Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

IWI Fitnesz Karrier és Nyílt Nap programajánló 2012 szeptember 16

2012. szeptember 04. 17:02 - Zopi

A tartalomból:

  • Budokon - demo videó
  • FItJóga képzési rendszer
  • Állásbörze - miről szól, kinek szól?
  • Karriertanácsadás - Sydney, Cape Town, New York? IWI az ICREPS-ben...
  • Előadás - Szigorodik az OKJ? 
  • PT Jam -  Hivatásos személyi edzők szakmai fóruma
  • Zumba - Sinkó Timivel, Alexandrával, Istvánnal

Időpont: 2012. szeptember 16 vasárnap

Helyszín Oxygen Wellness Újpest (térkép itt)

Időtartam: 9- 18-ig

Előzetes regisztráció szükséges – kattints ide

Részletes órarend letölthető ide kattintva

Az elméleti előadás, a karrier tanácsadás ingyenes!

A gyakorlati órákon való részvétel 1800 Ft. A napijegy (mely az összes órára, beleértve az Oxygen Wellness órarendben szereplő óráit is – 22 féle óratípus, összesen közel 40 óra) a helyszínen az Oxygen wellness recepcióján vehető meg. Aki a fárasztó nap után lazítani szeretne, plusz 500 Ft-ért wellness kiegészítő jegyet vehet a belépéskor és részt vehet a Szauna Rituálén is!

_DSC3970.jpg
 Nyílt napi résztvevők az IWI standjánál

 

Most is csak azt mondhatom, hogy egy nyílt nap szervezése mindig izgalmas feladat, mert itt tulajdonképpen kitárulkozik az intézményünk. Megismerhettek minket Ti, leendő hallgatók, felfogásunkat, szemléletünket, hitelességünket, hangulatunkat mind érzékelhetitek, s szabadon, benyomásaitokra hagyatkozva dönthettek. Nincs zsákbamacska, láthatjátok az egyik fő képzési helyszínünket (Oxygen Wellness), beszélhettek a cégvezetőkkel, tanárokkal, akik segítenek karrier utatok egyengetésében. Kimondottan fontosnak tartom, hogy ne csak „szöveg” legyen egy ilyen nyílt napon, mert abban bárki Olimpiát nyerhet. Ezért tartunk gyakorlati órákat, bemutatókat is, ahol közvetlenül találkozhattok azokkal a vezető szakemberekkel, akik a képzés során is tanáraitok lesznek. Hiszen a mi élményalapú szakmánk a fizikai aktivitásra épül.

Másrészt ilyenkor mindig tartogatunk valami meglepetést, általában tanfolyami akciókat, akár tandíjmentességet is kisorsolunk a regisztrált résztvevők között! Erre most is lehet számítani!

Főbb nyeremények:

  • Tandíjmentes képzés: Sportedző (listaár 220 00 Ft) ha már befizettél, akkor is megnyerheted!!!
  • 50 %-os kedvezmények továbbképzésekre
  • Polár óra
  • Sparrowbag
  • GFlex
  • Jógatábor részvétel

Mit is tartogatnak az egyes programelemek? (A teljesség igénye nélkül bemutatok pár újdonságot)

Ingyenes Karrier tanácsadás 

Vermesi Andrea, Ladányi Zoltán – (besegít Zopcsák László, ha akkora a roham, mint tavaly...)

Andi az IWI cégvezetője multi-céges HR-es és IWI-s szakmai és képzésvezetőként eltöltött tapasztalatával abban tud neked segíteni, hogy ambícióidat, végzettségeidet, kompetenciáidat figyelembe véve milyen irányba indulj, ha a fitnesz, vagy akár az egészségturizmus területén kívánsz elhelyezkedni. Természetesen nem csak arról lehet szó, hogy milyen tanfolyamra jelentkezz, (ezt alap esetben kollégáink is meg tudják neked mondani az IWI standján), hanem speciális tippeket, tanácsokat is hallhatsz tőle, akkor is, ha már végzett szakember vagy, de elakadtál valahol. A 2011-es őszi karrier napunkon részt vett aerobik edző lány arról számolt be, hogy nagyon pozitív volt a vendégforgalmának a növekedése, miután Andi javaslatára létrehozta saját YouTube profilját. Kinyomtatott önéletrajzotokat mindenképpen hozzátok magatokkal! Így konkrétabban tudunk segíteni abban, hogy milyen területeken kellene fejleszteni magad, mire fókuszálj.

Ladányi Zoli az IWI fitnesz szakmai vezetője nemrég tért vissza angliai kiküldetéséből, Londonban dolgozott személyi edzőként egy évig, illetve a külföldi fitnesz ipart tanulmányozta. Kisujjában van a szakma, ha külföldön akarsz dolgozni edzőként, hozzá regisztrálj! (lásd interjú Zolival)

_DSC4001.jpg
 Andi karriertanácsadási munka közben

 

Állásbörze:

Összegyűjtjük számotokra az aktuális munkaajánlatokat, hazait, külföldit. Támogatunk abban, hogy munkátok is legyen!

 

Bemutatkozik az IWI Jóga- Body&Mind rendszere

 
Az idei évad újdonság a jóga szekciónk új alapokra helyezése volt. Az IWI szaktanárai külföldön is bevált tapasztalatokra építve kialakították az egységes, átgondolt, a fitnesz szektorban is felhasználható FitJóga® képzési rendszert, mely hazánkban teljesen egyedülálló és különleges módon ötvözi a tradicionális jóga hagyományait, valamint a modern preventív fitnesz értékeit.

Ez a koncepció egyrészt figyelembe veszi a jóga nemzetközi szervezete, a Yoga Alliance követelmény rendszerét, másrészt tartalmazza a „nyugati civilizáció” korproblémáira adott alkalmazott jóga ismeretanyagát. Továbbá a munkavállalásra vonatkozó hazai szabályozásoknak megfelelően (157/2004. (V.18) Korm. Rendelet), választhatóan OKJ-s sportedző végzettséget is biztosít, mely előfeltétele az emelt szintű OKJ-s képzéseknek (a sportoktató végzettség nem elegendő).
Vezető oktatónk Sárig Hajni most nem tud itt lenni, 2 hónapon keresztül Indiában, Punában az Iyengar jóga központban képezte magát. Itt olvashatod Hajni érdekfeszítő blogbejegyzéseit.
Hajni vezetésével én is részt vettem az IWI-s jógatáborban, bővebben itt olvashatsz erről.
A jógatáborról készült filmet pedig itt nézheted meg!


A FitJóga® alapképzésből is láthattok elemeket a gyakorlati órán, de az egyik fő újdonság a Budokon, melyet Pórffy Csaba tanárunk hozott be és Sági Zsuzsival mutatja be:
Íme két demo:

 
Yoga for the Active:
Az indiai származású Steve George autentikus óráján megelevenedik a Jóga Ashramok hangulata. Próbáld ki ezt a mozgásformát a napi pörgés oldásaként.

Kardio tréning funkcionális eszközökkel, 40 perc/csoport- Góg Anikó

Anikó betekintést ad a kreatív edzéstartás világába, a power kardió edzésmódszer kelléktárát felvonultatva, rádöbbentve, hogy miként integrálható a meglévő szaktudás. Már csak azért is érdemes ide regisztrálnod, mert látni fogod, hogy milyen dinamizmussal, szakmaisággal végzi munkáját, tanít a személyi edző tanfolyamon, és a funkcionális tréner workshopon. Anikó IWI Elite Trainer, illetve a Lite Wellness-ben az év személyi edzője. Triatlonos múltja (Sydney-ben olimpiai kerettag volt) és a szakma iránti szenvedélye megkérdőjelezhetetlenül hitelessé teszi.

 

DSC01673.JPG
 Anikó oktat a személyi edző tanfolyamon

 

 Fit Fight - Csörgő Adrienn

 Adrienn fitnesz modell versenyhelyezéseiről készült fotókat szemlélve látható az a minőségi izom és testalkati különbség, mely „martial arts” múltját fémjelzi. A gyakorlati órán megtapasztalhatod, hogy miként lehet a küzdősportot összehangolni a fitnesszel, figyelembe véve a prevenciót, a maximális testtudatot, a lelki és testi összehangoltságot. Egy új mozgás- és életformát közvetíthetsz vendégeid számára!

csorgo_adri.jpg
 Adritól van mit ellesni...

 

12:10-12:50- Ingyenes program!

 2012-es fitnesz trendek - Karrier a fitneszben - Az IWI képzési rendszere

Dr. Zopi IWI igazgató előadása (vagyis itt az én performanszom következik, érdemes itt lenni, már csak a sorsolás miatt is!)

Teremrendezés után trendelemzés jön. A 40 perces előadás a következő témákat érinti:

  •  Fitnesz és egészségfejlesztési trendek Mo-on és a nagyvilágban
  • Az IWI képzési struktúrája
  • A sportedző képzések felépítése, és a ráépülő továbbképzések
  • Szigorodik az OKJ? Most érdemes elvégezni a képzéseket?
  • A fitnesz karrier állomásai: Személyi edző, Erőnléti edző, Elite trainer
  • Menedzsment képzések az IWI-nél – Wellness és Spa Menedzser, Fitnesz menedzser
  • IWI a karrierszervező, szakértő, nemzetközileg elismert iskola, - a tények tükrében. Hol elismert az IWI végzettség?
  • Elhelyezkedési és karrierlehetőségek a Fitnesz-Wellness területén
  • Nyereménysorsolás
 

Stretching - Nagy Dorka, Keszi Krisztina

A stretching nélkülözhetetlen része az edzésnek, de csupán szakértő módon végrehajtva! Helye van a prevencióban, rehabilitációban, élsportban, egyes gerincproblémák megelőzésében. Ezen az órán betekintést nyersz az egyes nyújtási technikákba, egyéni és páros gyakorlat végrehajtásokba, és ha tovább szeretnéd képezni magad ez irányban, akkor jelentkezhetsz a Kriszta és Dorka által gyógytornász professzionalizmussal kidolgozott Preventív Gerinc és Stretching tanfolyamra.

 

MIK_5793.JPG
 Dorka stretching workshopot tart

 

 G-Flex edzések, 40 perc/csoport - Krasznai Gábor

A G-Flex a hagyományos felfüggesztéses edzésrendszerek és eszközök egy továbbfejlesztett, szélesebb edzéslehetőséget kínáló változata, mely a funkcionális, saját testsúllyal végzett edzésmódszerre épül. Különlegessége az a csigás áttétel, mely lehetővé teszi, hogy a tér bármely irányába szabad mozgást lehessen végezni. A páros és egyéni gyakorlatokat felhasználhatod saját edzőtermed kialakítására, élsport edzésben, csoportos fitnesz, vagy személyi edzésben. Ha szkeptikus vagy, hajrá, most meggyőzheted magad, persze csak ha vállalsz némi extra kihívást, mert a hagyományos felfüggesztéses eszközökhöz képest itt koncentráltabb koordinációra, testtudatra van szükség, cserébe viszont több tucat új gyakorlatkombinációt végezhetsz! Mindezt Kraszi mutatja be nektek, s ha kedvet kapsz a képzéshez jelentkezz időben!

DSC_0656.JPG
A "kardio" öv felcsatolásával az alsó test robbanékony erejét jól lehet fejleszteni

 

1:53-tól kezd izgalmas lenni és válik érthetővé, hogy miért fontos a csigás áttétel egy ilyen eszközre... (0:53-nál is érdemes elidőzni egy kicsit). A gyakorlatokat a GFlex prezenter team-ünk tagja, KKG mutatja be.

Speciális módszerek a testépítésben, 30 perc/csoport

- Tóth Zoltán Tozo

A professzionális testépítő sport speciális edzőtermi módszereit, különleges gyakorlatok alkalmazását mutatja be Tozó. Olyan tippeket, trükköket ad át ezen a workshopon, melyek őt is segítették a testépítő bajnoki cím elérésében és versenyzői felkészítésében. A tavasszal induló tanfolyam elvégzése után egészen más szemszögből szemléled majd az emberi test felépítését, az izomcsoportok felosztásának és fejlesztésének megközelítését az edzéstervezéshez. Kiemelt szerepet kap a versenyfelkészítés. Tozot – aki az OKJ-s Testépítés Fitnesz képzésünk vezetője is – fölösleges itt részletesen bemutatni, aki kicsit körülnéz a testépítés világában számtalan hivatkozást talál eredményeire vonatkozólag.

_MG_7107.JPG
 Tozo a nagyobb tapasztalattal bíróknak is tud újat mondani...

 

 

Kinesis és funkcionális eszközök használata a személyi edzésben,

25 perc/csoport - Hetényi Ádám

 

Ádám az IWI-nél végzett személyi edzőként, jelenleg a Lite Wellness Klub kiemelt edzője, szakterülete a funkcionális edzés. Most a Kinesis „edzőfal” segítségével olyan funkcionális köredzést tart mely amellett, hogy jól átmozgat, számos ötletet ad saját óráidnak a fejlesztésére is!

_MG_7523.JPG
 Ádám  a Kinesis gépen dolgozik

  

_DSC4172.jpg
 Funkcionális Kinesis köredzés a tavalyi nyílt napon

 

Spinning POLAR Cardio GXT - 60 perc/csoport

A Fitness Trade - POLAR támogatásával.

Posch Gabi mesteredzőként oktat, órákat tart, prezenterkedik, s most két pulzuskontrollos órát is tart nektek..... 

Most különleges akciót szerveztünk a Spinning® instruktoroknak, akik rendkívül kedvezményesen vehetnek részt az OKJ-s sportedző képzésünkön, valamint az IWI által közvetített érdeklődők is jelentős akcióval képezhetik magukat Spinning® instruktorrá! 

Hasonló kedvezményt adunk a Zumbásoknak is akik felismerik, hogy OKJ-s végzettséggel kell megalapozni a 2 napos B1-es képzést, melyet oly sokan elvégeztek eddig, és elkezdtek oktatni anélkül, hogy ezzel tisztába lettek volna...

Zumba:

Szomorú a Zumbás közösség, s mindazok akik ismerték Sinkó Tomit. Tisztelegjünk előtte, hiszen összefogást, minőséget akart Ő is, sokat beszélgettünk erről. Felesége Timi, Alexandra és Kunhalmi István tovább viszik örökségét és Tomihoz illő nagyszerű órát tartanak!

PT Jam:

ETT 2012 szept_1.png
Az IWI Elite Team

 

Mi ez a rejtélyes kifejezés? Semmi szakszó, csak a végzett PT-sek szakmai fóruma, ahol össze tudunk jönni évente két-három alkalommal, hogy megvitassuk szakmánk helyzetét. A tavalyi izgalmas PT Jam -et továbbfejlesztjük és többek között ilyen témákra számíthattok:

  • IWI Elite Trainer választás (2 fővel bővül minden évben ez a csapat)
  • Szakmai kerekasztal - kérdezd a sikeres edzőket
  • Kiscsoportos tréning mint új trend?
  • Meddig szavatos még a funkcionális tréning kifejezés?
  • Argentínába edzősködtem, UK -tapasztalat, edzőélet luxushajón...
  • PT stúdiót nyitnék, de hogyan?
  • Az edzőválasztás ismérvei; avagy miképpen választanak a vendégek edzőt? Részlet tudományos kutatásból

Várjuk további kérdéseiteket! A fórumra nem csak végzett Personal Trainereket, hanem pályakezdő érdeklődőket is szívesen várunk!

blogbejegyzés a tavalyi PT Jam-ről!

Képek a PT Jam-ről

A Nyílt nap folyamán az IWI munkatársai tájékoztatást nyújtanak a képzésekkel és az akciókkal kapcsolatban!

Várunk szeretettel, ne felejts el regisztrálni!!!!

 Your passion, your career!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnesstrend.blog.hu/api/trackback/id/tr604754139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása