött post-doktori kutatással a Nemzeti Idősödéskutató Intézet Epidemiológiai laboratóriumában (Bethesda / USA).

Kutatásának jelentős része az öregedés, az inaktivitás összefüggéseinek vizsgálatára irányult, valamint arra a kérdésre, hogy a különböző edzésmódszerek miként hatnak az idősödő szervezet neuromusculáris funkciójára.

PC kutatása során összefüggéseket tárt fel a napi fizikai aktivitás a metabolikus szindróma, az izomsorvadás, zsíreloszlás, és halálozási ráta között.

Jelenleg a vezetője egy hatalmas Eu-s projektnek: “Egészséges Idősödés” (INTERREG IVa, 1.43 mil €), valamint egy alprojekt vezetője, mely az időskori inaktivitással összefüggő diszfunkciókat vizsgálja.

Mintegy 20 tudományos publikációt jegyez. Több tudományos folyóirat szerkesztőbizottsági tagja. Az európai gyógytestnevelő mesterképzés koordinátora.

Paolo elmondása szerint azt reméli, hogy tudományos munkájának gyakorlati hasznosítása ki fog hatni az egészségügyi helyzetre.

Részek a görögországi előadásából:

Paolo ea greece 2.PNG Paolo ea greece.PNG

 

DSC_0076.JPG
Prof. Dr. Paolo Caserotti (PhD) előad Thesszalonikiben a GRAFTS konferencián

 

Az elő-regisztrálók tolmácskészüléken keresztül hallhatják a szinkront. 

Online jegyrendelés: 

http://www.mfesz.hu/index.php?option=com_rsform&formId=4

Figyeld a további híreket a Facebook-on! 

További infó a konferenciáról

Várlak a rendezvényen! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnesstrend.blog.hu/api/trackback/id/tr965236601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása