Fitness Trend

Trendmutató Fitnesz és Sport Szakemberek részére

IFAA konferencián voltak az IWI-s tanárok!

2012. április 11. 09:42 - Zopi

 

Németország legnagyobb fitnesz és aerobik iskolája, az IFAA vezetői meghívtak minket tavaszi 2 napos konferenciájukra. Az IFAA képviseletét 2009 óta látjuk el itthon, így a megbeszélések közös workshopokról és a lejárt IFAA Hungary-s végzettségek megújításáról is szóltak.

 

 Rita, Csani, Vivi Heidelbergben

 

A kedves invitálásnak nehéz volt ellenállni, így Rita, Vivi és Csani, (az aerobik szekció vezető tanárai), továbbá jómagam 2012 március 31-én hajnal 4-kor frissen autóba pattantunk és röpke 10 órás utazás után megérkeztünk a gyönyörű fekvésű, patinás kisvárosba, Heidelbergbe.

 

 Az IWI team szakmai úton...

 

A lányok nagyon megérdemelték szuper-lelkiismeretes tanfolyamvezetői munkájukért ezt a kis szakmai kiruccanást, ahol friss impulzusokat is gyűjthettek. (Legközelebb buszt bérlünk, mert a többi IWI-s tanárnak is kijár ez az elismerés:) Azért egyöntetű véleményünk az volt, hogy ma már nem azért kell külföldre mennünk, hogy ellessük a kulisszatitkokat, mi is vagyunk ilyen jók... 

 

 

Fontos volt látni, hogy a németeknél most mi a trendi, - a képen Vivien éppen VIPR eszközös órán edz - bár a Los Angeles-i IHRSA konferencia után viszonylag nehéz újat mutatni. 

Míg én a stratégiai együttműködés részleteiről tárgyaltam az IFAA főnökökkel, addig a lányok fejest ugrottak a Body&Mind workshopokba, sőt Rita színpadra is lépett Robert Steinbacherrel a bodyART "atyjával". 

 

 Rita a bodyArt órán

 

Meglepő volt, hogy összehasonlítva a hazai hasonló rendezvényekkel a résztvevők átlagéletkora jó 10 évvel több volt, mint itthon. Hiába, egy bizonyos kor (és érettség) után már nem a testiség kultusza, hanem a test és lélek harmóniájának megteremtése a cél...

Az alábbi videón (középen piros pólóban) egy kb 70 éves bácsi nyomja a steppet, nagyon kedves jelenet volt...

 

Edzők, fitnesz menedzserek, ez jó hír, a szenior korosztály egyre nyitottabb a fitnesz irányába, de még többet tehetnénk azért, hogy segítsük őket ezen az úton! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnesstrend.blog.hu/api/trackback/id/tr374382558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása